Masterclass Fusies & Overnames

Breukelen
23 september 2024
2 dagen
10 - 12 uur zelfstudie
Nederlands
€ 2.795 (excl. btw)

Bedrijfsovernames zijn aan de orde van de dag. De juiste kennis van de waardering en financiering van de overname is daarbij van essentieel belang.

Tijdens de masterclass Fusies & Overnames verkrijg je door middel van businesscases en simulaties brede kennis op het gebied van waarderingsvraagstukken, de financiering van overnames en de impact van waardecreatie op je organisatie. Daarbij ligt de nadruk op de toepassing van geavanceerde financiële analyse, bedrijfswaarderingstechnieken en traditionele en complexere overnamefinancieringen op de bancaire markt en de kapitaalmarkt.

 • Plenaire sessies afgewisseld met korte opdrachten
 • Businesscases en simulaties
 • College van hoogleraren en experts uit het bedrijfsleven

Wat levert het je op?

 • Je hebt in de verschillende methoden en technieken van waardebepaling in een publieke en private setting.
 • Je weet hoe je de methode of techniek selecteert die past binnen een bepaalde situatie. 
 • Je begrijpt de kwantitatieve technieken van Discounted Cash Flow-waardering en Multiples.
 • Je weet hoe je de synergievoordelen inschat en hoe je deze op waarde beoordeelt.
 • Je begrijpt de brug tussen ondernemingswaarde, aandeelhouderswaarde en de uiteindelijke koopsom.
 • Je hebt van de actuele mogelijkheden en trends voor overnamefinancieringen door banken en op de kapitaalmarkten.  


Deze masterclass bieden we aan in samenwerking met Executive Finance van Vakmedianet.

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Fusies & Overnames geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Mr. Diederick de Boer - M&A advocaat
 • Dr. Mike Nawas - oprichter Bishopsfield Capital Partners Ltd. en lid van Raad van Commissarissen van Triodos Bank
 • Drs. Richard Take - adviseur en trainer op het gebied van financieel management, bedrijfswaarderingen/ financiering 
 • Drs. Hans Haanappel - partner bij Value Insights
Dennis Vink
Hoogleraar
Dennis Vink is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis
Senior lecturer
Sander Oude Luttikhuis studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een postdoctorale studie in Business Valuation afgerond aan Rotterdam School of Management. In 2013 richtte hij Capax Capital Partners op. Sander is naast zijn werkzaamheden bij Capax Capital Partners tevens werkzaam als senior lecturer Corporate Finance op Nyenrode Business Universiteit.
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

De masterclass Fusies & Overnames bestaat uit plenaire sessies afgewisseld met korte opdrachten. Je gaat aan de slag met case studies en praktijksimulaties. De cases zijn Engelstalig.

Thema's

Je gaat onder andere aan de slag met de volgende thema's:

 • Het modelleren en berekenen van bedrijfswaarderingen in verschillende scenario's
 • Evalueren van het fusie- en overnameproces en de juridische valkuilen
 • Herkennen van de beperkingen van verschillende waarderingstechnieken en het kunnen bepalen welke methode nu de beste is
 • Inzicht verkrijgen in de actuele trends in acquisitie-financiering, op de bancaire markt en de kapitaalmarkt, zodat je kan optimaliseren tussen de verschillende aanbieders

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent financieel manager, CFO, financieel directeur, accountant, controller of bedrijfsadviseur. Je komt met waarderingsvraagstukken in aanraking en moet complexe waarderingsrapporten van anderen beoordelen en hierover kunnen adviseren.

Data en tijden

De masterclass vindt plaats op 23 en 24 september 2024. We starten op 23 september om 9.00 uur en sluiten af om 20.00 uur met aansluitend een diner. De volgende ochtend starten we om 9.00 uur en eindigen we rond 17.00 uur.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de masterclass Fusies & Overnames doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Vakmedianet.  

Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass Fusies & overnames is v.a. € 2.795,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is  inclusief hotelovernachting en maaltijden. Je ontvangt de factuur van onze samenwerkingspartner Vakmedianet. Je ontvangt een deelnamecertificaat van Vakmedianet en Nyenrode Business Universiteit.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. 

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.