Management of AI and Cyber Security - MBA module Business & IT

Breukelen
2 april 2024
3 x 2 dagen plus 1 terugkomdag
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 6.495 (btw vrij)

Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Bedrijven en overheden kijken steeds vaker naar automatisering en AI als duurzame oplossing voor grote maatschappelijke uitdagingen. Dat deze kansen echter hand in hand gaan met risico’s in de vorm van cybercrime, is ook doorgedrongen. Regelmatig zijn er berichten in het nieuws over data die op straat is komen te liggen en cyberaanvallen die organisaties platleggen. Maar hoe verweer je je als organisatie tegen datadiefstal? Hoe zet je cybersecurity op de strategische agenda en geef je dat in de operatie vorm? En wat zijn de ethische en praktische vragen die je moet stellen als je AI wilt inzetten?

In de MBA-module Management of AI ad Cyber Security krijg je niet alleen inzicht in bovenstaande vraagstukken, maar vooral ook praktische handvatten om als CXO sturing te geven aan jouw organisatie, ook in roerige tijden. 

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

AI en Cyber Security op de strategische agenda

Beide onderwerpen, en vooral ook de combinatie ervan, horen thuis op de strategische agenda van elke organisatie die relevant en toekomstbestendig wil blijven. Het is niet genoeg om een aantal inhoudelijke experts hiervoor verantwoordelijk te maken, juist op managementniveau moeten deze onderwerpen worden doorgrond en begrepen om tijdig kansen te pakken en risico’s af te dekken. Met de kennis en kunde die je in deze module krijgt aangereikt, kan jij als leider hiervoor eigenaarschap nemen en kan je jouw organisatie wendbaar en weerbaar maken.

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & IT. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Wat ga je doen?

In de module Management of AI and Cyber Security vergroot je jouw bewustzijn van digitale veiligheidskwesties in een zakelijke context. Daarbij ontwikkel je ook de handvatten om jouw organisatie op IT-gebied zo in te richten dat je de kansen van digitalisatie kan aangrijpen, maar ook de gevaren ervan het hoofd kunt bieden. Dat doe je aan de hand van  concepten, theorieën en modellen die je krijgt aangereikt door ervaren professionals uit het werkveld en samen met jouw mededeelnemers aan de slag te gaan met praktijkopdrachten. Zo maak je deze kennis toepasbaar op jouw organisatie.

 

Het programma bestaat uit drie blokken:

 • Blok 1: Cyber threats, Psychology of Fraud, Organizing Security
 • Blok 2: Future crimes, Human Being @ Risk, Artificial Intelligence
 • Blok 3: Economy of AI, Social Implication of AI, Management van AI en Cyber Security

Wat levert het je op?

 • Je krijgt kennis over cyberaanvallen, zoals spionage of diefstal van geld/intellectual property;
 • Je leert welke maatregelen te nemen tegen cyberaanvallen en hoe je veilig kunt innoveren;
 • Je begrijpt actuele crisis- en compliance-management theorieën en concepten en kan deze ook toepassen;
 • Je krijgt inzicht in Artificial Intelligence en hoe dit je kan helpen cyberaanvallen te pareren en nieuwe mogelijkheden in je bedrijf te realiseren;
 • Je ontwikkelt jouw debat- en overtuigvaardigheden tijdens discussiesessies;
 • Je leert onder druk beslissingen te maken in een kort tijdsbestek met beperkte informatie.

  Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

  De module Management of AI and Cyber Security is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & IT maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.


  Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

  Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

   

  Van wie krijg je college?

  Tijdens de module Management of AI and Cyber Security geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

  De hoogleraren en experts

  De hoogleraren en experts voor deze module zijn onder anderen:

  • Jan Veldsink – Kerndocent AI & Digital bij Nyenrode Business Universiteit
  • Jeroen van der Velden
  • Gusz Eiben
  • Werner Overdijk
  • Hans Steensma
  De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Wat zijn de toelatingseisen?

   • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
   • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
   • Beheersing van de Engelse taal.

     Data en tijden

     Blok 1:
     2 april 2024 - 09:00-22:00 uur inclusief diner
     3 april 2024 - 09:00-17:00 uur

     Blok 2:
     16 mei 2024 - 09:00-22:00 uur inclusief diner
     17 mei 2024 - 09:00-17:00 uur

     Blok 3:
     18 juni 2024 - 09:00-22:00 uur inclusief diner
     19 juni 2024 - 09:00-17:00 uur


     Blok 4
     30 augustus 2024 - 09:00–18.00 uur

     Application deadline: 12 maart 2024

     Meld je aan

     Enthousiast over de module AI and Cyber Security? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

     Introductiebijeenkomst

     Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 4 maart 2024 van 15:00 - 18:15 uur (exclusief diner).

     Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Je kunt hier ook alvast het onderwijsregelement bekijken.

       

     Wat is de investering?

     De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.     Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.