AI and Digital Security - MBA module Business & IT

Breukelen
29 september 2022
3 x 2 dagen plus 1 terugkomdag
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 6.495 (btw vrij)

AI and Digital Security

Welke gevaren schuilen er in het aanwezig zijn op het internet, zowel als bedrijf en als individu? Welke mechanismes gaan er schuil achter cybercrime en in welke mate ben je als organisatie voorbereid op cyberaanvallen? We zien in juist nu in toenemende mate dat we door het digitaliseren ook meer kwetsbaar worden. Tegelijkertijd biedt de verdergaande digitalisering en automatisering ook in de vorm van Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) enorme kansen.

De module Artificial Intelligence and Digital Security (kortweg AISEC) geeft op strategisch en tactisch niveau inzicht in de complexiteit en het belang van deze onderwerpen en stelt centraal hoe je als CXO sturing kan geven aan wat er op jouw organisatie af komt. 

Digital Security op de strategische agenda

Het belang van beide onderwerpen - maar ook de combinatie ervan - is reeds ruimschoots aangetoond. Het Financieel Dagblad staat bol van voorbeelden waar data van bedrijven gestolen is, of medewerkers van organisaties verleid worden om geld of informatie af te staan. Cyber-criminaliteit is onderdeel van onze dagelijkse realiteit geworden. Inmiddels zijn we tot het inzicht gekomen dat zowel menselijke- als businessfactoren belangrijk zijn in het bestrijden van deze criminaliteit. Digital Security is daarom een onderwerp dat op de strategische agenda van een organisatie thuis hoort.

Ethische en praktische vraagstukken 

Ook Artificial Intelligence is een belangrijk element in de huidige maatschappij. We staan aan het begin van een technische revolutie, en dit brengt allerlei ethische en praktische vraagstukken met zich mee. De strategische keuzes die dit met zich meebrengt horen op managementniveau geadresseerd te worden.

Inzicht in de complexiteit van Digital Security en Artificial Intelligence

In de module AISEC krijg je inzicht in de complexiteit van Digital Security en Artificial Intelligence, en hoe deze onderwerpen met elkaar samenhangen. AI kan een deel van de oplossing voor cyber security bieden, en de toenemende mate van digitalisering en ‘AI-ficering’ kan de organisatie juist kwetsbaarder maken voor Cyber criminelen. De module vergroot het bewustzijn van digitale veiligheidskwesties binnen een zakelijke context (financiële en niet-financiële intuïtie). Daarnaast krijgen deelnemers een overzicht van Artificial Intelligence en hoe deze technologieën te gebruiken in en buiten een cybercontext. We gaan in op een breed spectrum van uitdagingen en mogelijkheden. Welke vragen moet je stellen, is het wel een IT probleem? Worden de kansen vanuit de business of vanuit de IT gegenereerd? Hoe kan je jouw organisatie inrichten met deze bedreigen en kansen?

Wat levert het je op?

 • Kennis over Cyberaanvallen, in de vorm van crome/spionage/roof van geld of intellectual property;
 • Kennis over welke maatregelen te nemen aan de ene kant tegen cyberaanvallen en in het veilig innoveren anderzijds;
 • Inzicht in actuele crisis en compliance management theorieën en concepten;
 • Inzicht in Artificial Intelligence en hoe dit je kan helpen cyberaanvallen te pareren en nieuwe mogelijkheden in je bedrijf te realiseren;
 • Door discussiesessies leer je een standpunt innemen en verdedigen;
 • Schrijven van een paper waarin je aantoont hoe je het geleerde hebt toegepast op jouw eigen business case.

Hoe ga je om met de kansen en bedreigingen van digitalisering. Vijf tips.

We zien in toenemende mate dat we door het digitaliseren ook meer kwetsbaar worden. Tegelijkertijd biedt de verdergaande digitalisering en automatisering ook in de vorm van Artificial Intelligence enorme kansen. Jan Veldsink, kerndocent van deze module geeft je alvast vijf tips.

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo
Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & IT. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Wat ga je doen?

De module AI and Digital Security is bedoeld om de deelnemers een theoretisch en praktisch denkraam te bieden waarmee de mechanieken van Cybersecurity en Artificial Intelligence in organisaties kan worden begrepen en toegepast. Uiteraard leer je de kennis ook in de praktijk toe te passen.

De module bestaat uit 3 blokken:

 • Blok 1: Cyber threats, Psychology of Fraud, Organizing Security
 • Blok 2: Future crimes, Human Being @ Risk, Artificial Intelligence
 • Blok 3: Economy of AI, Social Implication of AI, Future Life/Organizations

Dit aan de hand van:

 • Colleges van nationale en internationale docenten;
 • Games en simulaties om ook een gevoel te krijgen bij de druk die ontstaat tijdens cyber crises;
 • Hands-on een aI bouwen;
 • Opdrachten die je helpen de colleges te verdiepen.

Stel zelf je MBA samen

De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & IT.. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

Meer informatie

Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

Van wie krijg je college?

Tijdens de module AI and Digital Security geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

De hoogleraren en experts voor deze module zijn onder anderen:

 • Jan Veldsink – Kerndocent AI & Digital bij Nyenrode Business Universiteit
 • Meer sprekers worden op een later moment bekend gemaakt.
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Beheersing van de Engelse taal.

     

    Data en tijden

    Blok 1

    29 september 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    30 september 2022 van 09:00 -17:00 uur

    Blok 2
    17 november 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    18 november 2022 van 09:00 - 17:00 uur

    Blok 3
    19 december 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    20 december 2022 van 09:00 - 17:00 uur

    Blok 4
    15 februari 2023 van 09.00– 17.00 uur

    Uiterste aanmelddatum is 29 augustus 2022. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

    Meld je aan

    Enthousiast over de module AI and Digital Security? Meld je dan alvast aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

    Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 5 september 2022 van 15:00 - 20:00 uur.

    Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

      

    Wat is de investering?

    De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.    Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.