Management of AI and Cyber Security - MBA module Business & IT

Breukelen
7 april 2025
17 maart 2025
3 x 2 dagen plus 1 terugkomdag
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 7.145,- (btw vrij)

In een tijdperk waarin technologie regeert, rijst Kunstmatige Intelligentie (AI) op als de katalysator voor evolutie. De magie schuilt in generatieve AI, een baanbrekende kracht die onze manier van omgaan met uitdagingen verandert en nieuwe wegen baant op het gebied van automatisering, het creëren van content en nog veel meer.

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Maar met opmerkelijke innovatie komen ook verhoogde kwetsbaarheden. Cyberbedreigingen liggen op de loer in de schaduwen van de vooruitgang; daarom gaat het vandaag de dag niet alleen om het benutten van de kracht van AI, maar ook om het versterken van onze digitale verdediging.

Onze missie gaat verder dan het verkennen van de grenzen van generatieve AI, het gaat erom deze te verweven met robuuste cyberbeveiliging. Rust jezelf uit om het grenzeloze potentieel van AI te benutten en tegelijkertijd de cyberbedreigingen van morgen te overwinnen. Ervaar het beste van beide werelden. Doe met ons mee.

In de MBA-module Management of AI and Cyber Security bieden we inzicht in deze vragen en helpen we je praktische tools te ontwikkelen om je organisatie als CXO te managen, ook in roerige tijden.

 • De inhoud omvat je werkpraktijk en je ontmoet experts uit de praktijk
 • Ontwikkelen door van elkaar te leren
 • Stel je eigen MBA samen en bepaal je eigen tempo
 • AI en Cyber Security op de strategische agenda

Beide onderwerpen, en vooral de combinatie ervan, zouden op de strategische agenda moeten staan van elke organisatie die relevant en toekomstbestendig wil blijven.

Het is niet genoeg om een paar experts op dit gebied in dienst te hebben, het is op managementniveau dat deze onderwerpen moeten worden besproken en begrepen om tijdig te kunnen reageren op zowel kansen als risico's. De kennis en vaardigheden die je in deze module ontwikkelt, stellen je in staat om eigenaarschap te nemen over de veerkracht en flexibiliteit van je organisatie in tijden van digitale transformatie.

Wat ga je doen?

Welkom bij ons geavanceerde Artificial Intelligence and Cyber Security (AISEC) programma, op maat gemaakt voor de moderne Executive MBA. Ons programma is ontworpen om je scherpzinnigheid te vergroten bij het navigeren door digitale beveiligingsuitdagingen binnen een zakelijk kader, en zorgt ervoor dat je een robuuste IT-infrastructuur opbouwt die vooruitgang bevordert en risico's beperkt.

Aan onze gewaardeerde businessuniversiteit geloven we in leren door interactie. Ons programma faciliteert uitwisselingen met industrieleiders en vooraanstaande academici waar theoretische modellen praktische toepassingen ontmoeten. We streven ernaar om je waardevolle inzichten te geven die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

In een voortdurend veranderend digitaal landschap is het versterken van uw kennis van AI en cyberbeveiliging geen optie, maar een strategische noodzaak. Doe mee aan het AISEC-programma om leiding te geven, te innoveren en uw toekomst veilig te stellen in de wereld van digitale ondernemingen waar veel op het spel staat. Maak uw reis vandaag nog mogelijk. Laat AISEC uw gids zijn.

Het programma bestaat uit drie blokken:

 • Blok 1: Kunstmatige intelligentie en cybernetica
 • Blok 2: Cyberveiligheid, toekomstige misdaden, de mens in gevaar
 • Blok 3: Economie van AI, Maatschappelijke implicaties van AI, Beheer van AI en cyberveiligheid

Wat zit er voor jou in?

Deelnemen aan ons Executive MBA-programma biedt tal van voordelen, zodat je het evoluerende digitale doolhof te slim af bent. Je krijgt:

 • Verbreed je begrip van en reactiestrategieën op potentiële cyberbedreigingen zoals spionage en diefstal van intellectueel eigendom. Je leert niet alleen over de bedreigingen - je leert ze direct aan te pakken.
 • Navigeer door het complexe landschap van AI en ontdek hoe het een bondgenoot kan zijn tegen cyberbedreigingen en een katalysator voor ongekende zakelijke kansen. Het gaat er niet alleen om dat je AI kent - het gaat erom dat je er gebruik van maakt.
 • Beheers de kunst van crisismanagement door hedendaagse theorieën en concepten in de praktijk toe te passen. Je bestudeert ze niet alleen - je voert ze ook uit.
 • Verfijn je leiderschapsvaardigheden door middel van stevige discussies in de klas, waarbij je wordt gestimuleerd om je debat- en overtuigingsvaardigheden te versterken. Je neemt niet alleen deel - je brengt een gesprek op gang.
 • Tactische besluitvormingsvaardigheden aanscherpen, zodat je zelfverzekerd weloverwogen beslissingen kunt nemen onder druk, met beperkte gegevens en binnen strakke tijdsbestekken. Het gaat niet alleen om het nemen van beslissingen - het gaat om het nemen van beslissingen die tellen.

Grijp de kans om je arsenaal te upgraden met het nieuwste op het gebied van AI en cyberbeveiliging. Positioneer jezelf in de voorhoede van de digitale revolutie - ons MBA-programma verlicht niet alleen het pad, het stelt je in staat het te bewandelen.

De module Management of AI and Cyber Security maakt deel uit van de Modulair Executive MBA in Business & IT, maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd. Wil je alleen deze module volgen? Dat kan! Na succesvolle afronding van de module ontvang je een certificaat. Wil je na deze module meer modules volgen of zelfs voor een volledige MBA gaan? Ook dat is mogelijk. Om je MBA-titel te behalen, volg je minimaal zes modules, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA-thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

 

Van wie krijg je college?

Tijdens onze module Management of AI and Cyber Security kom je in contact met inspirerende sprekers uit de praktijk en de academische wereld. Zij delen hun visie en vertellen over belangrijke principes en inzichten vanuit hun perspectief.

Hoogleraren en experts

Tot de professoren en experts voor deze module behoren:

 • Jan Veldsink - kerndocent AI & Digital aan Nyenrode Business Universiteit
 • Hans Steensma - Specialist wargaming, Ministerie van Defensie en MFIB
 • Werner Overdijk - Specialist crisisbeheersing, Crisisplan
 • Jeroen van den Velden - Hoogleraar Strategie aan Nyenrode Business Universiteit
 • Mykola Pechenizkiy - Hoogleraar Kunstmatige intelligentie, Technische Universiteit Eindhoven
 • Michael Skiba, hoogleraar Fraude aan de New York State University
 • Tom Dietterich, Distinguished Professor (Emeritus) aan de Oregon State University

Meer sprekers en een selectie worden later bekendgemaakt.

Namen zijn onder voorbehoud.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Beheersing van de Engelse taal.

    Data en tijden

    Blok 1:
    7 april 2025 - 09:00-22:00 uur inclusief diner
    8 april 2025 - 09:00-17:00 uur

    Blok 2:
    15 mei 2025 - 09:00-22:00 uur inclusief diner
    16 mei 2025 - 09:00-17:00 uur

    Blok 3:
    16 juni 2025 - 09:00-22:00 uur inclusief diner
    17 juni 2025 - 09:00-17:00 uur


    Blok 4
    5 september 2025 - 09:00–18.00 uur

    Application deadline: 17 maart 2025

    Meld je aan

    Enthousiast over de module AI and Cyber Security? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

    Introductiebijeenkomst

    Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 10 maart 2025 van 15:00 - 18:15 uur (exclusief diner).

    Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Je kunt hier ook alvast het onderwijsregelement bekijken.

    Wat is de investering?

    De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

    *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.