Bedrijfsprocessen en ICT - MBA module Public & Private

In het kort

 • Breukelen
 • 2 maart
 • 3 x 2 dagen
 • 6-8 uur per week (excl. college)
 • Nederlands
 • € 6.395 (btw vrij)
 • AMBA, EQUIS

Bedrijfsprocessen en ICT

Technologie speelt inmiddels in bijna alle bedrijfsprocessen een rol. En dus merken klanten daar vaak direct wat van. Het bepaalt hoe efficient en effectief klanten worden bediend. Ook binnen de publieke en private sector. Bijvoorbeeld binnen de zorg of gemeenten.

De module Bedrijfsprocessen en ICT leert je bottlenecks opsporen, de klant centraal stellen, het voorkomen van onnodige fouten en het reduceren van wachttijden en wachtrijen. Daarnaast gaan we in op ICT en wat je daar als leidinggevende over moet weten.

Wat levert het je op?

 • inzicht in bedrijfsprocessen binnen de publieke en private sector en de rol die technologie daarin speelt;
 • een helder beeld van de evaluatiecriteria voor bedrijfsprocessen;
 • je leert hoe je bedrijfsprocessen nog beter aanstuurt, verbetert en implementeert;
 • kennis over scrum en de manier waarop dit innovatie, productontwikkeling, projecten en ICT vooruit helpt;
 • een uitgewerkte besluitvormingscase waarin je verbeteringen van een gekozen kernproces bij je eigen raad van bestuur voorstelt.
Waak ervoor dat de ICT-oplossing van en voor jouw organisatie niet het probleem van de ander wordt zodra je in een keten van zorg samenwerkt.
Huisarts Marcel Kerkhoven volgde de module en schreef de paper Van Kakofonie naar Harmonie. De kerndocent zegt hierover ''Met een verbeterd communicatiesysteem en een manier van werken bewijst Marcel zijn patiënten echt een dienst.''

Lees hier de samenvatting van zijn paper Van Kakofonie naar Harmonie.

De module Bedrijfsprocessen & ICT is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of ga voor een snelle upgrade van jouw kennis en volg de module los.
 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

Wat ga je doen?

De module Bedrijfsprocessen en ICT staat in het teken van het efficiënter en effectiever maken van bedrijfsprocessen binnen de publieke en private sector en de rol die technologie daarin speelt.

Om te zorgen voor (continue) verbeteringen in bedrijfsprocessen gaan we werken aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en beïnvloedingvaardigheden en het ontwikkelen van een proactieve houding en bewustzijn. De module bestaat uit 3 blokken:

 • algemene basisbegrippen Bedrijfsprocessen en ICT;
 • bedrijfsprocessen veranderen en verbeteren, inzicht in ICT;
 • strategische, tactische en operationele aspecten van bedrijfsprocessen en ICT.

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis)

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs via telefoonnummer +31 346 291 001 of mail mmba@nyenrode.nl.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Bedrijfsprocessen en ICT ben je toelaatbaar:

  • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
  • Met tenminste een bachelor-diploma
  • Als je bereid bent om met een persoonlijke ontwikkelplan aan de slag te gaan en nieuwe paden te verkennen

    Belevingssessie

    Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

    Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

    Tijden en data

    Je volgt de modules van het Bedrijfsprocessen en ICT programma op de volgende data:

    Blok 1:
    2 maart 2021 - 09:00 - 22:00 uur incl. diner
    3 maart 2021 - 09:00 - 17:00 uur

    Blok 2:
    6 april 2021 - 09:00 - 22:00 uur incl. diner
    7 april 2021 - 09:00 - 17:00 uur

    Blok 3:
    25 mei 2021 - 09:00 - 22:00 uur incl. diner
    26 mei 2021 - 09:00 - 17:00 uur

    Meld je aan

    Enthousiast over de module Bedrijfsprocessen en ICT bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

    Aanmelddeadline: 9 februari 2021

    Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

    Wat zijn de kosten?

    De investering voor deze module is € 6.395 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

    Financiering

    De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

    Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.