Bedrijfsprocessen en ICT - MBA module Public & Private

In het kort

 • Breukelen
 • 2 maart 2021
 • 3 x 2 dagen
 • 6-8 uur per week (excl. college)
 • Nederlands
 • € 6.395 (btw vrij)
 • AMBA, EQUIS

Bedrijfsprocessen en ICT

Excellent procesmanagement wordt binnen publieke en private organisaties steeds belangrijker en dat heeft alles te maken met de VUCA wereld waarin we opereren: de omgeving is meer Volatile (bewegelijk, turbulent), Uncertain (onvoorspelbaar), Complex (dezelfde input leidt niet altijd tot dezelfde output) en Ambiguous (het verschil tussen hype en trend is moeilijk aan te geven.) Het is duidelijk dat organisaties zich moeten aanpassen aan deze VUCA omgeving. 

Klanten hebben in toenemende mate hogere eisen aan de services die door organisaties geboden worden. Businessmodellen veranderen hierdoor en dat leidt ook tot andere processen. Organisaties moeten hierdoor excelleren op ‘sense & respond’; voortdurend monitoren wat er gaande is en daar snel op kunnen inspringen. Dergelijke organisaties zijn dus responsief, agile, lean en klantgericht. Een organisatie moet ontstaan waar de processen leidend zijn en niet bestaan uit verschillende afdelingen of organisatie-eenheden. Met andere woorden we zullen de organisatie moeten ‘kantelen’, met als gevolg dat ook de besturing van organisaties belangrijke veranderingen moeten ondergaan.  

Wat levert het je op?

Na het volgen van de module Bedrijfsprocessen en ICT:  

 • Heb je meer kennis van bedrijfsprocessen, hoe deze in elkaar zitten en welke doelen er worden gerealiseerd; 
 • Weet je hoe de processen verbeterd kunnen worden en heb je kennis van de bijbehorende management filosofieën Lean, Agile en Ketensamenwerking; 
 • Weet je welke transformatie jouw organisatie nodig heeft en hoe deze transformatie gemaakt kan worden. 
Andere businessmodellen vragen om andere processen
Huisarts Marcel Kerkhoven volgde de module en schreef de paper Van Kakofonie naar Harmonie. De kerndocent zegt hierover ''Met een verbeterd communicatiesysteem en een manier van werken bewijst Marcel zijn patiënten echt een dienst.''

Lees hier de samenvatting van zijn paper Van Kakofonie naar Harmonie.

De module Bedrijfsprocessen & ICT is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of ga voor een snelle upgrade van jouw kennis en volg de module los.
 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

Wat ga je doen?

De module Bedrijfsprocessen en ICT staat in het teken van het efficiënter en effectiever maken van bedrijfsprocessen binnen de publieke en private sector en de rol die technologie daarin speelt.

Om te zorgen voor (continue) verbeteringen in bedrijfsprocessen gaan we werken aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en beïnvloedingvaardigheden en het ontwikkelen van een proactieve houding en bewustzijn. De module bestaat uit 3 blokken:

 • algemene basisbegrippen Bedrijfsprocessen en ICT;
 • bedrijfsprocessen veranderen en verbeteren, inzicht in ICT;
 • strategische, tactische en operationele aspecten van bedrijfsprocessen en ICT.

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis)

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Bedrijfsprocessen en ICT ben je toelaatbaar:

  • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
  • Met tenminste een bachelor-diploma
  • Als je bereid bent om met een persoonlijke ontwikkelplan aan de slag te gaan en nieuwe paden te verkennen

    Belevingssessie

    Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

    Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

    Data en tijden

    Je volgt de modules van het Bedrijfsprocessen en ICT programma op de volgende data:

    Blok 1:
    2 maart 2021 van09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    3 maart 2021 van 09:00 - 17:00 uur

    Blok 2:
    6 april 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    7 april 2021 van 09:00 - 17:00 uur

    Blok 3:
    25 mei 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    26 mei 2021 van 09:00 - 17:00 uur

    Meld je aan

    Enthousiast over de module Bedrijfsprocessen en ICT ? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

    Aanmelddeadline: 9 februari 2021

    Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

    Wat zijn de kosten?

    De investering voor deze module is € 6.395 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

    Financiering

    De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

    Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.