Management van organisatieprocessen - MBA module Public & Private

Breukelen
Start voorjaar 2023
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 6.495 (btw vrij)
AMBA, EQUIS

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Public & Private die starten in het najaar.

Management van organisatieprocessen

Excellent procesmanagement wordt binnen publieke en private organisaties steeds belangrijker en dat heeft alles te maken met de VUCA wereld waarin we opereren: de omgeving is meer Volatile (bewegelijk, turbulent), Uncertain (onvoorspelbaar), Complex (dezelfde input leidt niet altijd tot dezelfde output) en Ambiguous (het verschil tussen hype en trend is moeilijk aan te geven.) Het is duidelijk dat organisaties zich moeten aanpassen aan deze VUCA omgeving. 

Klanten hebben in toenemende mate hogere eisen aan de services die door organisaties geboden worden. Businessmodellen veranderen hierdoor en dat leidt ook tot andere processen. Organisaties moeten hierdoor excelleren op ‘sense & respond’; voortdurend monitoren wat er gaande is en daar snel op kunnen inspringen. Dergelijke organisaties zijn dus responsief, agile, lean en klantgericht. Een organisatie moet ontstaan waar de processen leidend zijn en niet bestaan uit verschillende afdelingen of organisatie-eenheden. Met andere woorden we zullen de organisatie moeten ‘kantelen’, met als gevolg dat ook de besturing van organisaties belangrijke veranderingen moeten ondergaan.  

Wat levert het je op?

Na het volgen van de module Management van organisatieprocessen

 • Heb je meer kennis van bedrijfsprocessen, hoe deze in elkaar zitten en welke doelen er worden gerealiseerd; 
 • Weet je hoe de processen verbeterd kunnen worden en heb je kennis van de bijbehorende management filosofieën Lean, Agile en Ketensamenwerking; 
 • Weet je welke transformatie jouw organisatie nodig heeft en hoe deze transformatie gemaakt kan worden. 
Andere businessmodellen vragen om andere processen
Huisarts Marcel Kerkhoven volgde de module en schreef de paper Van Kakofonie naar Harmonie. De kerndocent zegt hierover ''Met een verbeterd communicatiesysteem en een manier van werken bewijst Marcel zijn patiënten echt een dienst.''

Lees hier de samenvatting van zijn paper Van Kakofonie naar Harmonie.

De module Management van organisatieprocessen is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of ga voor een snelle upgrade van jouw kennis en volg de module los.
 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

Wat ga je doen?

De module Management van organisatieprocessen staat in het teken van het efficiënter en effectiever maken van bedrijfsprocessen binnen de publieke en private sector en de rol die technologie daarin speelt.

Om te zorgen voor (continue) verbeteringen in bedrijfsprocessen gaan we werken aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en beïnvloedingvaardigheden en het ontwikkelen van een proactieve houding en bewustzijn. De module bestaat uit 3 blokken:

 • algemene basisbegrippen bedrijfsprocessen en mangement ;
 • bedrijfsprocessen veranderen en verbeteren, inzicht in ICT;
 • strategische, tactische en operationele aspecten van bedrijfsprocessen en management

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis)

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Public & Private die starten in het najaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Management van organisatieprocessen ben je toelaatbaar:

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

    Belevingssessie

    Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

    Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

    Data en tijden

    Start voorjaar 2023.

    Meld je aan

    Enthousiast over de module Management van organisatieprocessen? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

    Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

     

    Investering

    De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.


    Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.