Management van organisatieprocessen - MBA module Public & Private

Breukelen
11 maart 2025
18 februari 2025
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145,- (btw vrij)
AMBA, EQUIS

Deze module start in het voorjaar van 2025. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Public & Private die starten in het najaar.

Management van organisatieprocessen

Excellent procesmanagement wordt binnen publieke en private organisaties steeds belangrijker en dat heeft alles te maken met de VUCA wereld waarin we opereren: de omgeving is meer Volatile (bewegelijk, turbulent), Uncertain (onvoorspelbaar), Complex (dezelfde input leidt niet altijd tot dezelfde output) en Ambiguous (het verschil tussen hype en trend is moeilijk aan te geven.) Het is duidelijk dat organisaties zich moeten aanpassen aan deze VUCA omgeving. 

Klanten hebben in toenemende mate hogere eisen aan de services die door organisaties geboden worden. Businessmodellen veranderen hierdoor en dat leidt ook tot andere processen. Organisaties moeten hierdoor excelleren op ‘sense & respond’; voortdurend monitoren wat er gaande is en daar snel op kunnen inspringen. Dergelijke organisaties zijn dus responsief, agile, lean en klantgericht. Een organisatie moet ontstaan waar de processen leidend zijn en niet bestaan uit verschillende afdelingen of organisatie-eenheden. Met andere woorden we zullen de organisatie moeten ‘kantelen’, met als gevolg dat ook de besturing van organisaties belangrijke veranderingen moeten ondergaan.  

Wat levert het je op?

Na het volgen van de module Management van organisatieprocessen

 • Heb je meer kennis van bedrijfsprocessen, hoe deze in elkaar zitten en welke doelen er worden gerealiseerd; 
 • Weet je hoe de processen verbeterd kunnen worden en heb je kennis van de bijbehorende management filosofieën Lean, Agile en Ketensamenwerking; 
 • Weet je welke transformatie jouw organisatie nodig heeft en hoe deze transformatie gemaakt kan worden. 
Andere businessmodellen vragen om andere processen
Huisarts Marcel Kerkhoven volgde de module en schreef de paper Van Kakofonie naar Harmonie. De kerndocent zegt hierover ''Met een verbeterd communicatiesysteem en een manier van werken bewijst Marcel zijn patiënten echt een dienst.''

Lees hier de samenvatting van zijn paper Van Kakofonie naar Harmonie.
 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

 

Wat ga je doen?

De module Management van organisatieprocessen staat in het teken van het efficiënter en effectiever maken van bedrijfsprocessen binnen de publieke en private sector en de rol die technologie daarin speelt.

Om te zorgen voor (continue) verbeteringen in bedrijfsprocessen gaan we werken aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en beïnvloedingvaardigheden en het ontwikkelen van een proactieve houding en bewustzijn. De module bestaat uit 3 blokken:

 • algemene basisbegrippen bedrijfsprocessen en management ;
 • bedrijfsprocessen veranderen en verbeteren, inzicht in ICT;
 • strategische, tactische en operationele aspecten van bedrijfsprocessen en management

Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Management van organisatieprocessen is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Public & Private maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Deze module start in het voorjaar van 2025. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Public & Private die starten in het najaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Management van organisatieprocessen ben je toelaatbaar:

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

Data en tijden

Blok 1

11 maart 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
12 maart 2025 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
10 april 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
11 april 2025 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
21 mei 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
22 mei 2025 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum is 18 februari 2025. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

Enthousiast. Meld je aan

Enthousiast over de module Management van organisatieprocessen? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Introductiebijeenkomst

Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 10 maart 2025 van 15:00 - 18:15 uur (exclusief diner).

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

 

Investering

De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.