Collegereeks Bedrijfskunde voor juristen

Amsterdam, Breukelen
16 mei 2024
7 bijeenkomsten
van 15.30 - 19.00 uur
Nederlands
€ 3.399 (excl. btw)

Collegereeks Bedrijfskunde voor juristen

Waaraan dient juridisch advies anno 2024 te voldoen? Allereerst moet het juridisch waterdicht zijn, maar je kan als jurist niet langer alleen oog hebben voor de juridische inhoud. Het is steeds belangrijker dat je advies aansluit bij het (veranderende) speelveld van je organisatie of dat van je cliënt. Daarnaast moet je bewijzen dat je op strategisch niveau van toegevoegde waarde bent, commercieel en bedrijfseconomisch inzicht hebt en een effectieve leider bent.

Wat levert het je op?

  • Je kan door een juridische bril meedenken op strategisch niveau.
  • Je hebt kennis van bedrijfskundige aspecten zoals financieel management, risicomanagement en innovatie.
  • Je kan als legal business partner betere juridische adviezen geven.
We bieden dit programma aan in samenwerking met Outvie.
  • Concreet en toepasbaar
  • Theorie gekoppeld aan de praktijk
  • Benodigde PO-punten voor 2022

Van wie krijg je college?

Tijdens de collegereeks Bedrijfskunde voor juristen geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

  • Dr. Gerrit Jan van den Brink RA - CRO bij Standard Life International
  • Prof. dr. mr. Erik Vermeulen - hoogleraar Business & Financial Law aan Tilburg University en vice-president bij Philips Lighting
  • Joost de Vries - Oprichter en eigenaar van JBR institute & gastdocent bij onder andere de Law Firm School, de Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Hoogleraar
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Rob Blomme
Hoogleraar
Robert Jan Blomme is hoogleraar Organisatiegedrag. Zijn onderzoek betreft psychologische, sociologische, humanistische en institutionele aspecten van organisatiegedrag en -ontwikkeling.
Hoogleraar
Wat Désiréé van Gorp drijft, is een combinatie van onderwijs, onderzoek, het werken met bedrijven en de interactie met studenten. Haar missie: een bijdrage leveren aan de vorming van verantwoordelijke leiders.

Wat ga je doen?

Sprekers uit de wetenschap en de (juridische) praktijk geven tijdens de collegereeks Bedrijfskunde voor juristen vanuit verschillende invalshoeken hun visie op voor juristen relevante onderwerpen. De colleges zijn praktijkgericht, waarbij je zelf aan de slag gaat met het uitwerken van voorbeelden en er alle ruimte is voor discussie en zelfreflectie.

Thema's

Je gaat onder andere aan de slag met de volgende thema’s:

  • Finance en Business Valuation
  • Strategisch risicomanagement
  • Corporate governance en ethiek
  • Strategie en organisatiestructuren
  • Digitale transformatie en innovatie
  • Effectief leiderschap
  • Vertrouwen en reputatiemanagement
De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent (senior) jurist of advocaat en wilt je carrière naar een hoger niveau tillen. Je bent juridisch-inhoudelijk helemaal bij en je hebt behoefte aan inzicht in hoe besluitvorming op bestuurlijk niveau plaatsvindt. Ook wil je weten hoe je als effectief leider opereert.

Data en tijden

De colleges vinden plaats op:

  • 16, 23 en 30 mei 2024
  • 6, 13, 20, en 27 juni 2024

De 7 colleges starten om 15.30 uur en eindigen om 19.00 uur, inclusief een pauze van 30 minuten met een lichte maaltijd. Het zevende college vindt plaats in Breukelen.

Meld je aan

Aanmelden voor de collegereeks Bedrijfskunde voor juristen doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Outvie.

Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Deze collegereeks vindt plaats op onze locatie in Amsterdam.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de collegereeks Bedrijfskunde voor juristen is € 3.399,- per persoon (exclusief 21% btw) en inclusief lesmateriaal en maaltijden. Een parkeerticket is niet opgenomen is het pakket en dien je, indien nodig, zelf aan te schaffen. Je ontvangt de factuur van onze samenwerkingspartner Outvie. Je ontvangt een deelnamecertificaat van Outvie en Nyenrode Business Universiteit.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. 

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.