Blended class Business Development

Blended, Breukelen, Online
4 september 2024
4 webinars, 2 live bijeenkomsten, 6 weken online leertraject
van 15.00 - 18.00 uur
Nederlands
€2.495,- (excl. btw)

Startmomenten

4 september 2024
6 november 2024

Business development (Biz Dev). is één van de belangrijke disciplines binnen een organisatie, waarbij groei centraal staat. Als business developer bevind je je op het snijvlak van de kennis in de organisatie en de vraag vanuit de (toekomstige) markt. Binnen Biz Dev draait het om het zien van kansen, omgaan met verandering en inspelen op ontwikkelingen. Met als doel lange termijn waarde te creëren voor de organisatie en al haar stakeholders.

Wat levert het je op?

 • Je kent nieuwe benaderingen voor bedrijfsontwikkeling op basis van wetenschappelijke theorieën en weet hoe je deze direct toepasbaar maakt in jouw eigen organisatie.
 • Je weet hoe processen van business development en innovatie kunnen worden ingezet om te vernieuwen.
 • Je weet hoe je marktontwikkelingen, medewerkers en klanten kan meenemen in dit proces.
 • Je kent de strategische richting voor bedrijfsontwikkeling in de organisatie.
 • Je weet hoe je toegevoegde waarde creëert voor klanten.
 • Je weet hoe je innovatie en ontwikkelingsprocessen effectief kan sturen. 
 • Inzicht in hoe je waarde creëert en nieuwe zakelijke kansen kan realiseren
 • Een creatieve en probleemoplossende aanpak
 • Waarde toevoegen vanuit een strategisch perspectief

Wat levert het op voor je organisatie?

Je leert buiten de bestaande kaders na te denken over de toekomst van de organisatie. Hoe kan er binnen de organisatie echte  vernieuwing gerealiseerd worden? En hoe neem je goed stakeholdermanagement hierin mee? Met de opgedane kennis kan de organisatie significante meerwaarde creëren voor haar klanten op een onderscheidende manier.

Kim Rikken, deelnemer en Natasja Derwort, programma-manager aan het woord

 

Van wie krijg je college?

Tijdens de blended class Business Development brengen de meest inspirerende sprekers je de kneepjes van het vak bij, met sterke cases uit de praktijk.

De hoogleraren en experts

  Hoogleraar
  Bob de Wit is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
  Drs. Yousri Mandour
  Partner
  Yousri Mandour is partner bij Lobster Company, auteur en lecturer aan Nyenrode Business Universiteit. Yousri laat zien hoe je door echte verandering en vernieuwing te omarmen, structureel bouwt aan een toekomstbestendige organisatie.
  Eefje Jonker
  Eefje Jonker
  CEO en Founder
  Eefje Jonker is founder en CEO van strategie, innovatie en transformatie bureau Stay Future Proof.
  Glen Schrijvers
  Glen Schrijvers
  Adviseur
  Glen Schrijvers is een ervaren verandermanagement consultant, workshopleider en moderator en tevens oprichter van Foster Consulting. Hij is enthousiast en gedreven om elke dag het verschil te maken en is gewend om te werken in een context waarin strategie, technologie en verandering samenkomen. In die context weet hij organisaties te versnellen, teams te motiveren en mensen aan elkaar te verbinden om verandering te realiseren.
  Angela Eijlander
  Angela Eijlander
  Gastspreker
  Angela Eijlander is een inspiratiebron vanwege haar vastberadenheid, doorzettingsvermogen en leiderschapskwaliteiten. Mensen, groei en impact maken zijn haar grote drivers. Ze heeft veel ervaring met strategische veranderingstrajecten van organisaties. Ze deelt graag een aantal belangrijke leiderschapslessen die ze gedurende haar carrière heeft gehad.
  Paul Louis Iske
  Prof. dr. Paul Louis Iske
  Hoogleraar
  Paul Louis Iske is bijzonder hoogleraar Individual and Organizational Learning in Complex, Dynamic Environments aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij CFO (Chief Failure Officer) van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor het belang van experimenteren en leren in een veranderende en complexe wereld.
  Wietze Smid
  Wietze Smid
  Adviseur
  Wietze Smid is een ervaren stakeholder-, public affairs en communicatieprofessional en een vertrouwde adviseur voor bestuurders en commissarissen, vooral als het gaat om complexe stakeholdervraagstukken met een grote business en reputatie dimensie. Sinds 5 jaar is Wietze zelfstandig adviseur en als associate director verbonden aan het strategisch communicatiebureau Confidant Partners.

  Wessel Berkman
  Wessel Berkman
  Ondernemer en oprichter
  Wessel Berkman is oprichter van De Commerciële Revolutie, The Social Selling Company en Employee Growth Factory. Wessel is expert op de gebieden: commercie/marketing, nieuwe business modellen en leiderschap/HRM. Hij is een inspirerende ondernemer die je uitdaagt buiten je eigen comfort zone te gaan. Naast veelgevraagd spreker is hij ook auteur van verschillende management bestsellers.
  Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

  Wat ga je doen?

  In een uitdagend programma geven onze hoogleraren en praktijksprekers actuele wetenschappelijke inzichten en koppelen zij deze aan de dagelijkse praktijk. Dit maakt dat het een programma is op academisch niveau met een praktische inslag.

  Deze blended class bestaat uit een optimale combinatie van interactieve online colleges, een online leeromgeving, leren van en met mede-deelnemers, netwerken en klassikale bijeenkomsten. De groepen bestaan uit deelnemers vanuit verschillende sectoren met soortgelijke vraagstukken. De blended class wordt afgesloten met een fysieke slotbijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit. Hier neem je jouw certificaat in ontvangst en toosten we met elkaar op een mooie afsluiting.

  Wat mag ik concreet verwachten?

  • Interactieve online colleges
  • Een interactief, online leeromgeving met een compleet aanbod van inhoudelijke video's, artikelen, vraagstellingen en cases
  • De mogelijkheid om een vraagstuk uit je eigen praktijk centraal te zetten
  • Online intervisie: De inzet van de expertise van mede-deelnemers voor je eigen vraagstukken
  • Live bijeenkomsten op Nyenrode Business Universiteit

  Thema's

  Tijdens de colleges staan de volgende onderwerpen centraal:

  • De impact van de digitale revolutie voor business development
  • Durf te vernieuwen
  • Duurzame waarde creatie
  • Briljante mislukkingen
  • Stakeholdermanagement
  • LEVEL 3 Business Development: Waar staan jullie om significant het verschil te maken?

  De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  *In de brochure lees je een omschrijving van de onderwerpen

  Online leeromgeving

  De content in de online leeromgeving is 24 uur per dag beschik­baar. Dit geeft jou de flexibiliteit om op elk moment en in jouw tempo de kennis op te doen.


  De bijeenkomsten op Nyenrode Business Universiteit, de online colleges en het online leertraject geven je de mogelijkheid om vakinhoudelijke verdieping op de thema’s te vinden. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten, ervaringen uitwisselen en leren van je mede-deelnemers. In deze blended class leer je dus van en met elkaar.

  Kortom: de combinatie van online leren en de contacturen op Nyenrode maakt dat jij jezelf op een zo effectief mogelijke manier kan blijven ontwikkelen.

  Ik heb nu meer inzicht in hoe Business Development op te starten en te implementeren, ondanks de “waan van de dag” hectiek.

  Voor wie?

  Deze blended class is geschikt voor (intern) ondernemende professionals die verantwoordelijk zijn voor of zich bezig houden met Biz Dev binnen hun organisatie. Naast een academische of hbo-vooropleiding beschik je over meer dan 5 jaar relevante werkervaring. Door deelname aan deze blended class wil jij jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Biz Dev naar een hoger niveau tillen. 

  Meld je nu aan

  Aanmelden voor de blendend class Business Development doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog andere vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

  Data en tijden

  Dit programma heeft meerdere startmomenten. Kies zelf wat jou het beste uitkomt. Klik op de editie van jouw keuze om alle data van de colleges te zien.


  • Online kick-off op 4 september 2024 van 15:00 tot 16:00 uur
  • Fysiek openingscollege op 11 september 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00-19:00 uur
  • Online college op 18 september 2024 van 15:00-18:00 uur
  • Online intervisie uitleg op 23 september 2024 van 15:00-16:00 uur
  • Online college op 25 september 2024 van 15:00-17:30 uur
  • Online intervisie op 30 september van 15:00-16:00 uur
  • Online college op 2 oktober van 15:00-17:30 uur
  • Hybride college op 9 oktober 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00-18:00 uur
  • Online intervisie op 14 oktober 2024 van 15:00-16:00 uur
  • Fysiek slotcollege op 16 oktober 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00-19:00 uur
  • Online kick-off op 6 november 2024 van 15:00 tot 16:00 uur
  • Fysiek openingscollege op 13 november 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00-19:00 uur
  • Online college op 20 november 2024 van 15:00-18:00 uur
  • Online intervisie uitleg op 25 november 2024 van 15:00-16:00 uur
  • Hybride college op 27 november 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00-18:00 uur
  • Online intervisie op 2 december van 15:00-16:00 uur
  • Online college op 4 december van 15:00-17:30 uur
  • Online college op 11 december 2024 van 15:00-17:30 uur
  • Online intervisie op 16 december 2024 van 15:00-16:00 uur
  • Fysiek slotcollege op 18 december 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00-19:00 uur

  Wat zijn de kosten?

  De investering voor deelname aan deze blended class is € 2.495,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt een deelnamecertificaat. 

  Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

  Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.