Blended class Strategisch Innoveren

Breukelen
28 september 2023
4 online colleges, 2 live bijeenkomsten, 6 weken online leertraject
van 15.00 - 18.00 uur
Nederlands
€ 2.395 (excl. btw)

Startmomenten

28 september 2023
13 maart 2024

Innoveren is de manier om relevant te blijven. In een globaliserende wereld bepaalt vernieuwingskracht het succes van organisaties. Innovatie gaat om zoveel meer dan technologie. Het vraagt van ons mensen steeds weer het vermogen om op een andere manier te kijken naar ons werk. Om een andere bril op te zetten en onze stakeholders door die bril mee te laten kijken.

Wat levert het je op?

 • Je leert vanuit een technisch en sociaal perspectief naar innovatie te kijken.
 • Je leert waarom samenwerken zo belangrijk is voor innovatie.
 • Je krijgt praktische hulpmiddelen aangereikt waarmee je concreet aan de slag kan gaan om te zorgen dat je futureproof blijft.
  • Je leert hoe je zelf innovatieprocessen blijvend kan veranderen in jouw organisatie en hoe je collega’s mee kan krijgen.

Wat levert het op voor je organisatie?

Je leert hoe je stakeholders enthousiast maakt, hoe je succesvolle innovaties verder verspreidt, welke problemen je bij al die stappen kan tegenkomen - én hoe je ervoor zorgt dat het leuk blijft. Je leert hoe innovatie bijdraagt aan duurzame groei en wat strategische redenen zijn om met start-ups samen te werken. Aan de hand van inspirerende innovatie-cases worden er lessen geleerd die direct te vertalen zijn naar de eigen organisatie.

Van wie krijg je college?

Tijdens de blended class Strategisch innoveren brengen de meest inspirerende sprekers je de kneepjes van het vak bij, met sterke cases uit de praktijk.

De hoogleraren en experts*

Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Mike Hoogveld
Dr. Mike Hoogveld
Partner
Mike Hoogveld is partner bij nlmtd, auteur van verschillende managementboeken en spreker op het gebied van futureproof zijn als organisatie. In 2020 is hij gepromoveerd op hoe lerende organisaties beter presteren voor hun klanten en zo toekomstbestendig worden.
Barbara van Veen
Dr. Barbara van Veen
Gastspreker
Barbara van Veen werkt meer dan 20 jaar als futurist en leert bedrijven hoe zij op kansen en bedreigingen kunnen anticiperen. Zij heeft een doctoraat van de TU Delft voor haar onderzoek naar de rol van expertise in het zien en duiden van de vroegste signalen van disruptie. Barbara haalt haar passie ook uit het waterbed effect van haar werk: iedere leider die beter kan anticiperen, verbetert de toekomst van de werknemers van een heel bedrijf, hun klanten, partners en leveranciers.
Danny Mekic
Danny Mekić
Ondernemer en oprichter
Danny Mekić is internetexpert, innovatie-expert, technologie-expert, ondernemer en een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Danny richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf op. Hij is uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland.
Jessica van den Bosch
Mr Jessica van den Bosch MBA
Directeur opleidingsinstituut
Jessica van den Bosch is directeur van HBO Drechtsteden. Zij doet onderzoek naar hoe corporates innovatief en ondernemend blijven, in het bijzonder door samen te werken met startups. Daarnaast adviseert ze bedrijven, overheden en non-profit organisaties over het organiseren van innovatieprocessen en geeft ze gastcolleges over deze thema’s.
Eric de Groot
Eric de Groot
Initiatiefnemer van en partner
Eric de Groot is innovatie en groei entrepreneur en één van de oprichters van RevelX. Hij is investeerder, non executive board member en mentor van startups en scaleups. Hij adviseert bedrijven over business model innovatie en digitale transformatie en begeleidt regelmatig tech startups of scaleups.
Henk Volberda
Prof. dr. Henk Volberda
Hoogleraar
Henk Volberda is strategie- en innovatie-expert. Hij richt zich in zijn onderzoek op verschillende thema’s: hyperconcurrentie, technologische disruptie, nieuwe businessmodellen, strategische flexibiliteit, managementinnovatie en nieuwe organisatievormen. Henk is hoogleraar Strategic Management & Innovation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Kim Spinder
Kim Spinder
Gastspreker
Kim Spinder is een innovatie expert en helpt organisaties vernieuwen en innoveren. Ze helpt organisaties versnellen en innoveren door anders te werken. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker en auteur van het Kleine Innovatieboek.
*Onder voorbehoud van wijzigingen

Wat ga je doen?

Zes weken lang kijk je iedere week vanuit een verschillende invalshoek naar innovatie. Het programma bestaat uit een optimale mix van wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis. Hierbij is voldoende ruimte om je eigen vraagstuk centraal te stellen, bijvoorbeeld tijdens intervisie.

Thema's

Het programma bestaat uit onder andere deze onderwerpen:

 • Innoveren onder strategische onzekerheid
 • Building an Innovation Mindset
 • Corporate Venturing; waarom samenwerken en hoe?
 • Future Proof Organisatie
 • Sociale innovatie: zoek grenzen op!
 • Succesvol innoveren in grote, complexe organisaties

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Online leeromgeving

De content in de online leeromgeving is 24 uur per dag beschik­baar. Dit geeft jou de flexibiliteit om op elk moment en in jouw tempo de kennis op te doen.

De bijeenkomsten op Nyenrode Business Universiteit, de webinars én het online leertraject geven je de mogelijkheid om vakinhoudelijke verdieping op de zes thema’s te vinden. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten, ervaringen uitwisselen en leren van je mede-deelnemers. In deze blended class leer je dus van en met elkaar.

Na het online traject sluiten we af met een live ontmoeting op Nyenrode. Dit bestaat uit een inhoudelijke invulling, het in ontvangst nemen van het certificaat van deelname en met elkaar toosten op een mooie afsluiting.

Kortom: de combinatie van online leren en de contacturen op Nyenrode maakt dat jij jezelf op een zo effectief mogelijke manier kan blijven ontwikkelen.

 

Voor wie?

Je bent een onder­nemende professional die actief betrokken is bij innovatieprojecten binnen de organisatie. Je hebt binnen je organisatie de functie van projectmanager, adviseur, innovatiemanager, accountmanager of een soortgelijke functie.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de collegereeks strategisch innoveren doe je via de aanmeldbutton. 
Heb je nog andere vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Data en tijden

Dit programma heeft meerdere startmomenten. Kies zelf wat jou het beste uitkomt. Klik op de editie van jouw keuze om alle data van de colleges te zien.

Deze editie vindt plaats op:

 • Online kick-off op 28 september 2023 van 14:30 - 15:30 uur
 • Openingscollege op 5 oktober 2023 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00 - 19:00 uur
 • Online intervisie op 12 oktober 2023 van 14:30 - 16:00 uur
 • Online college op 2 november 2023 van 14:30 - 17:30 uur
 • Online college op 9 november 2023 van 14:30 – 17:30 uur
 • Online college op 16 november 2023 van 14:30 - 17:30 uur
 • Online intervisie op 23 november 2023 van 14:30 - 16:00 uur
 • Online college op 30 november 2023 van 14:30 - 17:30 uur
 • Slotcollege op 7 december 2023 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00 - 19:00 uur

De online leeromgeving is ongeveer twee weken voor de start van het programma beschikbaar.

Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. Inhalen van fysieke colleges en terug kijken van online colleges is niet mogelijk.

Deze editie vindt plaats op:

 • Online kick-off op 13 maart 2024 van 14:30 - 15:30 uur
 • Openingscollege op 20 maart 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00 - 19:00 uur
 • Online college en intervisie op 27 maart 2024 van 14:30 - 18:00 uur
 • Online intervisie op 3 april 2024 van 14:30 - 16:00 uur
 • Online college op 10 april 2024 van 14:30 - 17:30 uur
 • Online college op 17 april 2024 van 14:30 - 17:30 uur
 • Online intervisie op 24 april 2024 van 14:30 - 16:00 uur
 • Online college op 15 mei 2024 van 14:30 - 17:30 uur
 • Slotcollege op 22 mei 2024 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00 - 19:00 uur

De online leeromgeving is ongeveer twee weken voor de start van het programma beschikbaar.

Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. Inhalen van fysieke colleges en terug kijken van online colleges is niet mogelijk.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de blended class Strategisch innoveren is € 2.395,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt een deelnamecertificaat. 

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.