Blended class Strategisch Innoveren

Breukelen
7 september 2022
4 online colleges, 2 live bijeenkomsten, 6 weken online leertraject
van 15.00 - 18.00 uur
Nederlands
€ 2.295 (excl. btw)

Innoveren is de manier om relevant te blijven. In een globaliserende wereld bepaalt vernieuwingskracht het succes van organisaties. Innovatie gaat om zoveel meer dan technologie. Het vraagt van ons mensen steeds weer het vermogen om op een andere manier te kijken naar ons werk. Om een andere bril op te zetten en onze stakeholders door die bril mee te laten kijken.

Wat levert het je op?

 • Je leert vanuit een technisch en sociaal perspectief naar innovatie te kijken
 • Je leert waarom samenwerken zo belangrijk is voor innovatie
 • Je krijgt praktische hulpmiddelen aangereikt waarmee je concreet aan de slag kan gaan om te zorgen dat je futureproof blijft
  • Je leert hoe je zelf innovatieprocessen blijvend kan veranderen in jouw organisatie en je collega’s mee kan krijgen

Wat levert het op voor je organisatie?

Je leert  hoe je stakeholders enthousiast maakt, hoe je succesvolle innovaties verder verspreidt, welke problemen je bij al die stappen kan tegenkomen - én hoe je ervoor zorgt dat het leuk blijft. Je leert hoe innovatie bijdraagt aan duurzame groei en wat strategische redenen zijn om met start-ups samen te werken. Aan de hand van inspirerende innovatie-cases worden er lessen geleerd die direct te vertalen zijn naar de eigen organisatie.

Van wie krijg je college?

Tijdens de blended class Strategisch innoveren brengen de meest inspirerende sprekers je de kneepjes van het vak bij, met sterke cases uit de praktijk.

De hoogleraren en experts*

 • Dr. Mike Hoogveld - veelgevraagd spreker en docent op het gebied van toekomstbestendig organiseren
 • Danny Mekić, ondernemer en een veel gevraagde spreker over technologie en innovatie
 • Dr. Barbara van Veen - Behaviorial Futurist
 • Mr Jesscia van den Bosch MBA - Auteur, spreker, directeur van HBO Drechtste­den, directeur-eigenaar van House of Entrepreneurship
 • Prof. dr. Henk Volberda, hoogleraar strategisch management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
 • Kim Spinder, auteur, adviseur en inspirator
 • Sander van der Blonk, investeerder, ondernemer, docent en corporate venturing specialist
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Innovatie is een topprioriteit in het bedrijfsleven en de overheid. Met zijn leerstoel draagt hij bij aan inzichten en ideeën die leiders en beleidvoerders ondersteunen in het ontwikkelen en benutten van innovatiekracht.
*Onder voorbehoud van wijzigingen

Wat ga je doen?

Zes weken lang kijk je iedere week vanuit een verschillende invalshoek naar innovatie. Het programma bestaat uit een optimale mix van wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis. Hierbij is voldoende ruimte om je eigen vraagstuk centraal te stellen, bijvoorbeeld tijdens intervisie.

Thema's

Het programma bestaat uit onder andere deze onderwerpen:

 • Groeien Tijdens Krimp: Richtlijnen voor Innovatie
 • Building an Innovation Mindset
 • Duo college: Partnering met startups: waarom, hoe?
 • Duo-college: Future Proof Organisatie
 • Sociale innovatie
 • Succesvol innoveren

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Online leeromgeving

De content in de online leeromgeving is 24 uur per dag beschik­baar. Dit geeft jou de flexibiliteit om op elk moment en in jouw tempo de kennis op te doen.

De bijeenkomsten op Nyenrode Business Universiteit, de webinars én het online leertraject geven je de mogelijkheid om vakinhoudelijke verdieping op de zes thema’s te vinden. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten, ervaringen uitwisselen en leren van je mede-deelnemers. In deze blended class leer je dus van en met elkaar.

Na het online traject sluiten we af met een live ontmoeting op Nyenrode. Dit bestaat uit een inhoudelijke invulling, het in ontvangst nemen van het certificaat van deelname en met elkaar toosten op een mooie afsluiting.

Kortom: de combinatie van online leren en de contacturen op Nyenrode maakt dat jij jezelf op een zo effectief mogelijke manier kan blijven ontwikkelen.

 

Voor wie?

Je bent een onder­nemende professional die actief betrokken is bij innovatieprojecten binnen de organisatie. Je hebt binnen je organisatie de functie van projectmanager, adviseur, innovatiemanager, accountmanager of een soortgelijke functie.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de collegereeks strategisch innoveren doe je via de aanmeldbutton. 
Heb je nog andere vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Data en tijden

Het programma vindt plaats op:

 • Online kick-off op 7 september 2022 van 15:00 tot 16:00 uur
 • Openingscollege op 14 september 2022 2022 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00 - 19:00 uur
 • Online colleges op 21 september 2022 van 15:00 - 18:00 uur en op 28 september, 5 oktober en 12 oktober 2022 van 15:00 - 17:30 uur
 • Slotcollege op 2 november 2022 op Nyenrode Business Universiteit van 15:00 - 19:00 uur

De online leeromgeving is ongeveer twee weken voor de start van het programma beschikbaar.

Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. Inhalen van fysieke colleges en terug kijken van online colleges is niet mogelijk.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de blended class Strategisch innoveren is € 2.295 per persoon (exclusief btw). Toegang tot de online leeromgeving en drie boeken zijn bij deze prijs inbegrepen.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.