Executive ESG Program

Breukelen
Nader te bepalen
13.00-13.00h
3 x 24h-sessions
Engels
Op aanvraag

Transformeer je organisatie en vergroot je positieve impact

De nieuwste inzichten op het gebied van ESG om jouw organisatie in staat te stellen te transformeren en om de positieve impact op mens, planeet en samenleving te vergroten.

We zijn onderweg naar een duurzame economie. Een economie waarin de ESG-pijlers centraal staan: 'Environment, Social, Governance'. Als bedrijf of instelling kan je er niet langer omheen: jouw activiteiten beïnvloeden mensen, het milieu en de samenleving. De overgang naar duurzaamheid betekent dat jouw organisatie hiervoor verantwoordelijkheid neemt. Organisaties die hierin het voortouw nemen, belichamen de ESG-waarden. Deze organisaties zijn waardevol voor hun klanten, werknemers en andere belanghebbenden.
 • Ontwikkel een visie en strategie voor de ESG-transformatie
 • Stuur de ESG-transformatie aan en leid deze
 • Verzamel en beheer kennis over ESG die je kan delen met de zakelijke community

Leerreis

Het op maat gemaakte Executive ESG-programma is ontworpen voor KPMG-partners en -directeuren. Dit programma is ontwikkeld om hen te ondersteunen bij de ESG-transformatie. Ze zullen een nieuwe manier van denken en handelen ontwikkelen op basis van de nieuwste inzichten uit zowel de wetenschap als de praktijk.

Return on education

 • Werk gedurende het programma aan jouw ESG-transformatie-uitdaging;
 • Dompel jezelf onder in het ESG-landschap, leer van wereldwijde bedrijven, identificeer risico's en kansen;
 • Begrijp ESG-best practices en hoe deze toe te passen om organisatorische transformatie te stimuleren;
 • Verken de organisatorische implicaties van het zich inzetten voor ESG;
 • Communiceer effectief jouw visie op transformatie.

Concrete meerwaarde voor jouw organisatie

 • Lever hogere waarde met verbeterde besluitvorming over ESG-transformatie;
 • Word onderdeel van een langdurige en betrokken gemeenschap van transformatie, mogelijk gemaakt door Nyenrode's en KPMG's contacten met het bedrijfsleven;
 • Draag bij aan een duurzame positieve impact op het welzijn van de samenleving.

Dit programma maakt deel uit van het ESG Innovation Institute, een samenwerking tussen KPMG en Nyenrode Business Universiteit.

Hoogleraar
Jeroen Veldman is universitair hoofddocent bij Nyenrode Business Universiteit.
Universitair hoofddocent
Jeroen van der Velden is universitair hoofddocent Strategy Alignment en directeur van het Center for Strategy, Organization & Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is gefascineerd door de manier waarop nieuwe technologieën organisaties en het dagelijkse leven van mensen beïnvloeden en veranderen.
Hoogleraar
Anke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development aan Nyenrode Business Universiteit waar ze zich richt op de businesscase van duurzaamheid.
Hoogleraar
André Nijhof is hoogleraar op het gebied van Duurzaam Ondernemen en Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit. André is kerndocent van blok 1: Leiderschapsstijlen en hun context. Hij is misschien wel de verpersoonlijking van Nyenrode's missie 'Serving society by shaping responsible leaders’ en neemt de deelnemers mee in hun eigen purpose en waarden.
Hoogleraar
Jaap Schaveling is hoogleraar Samenwerken & Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit.
Linda Reumers
Drs. Linda Reumers RA
Programma-manager
Linda Reumers is senior manager binnen het KPMG Sustainability Advisory team in Nederland met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consulting.
Manon Doesborgh
Manon Doesborgh
Programma-manager
Manon Doesborgh is programma-manager in het Customized Executive Education van Nyenrode Business Universiteit.
Tom Cummings BA MA
Lecturer
Senior Lecturer op het gebied van Leiderschap en een gerenommeerd board room consultant en spreker over leiderschap. Tom biedt basiskennis vanuit een stevige theoretische basis en wetenschappelijke kennis over de ontwikkeling van organisatie-structuren, -strategieën en -processen.
Muel Kaptein
Prof. dr. Muel Kaptein
Partner KPMG Risk & Regulatory
Muel Kaptein is sinds 1991 actief als organisatieadviseur en auditor op het gebied van bedrijfsethiek, integriteit en compliance.
Brigitte Campfens MSc
Lecturer
Brigitte Campfens is Senior Manager bij KPMG in de richting van duurzaamheid met meer dan 20 jaar ervaring in de food & retailsector.

Programma-opzet

Het programma bieden we aan in 3 sessies van 24 uur. Voordat het programma begint, heeft de deelnemer een intake om de ESG-uitdaging en leerdoelen vast te stellen. Het programma loopt van 13.00 uur tot 13.00 uur de volgende dag en wordt afgesloten met een afhaallunch.

Module 1: ESG & Impact in de Wereld
Begrijp de complexiteit en impact van ESG

 • Leer over ESG-ontwikkelingen en -regelgeving wereldwijd en hun impact op organisaties -  Ddoor prof. dr. Leen Paape of prof. dr. André Nijhof.
 • Begrijp de rol van publieke en private instellingen in verschillende overgangsfases, met inzichten van een gastdocent uit de praktijk en een KPMG-spreker.
 • Deel ervaringen en ontwikkel een visie op ESG-dilemma's in een Community of Practice (CoP) - Door prof. dr. Jeroen van der Velden of prof. dr. Jeroen Veldman.

Module 2: ESG & Organisatorische Transformatie
Ontwikkel een ecosysteemvisie op transformatie

 • Werk samen in een CoP om een ecosysteemkaart en transformatiestrategieën te creëren - Door prof. dr. ir. Anke van Hal en/of Maurice Coen MSc.
 • Verken hoe organisaties omgaan met nieuwe wetgeving, diverse belangen en maatschappelijke veranderingen, met inzichten van een gastdocent uit de praktijk en een KPMG-spreker.
 • Ontwerp strategieën om risico's en kansen aan te pakken door belangen, netwerken en partnerschappen te bundelen - Door prof. dr. Jeroen van der Velden of prof. dr. Jeroen Veldman.

Module 3: ESG & Leiderschap
Stuur en leid de verandering

 • Definieer hoe je ESG-verandering kunt aansturen en leiden - Door prof. dr. Jaap Schaveling en/of Tom Cummings.
 • Leer omgaan met ongemak in de bestuurskamer, met ervaringen van een gastdocent uit de praktijk en een KPMG-spreker.
 • Word bewust van je persoonlijke drijfveren en visie op noodzakelijke veranderingen en paradigma's in een CoP - Door prof. dr. Jeroen van der Velden of prof. dr. Jeroen Veldman.

Meer informatie en aanmelden

Dit programma is op maat gemaakt, speciaal voor KPMG-partners en hun cliënten. We kunnen dit programma ook voor jouw organisatie opzetten. Heb je interesse in of vragen over het programma, neem dan contact op met onze programma-coördinator Lisa Baldé.