Disruptie, Innovatie en Governance - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
19 September 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145,- (btw vrij)

Disruptie, Innovatie en Governance

De module Disruptie, Innovatie & Governance start bij de oorzaken en gevolgen van disruptie voor ondernemingen, ketens, sectoren en niet te vergeten consumenten. Kennis en inzichten uit de theorie en praktijk helpen bij het herkennen en begrijpen van onderliggende structuren en dynamiek van disruptie. Het tweede blok van de module richt zich op innovatie. Op welke wijze kan innovatie een antwoord geven op de veranderingen als gevolg van disruptie? Wat is het onderscheid tussen incrementele en fundamentele innovatie en wanneer heb je deze nodig? Welke voorwaarden zijn er voor organisaties om succesvol te innoveren? Welke rol speelt innovatie bij de transformatie van organisaties ketens en sectoren en de transitie van systemen? Tenslotte behandelt het derde blok van de module het operating model, met nadruk op de governance van strategische, technologische en structurele veranderingen in de nieuwe situatie. Er ontstaan nieuwe organisatievormen, nieuwe besturingsmodellen en vormen van (keten)samenwerking. Welke competenties hebben organisaties nodig voor de uitvoering van deze transformaties en in de nieuwe situatie? Wat betekent dit voor governance tussen en binnen organisaties in de keten en voor de sector? 


 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

  Wat ga je doen?

  Je gaat met elkaar op reis langs belangrijke disrupties en de gevolgen ervan voor organisaties, ketens en sectoren. Je onderzoekt met elkaar op welke wijze organisaties kunnen omgaan met de impact van deze disrupties, welke innovaties aan businessmodellen en operating modellen kunnen worden gedaan en hoe de governance kan worden aangepast om succesvol te zijn in de toekomst. 

  Wat levert het je op?

  Inzicht in en kennis van:

  • disruptie en de gevolgen daarvan voor ondernemingen, ketens en sectoren. 
  • de rol van innovatie in de veerkracht en toekomstbestendigheid van organisaties
  • de rol van governance
  • theorieën die relevant zijn voor disruptie, innovatie en transformatie
  • toepassing van deze theorieën
  • praktijkvoorbeelden van c-level managers en ondernemers op genoemde terreinen.

  Stel zelf je MBA samen

  De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & Sustainable Transitions.. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

  Meer informatie

  Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

  Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

  Data en tijden

  Blok 1 Disruptie van ondernemingen, ketens en sectoren

  19 september 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  20 september 2024 van 09:00 -17:00 uur

  Blok 2 Innovatie: Businessmodellen, competenties en systemen

  12 november 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  13 november 2024 van 09:00 -17:00 uur

  Blok 3 Governance: strategische, structurele en technologische veranderingen   

  12 december 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  13 december 2024 van 09:00 -17:00 uur

  Uiterste aanmelddatum is 15 augustus 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

  Meld je aan

  Enthousiast over de module Disruptie, Innovatie en Governance? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

  Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 30 augustus 2024 van 14:30 - 18:00 uur.

  Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

  Van wie krijg je college?

  Tijdens de module Disruptie, Innovatie en Governance geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

  • Prof. dr. ir. Kitty Koelemeijer Kitty Koelemeijer is hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Marketing & Supply Chain Management. Ze werkt in haar faculteit aan het gebied van marketing, supply chain management en operations management. Zij zijn het beste wat Nyenrode te bieden heeft op het gebied van onderzoek en onderwijs. Daarnaast heeft zij stoelen bekleed die belangrijke gebieden bestrijken. 

  De gastsprekers van deze module zijn:

  • Han ten Broeke (HCSS)
  • Frans Feldberg (hgl. AI en businessmodellen UvA)
  • Gilbert Gooijers (oprichter cm.com samen met PhD student)
  • Alex Dowdalls (Avexco)
  • Ruud Huirne
  • Douwe Lycklama (Innopay)

   De gastsprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Wat is de investering?

  De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.