Finance Summer Classes

In het kort

 • Breukelen
 • 24 augustus 2020
 • 4 dagen
 • 9.00-14.30 en 15.00-21.00 uur
 • Nederlands
 • € 599,- (excl. BTW)

Inhoudelijk bijtanken in een inspirerende omgeving

De Nyenrode Finance Summer Classes 2020 geven je een compleet overzicht en analyse van de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je leert succesvol bij te dragen aan de groei van je onderneming. Tegelijkertijd werk je aan jouw professionaliteit als finance professional. De Finance Summer Classes zorgen voor een leerzame en inspirerende ervaring en bieden de ultieme gelegenheid om te netwerken binnen én buiten jouw vakgebied en zijn interessant voor zowel de profit als non-profit sector.

Verbreed jouw finance en management skills en ga na deze zomer weer geïnspireerd aan de slag!

Opzet en werkwijze

Een uiterst zorgvuldig samengesteld curriculum van maar liefst 8 praktische Summer Classes door de beste hoogleraren en docenten van de Nyenrode Business Universiteit en samengesteld in nauw overleg met Executive Finance. Tijdens de 8 praktische summerclasses krijg je voldoende inspiratie om morgen aan de slag te gaan. Kortom kwaliteit en actualiteit gegarandeerd.

 • PE-Punten (NBA) en een certificaat van deelname van Nyenrode Business Universiteit en Executive Finance.
 • De meest actuele onderwerpen voor finance professionals en hoe je deze kan integreren in jouw eigen organisatie.
 • Stel je eigen programma samen, volg ze los of volg ze allemaal.

Van wie krijg je college?

 • Dr. Edgar Karssing - Nyenrode Business Universiteit
 • Prof. dr. Jaap van Muijen - Nyenrode Business Universiteit
 • Drs. Leonie van Arkesteijn - &samhoud Consultancy
 • Alex Dowdalls - AXVECO B.V.
 • Michael van Everdingen 
 • Dr. ir. Martin van Staveren MBA - Universiteit Twente
 • Andreas Wismeijer - Tilburg University

Dr. Edgar Karssing

Associate professor

Wat kan je verwachten?

Summer Class 1 : Data Driven Finance

Summer Class 2 : Psychologie voor Finance

Summer Class 3  : Digital Finance

Digitale transformatie, robotisering, cyberrisico's, privacy issues hebben grote impact op jouw rol als finance manager. Van de finance manager, tevens strategisch partner, wordt verwacht deze veranderingen te begrijpen en mee te bewegen. Tegelijkertijd moet jij de hoeder en baken van stabiliteit zijn.

Summer Class 4 : Verandermanagement

Verandermanagement voor finance professionals 

Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer en gaan sneller. Dat stelt leiders voor de uitdaging om anders te veranderen en te innoveren. Vaak loop je bij organisatieverandering tegen lastige afwegingen en dilemma’s aan. Hoe kan ik verstandig omgaan met complexiteit en dynamiek? Wat is nodig voor een inspirerende aanpak gericht op resultaat dat ertoe doet? Hoe kan ik betrokkenheid en ‘eigenaarschap’ bevorderen? Zijn we wel goed wijs in een ‘verandering van tijdperk’? Hoe balanceer ik stabiliteit en vernieuwing? Leer de processen grondig kennen. En ontdek hoe je een sfeer kan scheppen waarin mensen worden uitgenodigd mee te doen aan de gewenste beweging. 

Summer Class 5 : Risk & Compliance

Tijdens deze summerclass leer je risk & compliance op een andere, vernieuwende manier te benaderen: door het ontwikkelen van risicogestuurd werken en risicoleiderschap. We gaan terug naar de essenties voor succesvol omgaan met risico’s en kansen in een complexe omgeving. Vervolgens verkennen we praktische benaderingen voor risicogestuurd werken, welke voorwaarden daarvoor nodig zijn en hoe het ontwikkelen van persoonlijk risicoleiderschap daarbij helpt. Vanuit jouw gebruikelijke taken en verantwoordelijkheden kan je hiermee als finance professional een belangrijke voortrekkersrol binnen jouw organisatie vervullen.

Summer Class 6 : Leiderschap in Finance

Leiderschap in finance: een complex samenspel  

 • Leiderschap als complex samenspel: effectiviteit van een finance professional wordt bepaald door de samenstelling van het team en de context waarin men handelt 
 • Kennis over negen beïnvloedingstactieken 
 • Strategie lukt alleen indien de medewerkers in staat zijn die te implementeren. De rol van leidinggeven verandert van bepalend naar mogelijk maken 

In onze opvatting is leiderschap een proces tussen een leider en een groep individuen, ook wel volgers genoemd. In dat proces is een belangrijk element macht en beïnvloeding. Dat proces vindt plaats in een bepaalde context en het proces is erop gericht om doelen te realiseren. Leiderschap wordt vormgegeven in het proces tussen de persoon van de leider, de kenmerken van de volgers en die van de situatie. Leiderschap komt dan tot uitdrukking in de bekwaamheid van een leider om anderen te beïnvloeden en in staat te stellen om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelstellingen en het succes van de afdeling of organisatie waar zij werken. Het gaat daarbij in feite steeds om de vraag over de mate van ‘fit’ tussen leider, medewerkers en context. Leiderschap gaat vooral om het complexe samenspel tussen leider en volgers en niet zozeer om de vraag of er sprake is van een formele positie. Leiderschap gaat niet alleen om het beïnvloeden van de huidige situatie, maar ook op het voorbereiden van de organisatie op toekomstige ontwikkelingen. 

Summer Class 7 : Ethische dilemma's in Finance

Het morele kompas ijken 

 • Wat is het belang van mijn morele kompas? 
 • Hoe kan ik mijn morele kompas ijken? 
 • Hoe pas ik mijn morele kompas toe? 

Een goed moreel kompas is onmisbaar voor de financieel professional. Het morele kompas is veel meer dan een eenvoudige spiegeltest – ik ben integer wanneer ik mezelf recht in de ogen kan kijken. Hoe kunnen we ons moreel kompas als toetssteen voor ons handelen ijken en op de goede manier inzetten? Hoe voorkomen we dat we wij ten prooi vallen aan morele blinde vlekken, veroorzaakt door zelfbedrog, vooringenomenheid, hoogmoed, arrogantie, onwetendheid, naïviteit of zelfs kwaadwillendheid? 

Tijdens de Summer Class gaan we met elkaar aan de slag. Waar en wanneer speelt het morele kompas in het werk? Wat zijn handvatten om op een goede manier over morele vraagstukken na te denken? Het programma van de workshop is open en interactief, de inleider geeft korte inleidingen en er is veel ruimte voor gedachtewisseling. De nadruk ligt op het bespreken van eigen praktijkvoorbeelden.

Summer Class 8 : Blockchain & AI

Blockchain en AI – The Technologies Transforming Finance 

 • Wat zijn blockchain, smart contracts en tokenisation? 
 • Hoe wordt data en AI ingezet om de bedrijfsmodel te veranderen? 
 • Wat zijn de governance, risk en compliance aspecten van deze technologieen? 

Voorbij de hype! Leer wat blockchain is en hoe je smart contracts kan inzetten om financiële stromen en informatie stromen efficiënter in te richten. Daarna gaan wij in op data en het gebruik van slimme algorithmes op basis van kunstmatige intelligentie. Hoe verandert AI de regels van concurrentie in jouw sector? Welke toepassingen zijn er mogelijk en met welke risico’s moet jij hierbij rekening houden? 

 

Voor wie?

De Summer Classes zijn ontwikkeld voor Finance Professionals: 
Executives op het gebied van Accountancy & Controlling en werkzaam als controller, financieel manager, directeur, accountant. 

Aanmelden

Aanmelden kan via de aanmeldbutton.

Wat zijn de kosten?

De kosten per Summer Class bedragen € 599,- per deelnemer. Dit is inclusief lunch en/ of bbq en literatuur, exclusief 21% BTW. De kosten voor de hele reeks, 8 Summer Classes bedragen € 3.999,- per deelnemer. 

Alle deelnemers ontvangen na succesvolle afronding een deelnamecertificaat van Nyenrode Business Universiteit en Executive Finance.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.