Global Food Economy - MBA module Food & Innovation

In het kort

  • Breukelen
  • 4 september 2018
  • 3 x 2 dagen
  • 6-8 uur per week (excl. college)
  • Nederlands
  • € 6.350 (btw vrij)

Global Food Economy

Voedselveiligheid is een grote zorg van ons allemaal en staat de laatste tijd alleen maar meer in de belangstelling. We zien een snel veranderende consumentenvraag als het gaat om productontwikkeling en kwaliteitseisen. Dat vraagt om optimalisatie van de voedsel- en agricultuurwaardeketen.

In de module van Global Food Economy delen (inter)nationale experts hun inzichten en kennis over de wereldwijde veranderende waardeketen in de agrisector. De theorie wordt vervolgens gekoppeld aan de praktijk van de eigen organisatie, zodat je bijdraagt aan een duurzaam resultaat voor je organisatie en de voedseleconomie als geheel.

Meer informatie vind je in de brochure.

download brochure

Wat levert het je op?

  • Kennis en inzichten over de wereldwijde veranderende waardeketen in de agrisector
  • Werken aan persoonlijke groei en bijdragen aan een duurzame voedseleconomie
  • Door de interactieve colleges ga je heel praktijkgericht in op de ontwikkelingen en dilemma’s die spelen in de agrifood waardeketen en effect hebben op jouw eigen organisatie
It gave me a perfect overview of all relevant topics concerning the global food economy and changed my views on many dilemmas.
It gave me a lot of munition to make a difference in my professional life.
Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Food & Innovation. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.
  • Werkveld deelnemer staat centraal
  • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
  • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat ga je doen?

In de module Global Food Economy werk je samen met de andere deelnemers aan verschillende uitdagingen binnen het brede spectrum aan voedsel-gerelateerde problemen in de wereld. De module bestaat uit 3 blokken:

  • Markt- en mondiale-ontwikkelingen & beschikbaarheid van voedsel
  • Voedselbeschikbaarheid & gebalanceerde en gezonde voeding
  • Economische stabiliteit & innovatie en digitalisatie
Meer informatie over de inhoud vind je in de brochure.

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs via telefoonnummer +31 346 291 001 of mail mmba@nyenrode.nl.

Contact

Brochure

Meer weten over deze module? Download de brochure.

Adviesgesprek

Je studietraject persoonlijk bespreken? Vraag hier een gesprek aan.

Download de whitepaper

Meer weten over hoe het Modulair Executive MBA bijdraagt aan de groei van de Foodsector? Download de verzameling papers van onze MBA-deelnemers over de hot topics in Food & Innovation.

Van wie krijg je college?

Tijdens de module Global Food Economy geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts inclusief thema's

De hoogleraren en experts inclusief de thema's zijn*:

  • Ruud Huirne – kerndocent Nyenrode Business Universiteit
  • Adam Anders – Anterra Capita: The importance of innovation
  • Martin van Ittersum – Wageningen University: Sustainable Development Goals
  • Ed Nijpels – SER: Sustainability of food production
  • Harry Smit – FAR, Rabobank: Precision farming and food production
  • Joost Vat – BDO: Importance of farm succession
  • Koen Nouws Keij – Diverzio: Local-for-local as a concept
  • Ruud Tijssens – Agrifirm: Global sourcing
  • Barbara Baarsma – Rabobank: Regional and national drivers for economic growth
  • Kitty Koelemeijer – Nyenrode Business Universiteit: Economics of chain management
  • Ad Kroft – Dutch Digital Delta/NWO: Block chain applications in agrifood
  • Peter Korsten – IBM: The power of digital platform in agriculture
  • Jan Willem Grievink – FSIN and ConCeption: New trends in food retail and food service
  • Jan Willem Griep – Floriade Organization: Feeding the big cities – Floriade 2022

 

Forum discussion with multi-national companies on Global Food Economy
  • Leo den Hartog, Nutreco
  • Bert Jansen, AVEBE
  • Pieternel Boogaard, ING

Forum discussion with start-ups and scale-ups on the Global Food Economy
  • Willem Treep, cofounder Willem &Drees
  • Henri Hekman, Dutch Sprouts
  • Kees Aarts, Protix
Forum discussion with governments and LTO on Global Food Economy
  • Marc Calon, LTO Nederland
  • Jan Huitema, EU Parliament Brussels
  • Jan-Jacob van Dijk, Province of Gelderland

 

Thema´s door kerndocent Ruud Huirne

  • Introduction Access to food
  • Principle-agent theory (basics from Milgrom and Roberts)
  • Introduction Balanced and healthy nutrition
  • Analysis of the ‘beer game’ (Senge)
  • Introduction Economic stability (including risk management)
  • Flexibility and entrepreneurship

* veranderingen kunnen voorkomen

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Global Food Economy ben je toelaatbaar:

    • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
    • Met tenminste aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
    • Als je ambitie hebt om een managementfunctie te bekleden of ondernemer te worden
    • Met voldoende kennis van de Engelse taal

Belevingssessie

Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

Tijden en data

Je volgt de modules van het Global Food Economy programma op de volgende data:

Blok 1:
4 september 2018 - 09:00-22:00 incl. diner
5 september 2018 - 09:00-17:00

Blok 2:
10 oktober 2018 - 09:00-22:00 incl. diner
11 oktober 2018 - 09:00-17:00

Blok 3:
19 november 2018 - 09:00-22:00 incl. diner
20 november 2018 - 09:00-17:00

Meld je aan

Enthousiast over de module Global Food Economy bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Wat zijn de kosten?

De investering voor deze module is € 6.350 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

Financiering

De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Brochure

Meer weten over deze module? Download de brochure.

Adviesgesprek

Je studietraject persoonlijk bespreken? Vraag hier een gesprek aan.

Download de whitepaper

Meer weten over hoe het Modulair Executive MBA bijdraagt aan de groei van de Foodsector? Download de verzameling papers van onze MBA-deelnemers over de hot topics in Food & Innovation.