Government en Corporate Governance - MBA module Public & Private

In het kort

 • Breukelen
 • 13 september 2021
 • 3 x 2 dagen
 • 6-8 uur per week (excl. college)
 • Nederlands
 • € 6.395 (btw vrij)
 • AMBA, EQUIS

Wat kan je verwachten?

 

De module Government en Corporate Governance gaat in op de vraag wat goed bestuur is in de publieke en private sector. Welke krachten beïnvloeden de onderlinge verhoudingen in deze sectoren? Hoe kan je er vanuit je eigen positie beter op inspelen? En op welke manier zijn de rollen, verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden verdeeld? Door onder andere literatuuranalyses en een interactief programma onderzoeken we hoe je misstanden kan zien aankomen en voorkomen.

Wat levert het je op?

 • inzicht in wat ‘goed bestuur’ is en de actuele ontwikkelingen;
 • inzicht in de krachten die de onderlinge verhoudingen in de publieke en private sector beïnvloeden;
 • inzicht hoe je vanuit je eigen positie bijdraagt aan ‘goed bestuur.

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of ga voor een snelle upgrade van jouw kennis en volg de module los.
 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat ga je doen

De module Government en Corporate Governance gaat in op de vraag wat goed bestuur is in de publieke en private sector. ‘Goed bestuur’ wordt in ieder blok vanuit 6 invalshoeken geanalyseerd: belangen & waarden, governance principes, macht & invloed, cultuur, schijn & werkelijkheid en ‘vuile handen’.

Je doet literatuuranalyses, schrijft een biografisch essay en geeft presentaties. In het interactieve programma koppel je de kennis en inzichten aan je eigen ervaringen. De module bestaat uit 3 blokken:

 • de publieke sector;
 • de private sector - het bedrijfsleven;
 • de toenemende grensvervagingen tussen publiek en privaat;
 • onderzoeken welke verantwoordelijkheden overheden, bedrijven, (interne/externe) toezichthouders en zelfstandige;
 • bestuursorganen dragen voor de inrichting van onze samenleving.
"Sinds de module geef ik bewuster invulling aan mijn rol als bestuurder en als toezichthouder. Ik herken nu beter patronen en benoem wat er speelt."

Doetina van Kelle, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Markland College, volgde de module Government en Corporate Governance. Ze deek onderzoek naar de voorwaarden om het gekozen bestuur/directiemodel van een samenwerkingsverband passen onderwijs te laten slagen. Laat je inspireren, lees hier het interview en samenvatting van haar paperbook:  Interview Doetina van Kelle_Government en Corporate Governance en Samenvatting Paperbook Government en Corporate Governance.

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Government en Corporate Governance ben je toelaatbaar:

  • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
  • Met tenminste een bachelor-diploma
  • Als je bereid bent om met een persoonlijke ontwikkelplan aan de slag te gaan en nieuwe paden te verkennen

   Belevingssessie

   Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

   Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

   Data en tijden

   Blok 1

   13 september 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   14 september 2021 van 09:00 -17:00 uur

   Blok 2
   3 november 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   4 november 2021 van 09:00 - 17:00 uur

   Blok 3
   1 december 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   2 december 2021 van 09:00 - 17:00 uur

   Uiterste aanmelddatum is 30 augustus 2021.

   Meld je aan

   Enthousiast over de module Government en Corporate Governance? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

   Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

   Wat zijn de kosten?

   De investering voor deze module is € 6.395 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

   Financiering

   De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

   Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.