Government en Corporate Governance - MBA module Public & Private

Breukelen
9 september 2024
22 augustus 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145,- (btw vrij)
AMBA, EQUIS

Wat kan je verwachten?

De module Government en Corporate Governance gaat in op de vraag wat goed bestuur is in de publieke en private sector. Welke krachten beïnvloeden de onderlinge verhoudingen in deze sectoren? Hoe kan je er vanuit je eigen positie beter op inspelen? En op welke manier zijn de rollen, verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden verdeeld? Door onder andere literatuuranalyses en een interactief programma onderzoeken we hoe je misstanden kan zien aankomen en voorkomen.
 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat levert het je op?

 • inzicht in wat ‘goed bestuur’ is en de actuele ontwikkelingen;
 • inzicht in de krachten die de onderlinge verhoudingen in de publieke en private sector beïnvloeden;
 • inzicht hoe je vanuit je eigen positie bijdraagt aan ‘goed bestuur.

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of ga voor een snelle upgrade van jouw kennis en volg de module los.

Wat ga je doen

De module Government en Corporate Governance gaat in op de vraag wat goed bestuur is in de publieke en private sector. ‘Goed bestuur’ wordt in ieder blok vanuit 6 invalshoeken geanalyseerd: belangen & waarden, governance principes, macht & invloed, cultuur, schijn & werkelijkheid en ‘vuile handen’.

Je doet literatuuranalyses, schrijft een biografisch essay en geeft presentaties. In het interactieve programma koppel je de kennis en inzichten aan je eigen ervaringen. De module bestaat uit 3 blokken:

 • de publieke sector;
 • de private sector - het bedrijfsleven;
 • de toenemende grensvervagingen tussen publiek en privaat;
 • onderzoeken welke verantwoordelijkheden overheden, bedrijven, (interne/externe) toezichthouders en zelfstandige;
 • bestuursorganen dragen voor de inrichting van onze samenleving.

Meer informatie

De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Public & Private. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

Review module

“Door de module Government en Corporate Governance durf ik kritischer te zijn”. Lebna de Voogd, strategisch adviseur bij het ministerie van Defensie volgde de module als onderdeel van de Modulair Executive MBA in Public & Private. Met succes; ze maakte op kerndocent prof. dr. Bob Hoogenboom zo’n goede indruk dat ze dit jaar als gastdocent terugkomt. Lees hier haar ervaring.

Wil je meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Persoonlijk adviesgesprek

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

 

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
 • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Engelse lees- en luistervaardigheid.

Data en tijden

Blok 1

9 september 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
10 september 2024 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
4 november 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
5 november 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
2 december 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
3 december 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum is 22 augustus 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

Meld je aan

Enthousiast over de module Government en Corporate Governance? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 30 augustus 2024 van 14:00 - 18:00 uur.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Wat is de investering?

De investering voor deze module is € 7.145 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.