Hr Essenties

In het kort

 • Breukelen
 • 8 en 9 december 2020
 • 2 dagen
 • 4 dagdelen
 • Nederlands
 • V.a. € 599

Staan er in 2021 uitdagingen te wachten die vragen om een frisse scherpe blik? Tijdens de HR Essenties gaan de hoogleraren van Nyenrode Business Universiteit en experts uit de praktijk in op HR-thema's die nú actueel zijn.

Wat levert het je op?

 • Je krijgt diepgaand inzicht in het door jouw gekozen onderwerp.
 • Je leert nog effectiever en succesvoller bijdragen aan het functioneren van jouw organisatie.
 • Je werkt verder aan je eigen professionaliteit als HR-manager, -adviseur of -directeur.

Dit programma bieden we aan in samenwerking met PW. academy.

  
 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Van wie krijg je college?

Tijdens /de HR Esentiels geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis
 • Drs. Cris Zomerdijk
 • Prof. dr. Jeff Gaspersz
 • Prof. dr. ir. Rini van Solingen

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Opzet:

 • Stel je eigen programma samen
 • Kies welke en hoeveel HR Essentiels je wilt volgen
 • Samengesteld door hoogleraren en docenten van o.a. de Nyenrode Business Universiteit
 • Maximaal 15 deelnemers per course

Wat ga je doen? 

De HR Essentiels hebben de volgende thema's:

8 decemember 2020
HR Essenties course 1: Veranderkunde voor HR  - Dr. Cris Zomerdijk

De snel veranderende wereld vraagt je om als HR professional sneller te lopen en constant te blijven bewegen. Tegelijkertijd valt het niet mee om daadwerkelijk verandering te creëren. Of het nu gaat om het vergroten van ondernemerschap, het versterken van duurzame inzetbaarheid of versnellen van innovatie van je organisatie. De ontwikkelingen in de buitenwereld gaan veelal sneller dan je kunt bijbenen.

Tijdens dit college leer je succesvol vernieuwing te realiseren bij jezelf, in je team en organisatie. We komen los van bestaande veranderparadigma’s en je stapt uit je groef. In vier etappes van het visualiseren van je droom tot het verspreiden van vernieuwing en het inspireren van anderen om mee te doen. Laat deze course jouw versneller zijn om met meer energie, motivatie en succes in actie te komen.

8 december 2020
HR Essenties course 2: De organisatie van de toekomst - Prof. dr. Lidewey van der Sluis

Hoe kan je als organisatie relevant blijven in een tijd van ongekende mogelijkheden, onvoorspelbare risico’s, en grenzeloze markten? Wat kan een HR-professional en een leidinggevende doen om hier een bijdrage aan te leveren?

In deze course krijg je antwoorden op deze vragen. Je leert hoe je van een team of een organisatie een bloeiend en bruisend ecosysteem kan maken. Je krijgt hiervoor modellen en concepten aangereikt. Tijdens deze course ga je deze al toepassen op de eigen organisatie en ga je al heel concreet aan de slag om de organisatie volgens de laatste normen en inzichten toekomstbestendig in te richten.

9 december 2020
HR Essenties course 3: Agile werken voor HRM  - Prof. dr. ir. Rini van Solingen

Door fundamentele versnelling van markten en maatschappij, groeit de vraag naar snelle, doelgerichte en wendbare manieren van werken. Het opstellen en uitvoeren van een plan werkt in de meeste omgevingen niet meer. Er verandert teveel, en daarbovenop speelt de sterke digitalisering van werk en processen een rol.

Een oplossing voor deze complexiteit en dynamiek ligt in het kortcyclisch werken, oftewel: agile werken. Veel organisaties stappen volledig over op agile werken. De rol van HR in deze verandering blijkt zeer verschillend te zijn. In de ene organisatie is HR de grote drijvende kracht achter agile, in de andere organisatie is HR de achterblijver. Om de kloof te overbruggen gaan zij zelf ook agile werken.

In deze course gaan we dieper in op het waarom, hoe en wat achter agile, en welke rol HR hierin kan (of misschien wel zou moeten) spelen.

9 december 2020HR Essenties course 4: HR & Innovatie: de rol van HR bij innovatie - Prof. dr. Jeff Gaspersz

Hoe kan HR bijdragen aan het stimuleren van een permanente innovatiekracht in de organisatie? Je krijgt praktische inzichten en adviezen. 

Op de website van onze samenwerkingspartner PW. academy vind je het uitgebreide programma.

Voor wie?

Je bent HR- of algemeen manager, HR-adviseur of HR-directeur die inhoudelijk wil bijspijkeren.

Data en tijden

De summercourses vinden plaats op 8 en 9 december 2020. De ochtendcourses vinden plaats van 9.00 - 14.30 uur, de middagcourses van 15.30 - 21.00 uur.

Meld je aan

Aanmelden voor de Summercourse HR doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de site van onze samenwerkingspartner PW. academy.

Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

Per HR Essentie, die je los van elkaar kan volgen, zijn de kosten € 599 (exclusief btw), inclusief literatuur, lunch en/of barbeque. De facturatie doet onze samenwerkingspartner PW. academy. Er zijn ook mogelijkheden om de het programma online te volgen.
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.