Lean Leadership Program

In het kort

 • Breukelen
 • 7 december 2020
 • 2 dagen
 • 9.00 - 17.00 uur
 • Nederlands
 • € 1.800 (geen btw)

Lean Leadership Program

In het Lean Leadership Program focus je gedurende 2 dagen op de nieuwe vormen van leiderschap die Lean vraagt. Bijvoorbeeld omdat in een Lean-organisatie elke medewerker vanuit een autonoom team werkt. Als het gaat om de transformatie naar Lean, vraagt dit ook nieuwe vaardigheden van jou als leidinggevende. Behalve inzicht in de proceskant van Lean, heb je ook coachingsvaardigheden nodig op basis van de Lean-filosofie.

Wat levert het je op?

 • Inzicht in je eigen rol als leidinggevende in een Lean-omgeving.
 • Praktische kennis voor de implementatie of doorontwikkeling van Lean in je organisatie.
 • Helderheid over hoe Lean bijdraagt aan je organisatiedoelstellingen.
 • Coachingsvaardigheden op de Lean-manier.
 • Overzicht van de Lean-methode in 2 dagen
 • Leiderschap ervaren op de Lean-manier
 • Startpunt voor transformeren van je organisatie

Contact

Marieke van der Mark

Programma-manager

Van wie krijg je college?

De trainers van het Lean Leadership Program zijn verbonden aan het Nyenrode Lean Institute. Deze vakdeskundigen hebben veel ervaring met lean transformaties. De combinatie van theoretische kennis en praktijkervaring met de implementatie van Lean, geeft je in 2 dagen een zeer compleet beeld van deze methode.

Wat ga je doen?

De opzet van het Lean Leadership Program is om je in 2 dagen een overzicht te geven van wat Lean van jou als leidinggevende vraagt. Na de opleiding weet je hoe je Lean kan implementeren of doorontwikkelen in je organisatie.

Thema's

Je leert hoe de Lean-methode en -processen werken. Daarnaast kijk je naar de implementatie van Lean en de 'zachte' vaardigheden als coaching die daarbij nodig zijn. De focus ligt daarbij op jouw positie als leidinggevende.

Voor wie? 

Het  Lean Leadership Program is een waardevolle investering voor je als je een leidinggevende functie hebt en met Lean werkt of gaat werken.

Data

Het programma vindt plaats op 7 en 8 december 2020.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Lean Leadership Program zijn € 1.800 (geen btw). Dit is inclusief lesmateriaal en catering.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Nyenrode Lean Institute

Om de Lean Management filosofie te ervaren is het Nyenrode Lean Institute opgericht. Binnen het instituut zijn twee simulatie omgevingen gecreëerd. Een fabriek en een kantoor. ‘Experiental Learning’ loopt als rode draad door de training. Je toetst de theorie direct aan de hand van praktijksimulaties en leert daarmee de lean methodes toe te passen. Je ziet direct wat de verbeteringen zijn en kan de kennis en ervaring die je hebt opgedaan direct toepassen in je organisatie.

Nyenrode Business Universiteit biedt als enige in Nederland een praktijkomgeving en programma’s waarin je op academisch niveau, hands on en in meerdere typen werkomgevingen met lean aan de slag kan.

Kijk hier voor meer informatie over het Nyenrode Lean Institute.