Lean Leadership Program

Breukelen
Informatie volgt
2 dagen
9.00 - 17.00 uur
Nederlands
€ 1.980,- (excl. btw)

In het Lean Leadership Program leer je als leidinggevende in twee dagen welke Lean methoden en technieken jij vanuit je rol kan inzetten voor verschillende vraagstukken. In het programma wordt theorie behandeld en ga je aan de slag in simulaties met de nieuw opgedane kennis en vaardigheden. Belangrijke onderdelen: Strategy Deployment (hoe vertaal ik mijn doelen op een goede manier en hoe stel ik medewerkers in staat succesvol te zijn), Value Stream Improvement (procesoptimalisatie met flow en pull), Operationeel Management (creëren van een stabiele basis in de dagdagelijkse praktijk) en Coachen middels de A3-methode (voor het ontwikkelen van je medewerkers en jezelf).

 • Overzicht van de Lean-methode in 2 dagen
 • Leiderschap ervaren op de Lean-manier
 • Startpunt voor transformeren van je organisatie

Wat levert het je op?

 • Inzicht in je eigen rol als leidinggevende in een Lean-omgeving.
 • Theorie gekoppeld aan praktijk middels concrete cases, voorbeelden en simulaties.
 • Praktische kennis voor de implementatie of doorontwikkeling van Lean in je organisatie en jouw rol hierin.
 • Helderheid over hoe Lean bijdraagt aan je organisatiedoelstellingen.
 • Coachingsvaardigheden op de Lean-manier.
 • Startpunt voor transformeren van je organisatie.

Van wie krijg je college?

De trainers van het Lean Leadership Program zijn verbonden aan het Nyenrode Lean Institute. Deze vakdeskundigen hebben veel ervaring met lean transformaties. De combinatie van theoretische kennis en praktijkervaring met de implementatie van Lean, geeft je in 2 dagen een zeer compleet beeld van deze methode.

Sprekers en hoogleraren:

 • Rob van Gorkom - fulltime Lean Trainer/coach, adviseur en interim manager verbonden aan Nyenrode en Lean Management Instituut te Zeist. Rob is als gastdocent tevens werkzaam voor het Singapore Institute of Technology en Universitat Polytechnica de Catalunya.
 • Rene Aernoudts - senior trainer en directeur verbonden aan het Nyenrode Lean Institute, en daarnaast is hij directeur van het Lean Management Instituut. Als je meer waarde wilt creëren voor klanten, medewerkers en jezelf dan helpt René je hierbij graag. Hij werkt voor klanten in de zakelijke dienstverlening, de zorg, de industrie en de bouw. Zijn drive: mensen helpen zichzelf beter te maken dan ze voor mogelijk houden. 

Wat ga je doen?

In het  Lean Leadership Program besteden we uitgebreid aandacht aan de vier taken of niveaus van Lean Leiderschap; Door vertalen van de strategie naar actie op de vloer, Creëren van briljante processen, Operationeel management en Ontwikkelen van medewerkers. Elke taak heeft een specifiek doel, haar eigen uitdagingen en methoden en technieken. Gedurende de 2 dagen ga je met hulp van simulaties, demonstraties en uitleg van de theorie leren en ervaren hoe je actief als leider met Lean aan de slag kunt op elk van deze niveaus.

Thema’s

 • Strategy Deployment
 • Procesverbetering
 • Basisstabiliteit
 • A3 coaching

Voor wie? 

Het Lean Leadership Program is een waardevolle investering voor leidinggevenden die een Lean transformatie willen starten, of er al mee bezig zijn, en die hun eigen kennis en vaardigheden op dit terrein willen ontwikkelen.

Data

Verdere informatie volgt.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag. Bel 06-22593824 of mail m.vdmark@nyenrode.nl

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Lean Leadership Program zijn € 1.980,- (excl. btw). Dit is inclusief lesmateriaal en catering.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Nyenrode Lean Institute

Om de Lean Management filosofie te ervaren is het Nyenrode Lean Institute opgericht. Binnen het instituut zijn verschillende simulatie-omgevingen gecreëerd, onder andere een fabriek en een kantooromgeving. ‘Experiental Learning’ loopt als rode draad door de training. Je toetst de theorie direct aan de hand van praktijksimulaties en leert daarmee de lean methodes toe te passen. Je ziet direct wat de verbeteringen zijn en kan de kennis en ervaring die je hebt opgedaan direct toepassen in je organisatie.

Nyenrode Business Universiteit biedt als enige in Nederland een praktijkomgeving en programma’s waarin je op academisch niveau, hands on en in meerdere typen werkomgevingen met lean aan de slag kan.

Kijk hier voor meer informatie over het Nyenrode Lean Institute.