(Pre-) Master of Science in Management | Full-time

Amsterdam, Breukelen
augustus 2024
16 maanden (inclusief pre-master)
40 uur
Engels
€ 32.400
NVAO, EQUIS

Enter an idealist, leave an entrepreneur

De Fulltime MSc in Management is een programma van 16 maanden dat je klaarstoomt om de arbeidsmarkt te betreden als doortastende en bekwame professional. Je ontdekt en ontluikt je ware potentieel, mede dankzij de kleine groepen en persoonlijke begeleiding. De opleiding biedt je de ideale basis voor een carrière die vanaf dag één knalt!

Hoe wil jij de wereld mooier maken? Je kan kiezen uit drie tracks: Digital Business & Innovation, Global Business en Financial Management. Rode draad door de opleiding is de Personal Leadership & Development Journey. Daarnaast ga je mee met ons 'Global Immersion Program', een reis waarbij je kennismaakt met de internationale businesswereld.

 • Sterk academisch programma met keuze uit drie tracks
 • Kleine groepen, individuele coaching en persoonlijke begeleiding
 • Kies uit twee locaties, Amsterdam of Breukelen, met gegarandeerd een kamer

Personal Leadership & Career Development

Het vak Personal Leadership & Career Development loopt als een rode draad door de opleiding. Je leert ontdekken wat je motiveert, wat je talenten zijn en wat voor soort leider je wilt zijn. Je ontwikkelt essentiële competenties en zakelijke vaardigheden die je helpen om met zelfvertrouwen het bedrijfsleven in te gaan. Gedurende de opleiding kom je met veel bedrijven in contact waarbij je ontdekt wat bij je past.

Wat kan je verwachten van de MSc in Management?

 • Opleiding met een NVAO- en EQUIS-accreditatie
 • Pre-master op maat (maximaal 4 maanden)
 • Kennis en ervaring op masterniveau in 12 maanden
 • Kies voor Breukelen of Amsterdam
 • 3 specialisaties: Financial Management, Digital Business & Innovation, Global Business.
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling en praktische relevantie, parallel aan het Masterprogramma
 • Internationale ervaring via Global Immersion Program.
 • Gekozen tot beste bedrijfskundemaster voor 10 jaar op rij (Keuzegids Masters).
 • Nummer 53 in de wereldwijde Top 100 Masters in Management (Financial Times).

A better world is better for business

De Full-time Master of Science in Management is een reis van 16 maanden (pre-master inbegrepen) die je in staat stelt om de beste versie van jezelf te worden. Je ontketent je potentieel en betreedt de arbeidsmarkt als een bekwame professional met zelfvertrouwen.

Pre-Master

Je studietijd op Nyenrode is een persoonlijke ontdekkingsreis die je helpt om uit te blinken in het bedrijfsleven van morgen. De Pre-Master-fase rust je uit met essentiële vaardigheden op gebied van Organizational Behavior, Academic Reading & Writing en Finance. Zodra je de Pre-Master hebt afgerond, ben je klaar om door te gaan naar de masterfase.

Master en tracks

In de masterfase volg je essentiële vakken en verdiep je je kennis over specifieke onderwerpen. Daarnaast kun je kiezen uit drie specialisaties (Digital Business & Innovation, Financial Management of Global Business), elk versterkt door het Global Immersion-programma. Deze buitenlandse studie-ervaring opent deuren naar internationale bedrijfsdynamiek en verruimt je perspectief.

Je rondt de master af met een individuele scriptie.

Personal Leadership & Career Development

Het vak Personal Leadership & Career Development loopt als een rode draad door de opleiding. Je ontwikkelt je persoonlijke competenties en zakelijke vaardigheden, terwijl je werkgebieden zoals advies en (sociaal) ondernemerschap verkent. Deze ervaring gaat verder dan traditioneel leren; je hebt zelfs de kans om je eigen business-idee te ontwikkelen, waarbij je bij elke stap wordt ondersteund door een toegewijde coach.

Je krijgt de gelegenheid om essentiële vaardigheden te ontwikkelen zoals professioneel pitchen, conflictoplossing, coachingsmethodologieën en het opstellen van een overtuigend cv. Zo leg je het fundament voor jouw succes als toekomstig leider en word je de beste versie van jezelf. Grijp deze kans aan om jouw leiderschapspad vorm te geven in een gemeenschap die groei en persoonlijke ontwikkeling stimuleert.

  Benieuwd geworden? Neem contact op met onze programma-adviseurs via ftmsc@nyenrode.nl om een persoonlijke informatiesessie te plannen. 


  Kies Amsterdam of Breukelen

  De Full-time Master (MSc) in Management biedt jou de mogelijkheid om te kiezen uit een locatie die het best bij jou past: Amsterdam of Breukelen. Beide locaties bieden je een andere ervaring.                              

  Amsterdam

  Studeren in Amsterdam betekent veel flexibiliteit in hoe jij je leven inricht. Je kunt zelf kiezen of je lid wordt van de studievereniging (JCV), je aansluit bij een andere studentenvereniging, of helemaal niet. Je dompelt je onder in een internationale omgeving.  Bekijk hier een Virtual Tour van onze campus in Amsterdam.

  Nyenrode Amsterdam is gevestigd in het historische 'De Vijf Keizers' aan de Keizersgracht in het hart van de stad. Wat kun je verwachten? Studenten hebben toegang tot het zakelijke netwerk en er is een incubator aanwezig voor start-ups. In de kelder vind je een lounge waar je kunt eten en drinken en voor de verschillende programma’s (Bachelor, MBA en Master) worden evenementen georganiseerd zoals ontbijtsessies, zodat verbinding wordt gemaakt met het lokale bedrijfsleven.

  Studenten kunnen via Nyenrode een kamer huren op Campus 'OurDomain' in Diemen Zuid. Dit studentencomplex ligt ongeveer op 15 minuten afstand van Amsterdam Centraal met een directe metroverbinding.

  Breukelen

  Studeren in Breukelen stelt je in staat een volledig studentenleven te creëren, door de combinatie van studie en lidmaatschap van een actieve studentenvereniging (NCV). Je werkt aan je business en sociale skills door deel uit te maken van de verschillende commissies.

  De campus vind je op een historisch landgoed met een 13e-eeuws kasteel. Als student kun je gebruik maken van alles wat de campus te bieden heeft, waardoor je 16 onvergetelijke maanden tegemoet gaat. Faciliteiten bestaan onder andere uit: een bibliotheek met stilte ruimten, allerlei sportvelden (rugby, voetbal, hockey en tennis) en een fitnessruimte, een studenten restaurant, studentenkamers en twee bars.

  Op dagelijkse basis bezoeken vele professionals Nyenrode voor executive education programma’s, waarmee jij als student een connectie aan kunt gaan. Op Nyenrode creëer je binnen 16 maanden een netwerk van vrienden voor het leven.

  Nieuwsgierig naar onze locaties? Neem contact op met onze programma-adviseurs (ftmsc@nyenrode.nl) om Amsterdam of Breukelen te bezoeken.

  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal een HBO- of WO Bachelordiploma
  • 0 tot maximaal 3 jaar werkervaring.
  • Affiniteit met wiskunde en statistiek.
  • Voldoende kennis van Engels; te onderbouwen met TOEFL (91+), IELTS (7.0), of Cambridge Advanced (C1).
  • Tijdens de toelatingsprocedure afgelegde toelatingstest (Nyenrode LTP test of GMAT (550+) of GRE (155+)).


  Pre-Master

  De volledige pre-master is verplicht voor iedereen met een HBO Bachelordiploma. Voor studenten met een WO Bachelordiploma zijn bepaalde vrijstellingen bespreekbaar.

  Enkel met een WO Bachelor of Master in Business Administration is volledige vrijstelling voor de Pre-Master mogelijk. In dit geval raden wij aan de Master in Amsterdam te volgen.

  In alle gevallen geldt de volledige toelatingsprocedure.

  Toelatingsprocedure

  1. Na het invullen van het korte formulier onder de groen aanmeldbutton, ontvang je een email met een link naar ons Nyenrode Admissions Portal. Vul daar je aanmelding voor de opleiding volledig in. 
  2. We nemen contact met je op voor het inplannen van de Nyenrode selectiedag, het maken van de LTP test (indien je geen GMAT of GRE hebt afgelegd) en een persoonlijk selectie-interview.
  3. Indien je toegelaten bent ontvang je binnen twee weken een brief met het registratieformulier.

   LTP- & Selectiedagen

   • LTP-tests worden individueel ingepland.

   Belangrijke data

   Master 2024
   • Definitieve deadline (internationals met een Visa): 15 october 2023
   • Definitieve deadline (NL/EU/EFTA): 10 december 2023
   • Start Summer Course: week 31 (28 juli - 3 augustus)
   • Summer Course: week 32 (4 augustus - 10 augustus)
   • Start pre-master: week 35 (12 augustus - 31 augustus)
   • Start programma: januari 2025

   *Aanwezigheid bij de introductie/kickoff periode is vereist om te kunnen starten met de pre-master.

   Het is mogelijk om een beurs van €10,000 te winnen voor het 2024 Master programma. Neem voor de voorwaarden of andere vragen met betrekking tot de MSc in Management contact op met één van onze programma adviseurs, Wendy of Naomi (ftmsc@nyenrode.nl).

   Pre-Master 2024 & Master 2025
   • Early bird deadline: 25 maart 2024 (de deadline is nu gesloten).
   • Scholarship aanmelddeadline: 15 mei 2024 (de deadline is nu gesloten).
   • Definitieve deadline (internationals met een Visa): 1 juni 2024 (de deadline is nu gesloten).
   • Definitieve deadline (NL/EU/EFTA): 15 juni 2024*
   • Start summer course: juli 2024
   • Start programma: augustus 2024

   *Als je nog steeds geïnteresseerd bent om deel te nemen aan ons programma voor het academische jaar 2024-2025, zijn er nog een paar plekken over. Neem contact op met onze programma-adviseurs om je aanmelding te bespreken.

   Nyenrode Scholarship Programma

    

   Voor gemotiveerde studenten met beperkte financiële middelen zijn er een aantal mogelijkheden voor het aanvragen van een gedeeltelijke scholarship. Meer informatie hierover en over hoe je je aan kunt melden, ga naar de scholarship pagina.

    

   Aanmelden voor een scholarship

   Wil je in aanmerking komen voor een scholarship of ben je benieuwd welke scholarship bij jou past? Neem contact op met onze programma-adviseur via ftmsc@nyenrode.nl om meer informatie in te winnen en jouw aanmelding voor een scholarship te starten.

   Aanmelden Master

   Je kunt je aanmelden voor de Full-time Master (MSc) in Management via de groene aanmeldbutton. Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

   Programmakosten

   In totaal bedraagt de pre-master + master drie semesters. Het collegegeld voor de pre-master is €10.300 en het collegegeld voor de master bedraagt €22.100. Het totale bedrag bedraagt €32.400.

   • Collegegeld pre-Master (1 semester)
   • Collegegeld Master (2 semesters)
   • Readers & copyrights

   Boeken en vliegticket(s) voor internationale studiereizen zijn niet inbegrepen.

   • Registratiekosten: € 300 (het inschrijfgeld wordt terugbetaald als de kandidaat zijn aanvraag voltooit en zich vóór 25 maart 2024 inschrijft voor het programma).

   Kosten kunnen veranderen.

    

   Wonen in Breukelen

   Op de campus zijn verschillende typen kamers beschikbaar, variërend in prijs tussen € 320,- en € 600,-.

   Voor alle informatie rondom huisvesting op de campus in Breukelen, bekijk deze pagina.

   Wonen in Amsterdam

   Nyenrode biedt studenten de gelegenheid een kamer te huren op Campus Diemen-Zuid.

   Mocht je vragen hebben over wonen in Amsterdam en mogelijkheden, neem dan contact op met één van de programma adviseurs.

   Kijk hier voor de voorwaarden en reglementen aangaande overnachtingen en housing.

    

   Financiering

   Voor gemotiveerde studenten met beperkte financiële middelen bestaat een aantal mogelijkheden om je studie (deels) te financieren: 

   Nyenrode Revolving Scholarship Programma: 

   Er zijn verschillende scholarships waar studenten voor in aanmerking kunnen komen. Klik hier voor meer informatie aanmelding. 

   Studiefinanciering waar alleen Nederlandse studenten voor in aanmerking komen:

   • De MSc in Management is een erkende opleiding en daarmee is het aanvragen van studiefinanciering via DUO in veel gevallen mogelijk. Neem contact op met DUO om jouw persoonlijke mogelijkheden te bespreken. 

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen. Collegegelden zijn BTW vrij.

   **Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

   Career & Personal Development

   Studenten van Nyenrode worden door onze Career Advisors begeleid bij het ontwikkelen van competenties en zakelijke vaardigheden. Ook begeleiden ze studenten bij het vinden van een geschikte baan en het sollicitatieproces. Gedurende de opleiding komen ze met een flink aantal potentiele werkgevers in contact waarbij ze ontdekken wat bij hen past.

   Wat levert het op?

   Hier zijn een paar feiten:   Aanvullend zijn de onderstaande punten van toepassing:

   • 20% van de afgestudeerden start een eigen bedrijf
   • Van de studenten die de master met een lening hebben gefinancierd is 57% schuldenvrij binnen 3-5 jaar


   Klaar voor je carrière als Nyenrodiaan?

   FAQ

   Hoe ziet het aanmeldproces eruit en wat zijn de toelatingseisen? Krijg antwoord op deze en andere vragen in de onderstaande lijst met veelgestelde vragen.

   • Open dagen: open dagen worden online of in kleine groepen op campus aangeboden.
   • Campus tours: campus tours worden in kleine groepen op beide locaties (Amsterdam & Breukelen) georganiseerd.
   • Persoonlijke informatiesessie: plan een gesprek in met onze programma-adviseurs voor een 1-op-1 informatiesessie.
   • Selectiedagen: de selectiedagen vinden plaats op campus.
   Alle vragen over de aanmelding voor de master, kunnen verstuurd worden naar: admissionsftmsc@nyenrode.nl.
   Studenten die zich nog niet hebben aangemeld voor de opleiding, kunnen met hun vragen terecht bij onze Programma-Adviseurs via: ftmsc@nyenrode.nl.

   We bieden onze eigen toelatingstest aan (Nyenrode LTP), die vergelijkbaar is aan de bekende GMAT en GRE. De test wordt ingepland nadat de online aanmelding volledig is afgerond.

   De Engelse taalcertificaten dienen voor 22 augustus 2022 ingediend te worden, voor de start van de Pre-Master.

   De IND (Dutch Immigration Department) behandelt alle visumaanvragen in Nederland. Studenten kunnen hun aanvraag voor een studentenvisum indienen bij het admissions office. Het kan voorkomen dat de IND de universiteit informeert over een mogelijke vertraging in het verwerken van de visumaanvragen, maar vooralsnog is het visum op tijd binnen, voor de start van de opleiding.

   Voor vragen kunnen studenten contact opnemen met het admissions office via admissionsftmsc@nyenrode.nl of meer informatie vinden op de IND website.
   • Breukelen: studenten die zich aanmelden voor de Master op de campus in Breukelen, kunnen daar in een studentenkamer wonen. Hier hoeft geen aparte aanvraag voor worden ingediend.
   • Amsterdam: studenten die de Master in Amsterdam willen volgen, kunnen zich via het admissions office aanmelden voor een kamer op onze 'OurDomain' campus in Diemen Zuid.
    Uiteraard zijn de studenten ook vrij een eigen accommodatie te vinden in de stad.
   De werklast van de Pre-Master ligt op 35-45 hours per week, afhankelijk van de (studie)achtergrond van de student. Deze uren kunnen worden verdeeld in 20 contacturen (online en op de campus) en 20+ uren voorbereidend werk voor individuele of groepsopdrachten (colleges, projecten, tentamens, groepsopdrachten) per week.
   Tijdens de Pre-Master werk je aan het behalen van tentamens (70%) en opdrachten (30%) (individueel of in een groep). Van deze opdrachten, bestaat 85% uit individuele opdrachten en 15% uit groepswerk.