Blended class Agile Organiseren

Breukelen
20 september 2022
6 dagen
2 fysieke colleges, 4 webinars
14.00 - 17.30 uur
Nederlands
€ 2.295 (excl. btw)

Agile heeft zich bewezen als effectieve methode. Niet voor niets is agile werken de nieuwe standaard voor software development. Maar hoe pas je agile breder toe in je organisatie? Hoe zorg je dat diverse agile teams goed op elkaar aansluiten? Wat zijn de organisatorische consequenties? Er bestaan diverse modellen als SAFe, Enterprise KanBan, Spotify, Nexus, Scaled Scrum en LeSS, maar wat kun je hiermee in de praktijk?

Tijdens deze blended class worden de modellen toegelicht, maar ligt de nadruk op de toepassing in de praktijk. Niet met als einddoel om volgens de modellen te gaan werken, maar wel om breder in de organisatie de voordelen van agile werken te ervaren: snelheid, wendbaarheid, effectiviteit.

 • Concrete kennis direct toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan je eigen praktijk

Daarom komt in elk college een actuele case aan bod van bedrijven die hierin voorop lopen als Bol.com, ANWB, KLM, AEGON en ASML.

Aan het eind van de opleiding

 • Heb je inzicht in de modellen en de toepasbaarheid in jouw organisatie.
 • Heb je handvatten om andere disciplines binnen je organisatie hierin mee te nemen.
 • Weet je wat de organisatorische consequenties zijn en kun je hierop inspelen.

Wat levert het op voor je organisatie?

Je bent in staat zijn de agile werkwijze efficiënter op grotere schaal toe te passen. Je krijgt handvatten om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan en anderen in de organisatie hierin mee te nemen.

Van wie krijg je college?

Tijdens de blended class Agile Organiseren geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten. Elke bijeenkomst bestaat uit een inhoudelijk (theoretisch) deel en een praktijkcasus van een bedrijf.

De blended class staat onder leiding van prof. dr. ir. Rini van Solingen, hoogleraar Global Software Engineering aan de TU Delft en CTO van Prowareness We-On.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. ir. Rini van Solingen - TU Delft en Prowareness
 • Eelco Rustenburg - Partner BlinkLane   
 • Jurrie van Rooijen - CTO Bol.com
 • Erik Hietkamp - Directeur IT a.i. DAS en voormalig directeur ICT AEGON
 • Sander Morreau - CIO ANWB
 • Bas Engel - Head SICS and Agile Transformation, ASML
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In 4 online colleges komt de theorie en praktijk van scaling agile voorbij, waarbij je aan de slag gaat met de volgende thema's:

 • Introductie scaling agile
 • Agile breder toepassen – organisatorische consequenties (transformatie, randvoorwaarden en valkuilen)
 • Agile breder toepassen - consequenties disciplines buiten IT, zoals HR, Finance, governance en bestuurders. Wie heb je nodig? En hoe betrek je deze disciplines?
 • Scaling IT-Architectuur
 • Agile structureel laten groeien en laten werken.
 • Toekomst van opschalen van agile en verdere dromen

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Online leeromgeving

De content in de online leeromgeving is 24 uur per dag beschik­baar. Dit geeft jou de flexibiliteit om op elk moment en in jouw tempo de kennis op te doen. Alle online colleges worden opgenomen, waardoor je alles kan terugkijken wanneer en hoe vaak je wilt.

De bijeenkomsten op Nyenrode Business Universiteit, de online colleges én het online leertraject geven je de mogelijkheid om vakinhoudelijke verdieping op de zes thema’s te vinden. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten, ervaringen uitwisselen en leren van je mede-deelnemers. In deze blended class leer je dus van en met elkaar.

Het openingscollege vindt plaats op Nyenrode. Na het online traject sluiten we af met een live ontmoeting op Nyenrode. Dit bestaat uit een inhoudelijke invulling, het in ontvangst nemen van het certificaat van deelname en met elkaar toosten op een mooie afsluiting.

Kortom: de combinatie van online leren en de contacturen op Nyenrode maakt dat jij jezelf op een zo effectief mogelijke manier kan blijven ontwikkelen.

Voor wie?

Je hebt ervaring in agile werken en agile aansturen of managen. Je hebt een achtergrond in IT of bent vanuit de business betrokken bij IT. Je bent overtuigd van de agile methode en wilt nu weten hoe je dit breder kan inzetten.

Data en tijden

De colleges vinden plaats op de volgende data:

 • Fysiek openingscollege op Nyenrode Business Universiteit op 20 september 2022
 • Online webinars op 27 september, 4 en 11 oktober en 2 november 2022
 • Slotbijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit op 8 november 2022

De fysieke bijeenkomsten vinden plaats op Nyenrode Business Universiteit. Deze starten om 15.30 uur en eindigen rond 20.00 uur. De online webinars starten om 14.00 uur en eindigen rond 17.30 uur. 

Meld je nu aan

Aanmelden voor de masterclass Agile Organiseren doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt ze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de blended class Agile Organiseren is € 2.295 (exclusief btw). Dit is inclusief twee bijeenkomsten op Nyenrode Business Universiteit met een diner en netwerkborrel.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.