Blended class Bedrijfsvoering voor de overheid

Breukelen
4 webinars, 2 live bijeenkomsten, 6 weken online leertraject
van 15.00 - 18.00 uur
Nederlands
€ 2.295 (excl. btw)

Startmomenten

17 januari 2022
9 mei 2022

Blended class Bedrijfsvoering voor de overheid

De wereld is in beweging. Onder andere gevoed door technologische innovaties, demografische veranderingen en politieke verschuivingen groeien overheid, inwoners en bedrijfsleven steeds dichter naar elkaar toe.

Hoe is het mogelijk om in deze snel veranderende wereld een goede strategie te voeren? Hoe kan je als overheidsmanager deze strategie succesvol implementeren? Hoe ga je om met digitalisering, innovatie en transitie? Deze vragen vormen de kern van de masterclass Bedrijfsvoering voor de overheid.

Aan het eind van de opleiding

 • Kan je op strategisch niveau mee beslissen over de meest actuele aspecten binnen de overheid.
 • Heb je meer zicht op de laatste ontwikkelingen in sociale vraagstukken, nieuwe organisatievormen, publieke waarden, digitalisering en leiderschap bij de overheid.
 • Heb je meer inzicht in het speelveld tussen overheid, bedrijfsleven en inwoners.
 • Kan je binnen jouw organisatie handen en voeten geven aan vernieuwing en transitie.
 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Van wie krijg je college?

Tijdens de blended class Bedrijfsvoering voor de overheid geven bekende sprekers uit de wetenschap en de praktijk hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. Zeger van de Wal - Bijzonder Hoogleraar Bestuurskunde Iean Dales Leerstoel
 • dr. Maurits Sanders- Eigenaar PPS Construct & Kerndocent PPS Nyenrode Business Universiteit
 • Prof. Dr. Paul Frissen- Hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg
 • Prof. dr. Henk Volberda - Director at Amsterdam Centre for Business Innovation
 • Drs. Sacha Spoor MBA - Docent, onderzoeker en organisatieadviseur bij het instituut voor Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement (EIBE) van Nyenrode Business Universiteit 
 • Dion Kotteman MBA - Partner bij Gray Matters en eigenaar van Kotteman BV

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Wat ga je doen?

In een reeks van 6 colleges krijg je de laatste inzichten en handvatten, zowel vanuit het gezichtspunt van de overheid als vanuit het bedrijfsleven. Deze blended class helpt je als manager om nog beter leiding te kunnen geven in een snel veranderende wereld.

Deze blended class bestaat uit een optimale combinatie van interactieve webinars, een online leeromgeving, leren van en met mede-deelnemers, netwerken en klassikale bijeenkomsten. De groepen bestaan uit deelnemers vanuit verschillende sectoren met soortgelijke vraagstukken. De blended class wordt afgesloten met een fysieke slotbijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit. Hier neem je jouw certificaat in ontvangst en toosten we met elkaar op een mooie afsluiting.

Thema's

 

Tijdens deze blended class ga je aan de slag met de volgende thema's:

 • De overheidsmanager van de 21ste eeuw
 • Sociale vraagstukken
 • Kansen voor innovatie bij de overheid
 • De digitale revolutie
 • Publiek- private samenwerking
 • Ethisch leiderschap

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Online leeromgeving

  De content in de online leeromgeving is 24 uur per dag beschik­baar. Dit geeft jou de flexibiliteit om op elk moment en in jouw tempo de kennis op te doen.


  De bijeenkomsten op Nyenrode Business Universiteit, de webinars én het online leertraject geven je de mogelijkheid om vakinhoudelijke verdieping op de thema’s te vinden. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten, ervaringen uitwisselen en leren van je mede-deelnemers. In deze blended class leer je dus van en met elkaar.

  Kortom: de combinatie van online leren en de contacturen op Nyenrode maakt dat jij jezelf op een zo effectief mogelijke manier kan blijven ontwikkelen.

  Voor wie?

  De blended class is voor publieke managers en professionals die op zoek zijn naar de laatste inzichten en handvatten om succesvol leiding te kunnen geven binnen de overheid. Je zoekt verdieping van kennis over aspecten van bedrijfsvoering ter aanvulling van je management- en werkervaring.

  Meld je nu aan

  Aanmelden voor de blended class Bedrijfsvoering voor de overheid doe je via de aanmeldbutton.  

  Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt ze graag.

  Data en tijden

  Dit programma heeft meerdere startmomenten. Kies zelf wat jou het beste uitkomt. Klik op de editie van jouw keuze om alle data van de colleges te zien.

  De online leeromgeving is ongeveer twee weken voor de start van het programma beschikbaar.

   De online leeromgeving is ongeveer twee weken voor de start van het programma beschikbaar.

   • Openingscollege op 17 januari 2022 op Nyenrode Business Universiteit van 15:30 - 19:30 uur
   • Webinars op 24, 31 januari, 7 en 14 februari 2022 van 15:00 - 18:00 uur
   • Slotcollege op 7 maart 2022 op Nyenrode Business Universiteit van 16:00 - 19:30 uur

   Voor de organisatie van de twee live colleges volgt Nyenrode de adviezen van de regering, de richtlijnen van het RIVM en de GGD Utrecht en Amsterdam.

   Het is niet mogelijk om de webinars terug te kijken of een gemist college in te halen. Indien je verhinderd bent, mag je je laten vervangen door een collega.

   Deze editie vindt plaats op:

   • 9, 16, 23 en 30 mei 2022
   • 13 en 20 juni 2022

   Het is niet mogelijk om een gemist college in te halen. Indien je verhinderd bent, mag je je laten vervangen door een collega.

   Wat zijn de kosten?

   De investering voor de blended class Bedrijfsvoering voor de overheid is € 2.295 (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief  lesmateriaal en catering.

   Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

   Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.