Masterclass Data Driven Audit

Breukelen
Nader te bepalen
2 dagen
van 8.30 - 17.00 uur
Nederlands
€ 1.990 (vrij van btw)

Masterclass Data Driven Audit

Waarom aandacht voor Data Driven Audit?
De snelheid van de digitale transformatie is enorm en we spreken daarom wel van een digitale revolutie. Big data en data kwaliteit zijn voor de auditfunctie de sleutels voor een succesvolle transformatie.

Het wordt voor (intern) toezicht steeds belangrijker om gegevensgestuurde beslissingsondersteunende systemen te begrijpen en wat deze systemen kunnen bieden.

Deze ontwikkelingen herkennen alle betrokkenen bij goed intern toezicht en zij voelen de uitdagingen om deze te beheersen en te benutten. Er liggen kansen.

Wat levert het je op?

 • Kennis van ontwikkelingen op het gebied van Data Driven Audit en besturing.
 • Een concrete casus waar je in je eigen organisatie mee aan de slag gaat.
 • Je hebt ervaring opgedaan met verschillende tools voor het verwerken en visualiseren van gegevens.
 • Handvatten wat de auditfunctie nog meer nodig heeft dan tools en technologie om succesvol met data analyse aan de slag te gaan.
 • Je hebt geleerd wat de waarde is van een goed data strategy plan voor data gedreven toezicht voor de eigen organisatie.

Van wie krijg je college?

De onderwerpen worden verzorgd door praktijk professionals en  hoogleraren. Daarnaast leveren gastsprekers waardevolle bijdragen.

De hoogleraren en experts

Een aantal experts zijn:

 • Willem van Asperen MSc
 • Ing. Michiel Krol MBA
 • Dr. Bernd Veldman RA

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

De masterclass staat in het teken van ervaringsgericht leren. Veel interactie, persoonlijke coaching, casestudies, groepsdiscussies en zelfdiagnose zorgt ervoor dat doen en ervaren centraal staat.

Thema's

Je gaat onder andere aan de slag met de volgende thema's:

 • Taxonomie
 • Data Driven toezicht
 • Het schrijven van een data strategy plan
 • Landschap en gereedschappen
 • Gegevensverwerking en visualisatie
De inhoud is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vragenlijst

Voor de start van de masterclass toetsen we door middel van een vragenlijst de kennis van de deelnemers met als doel om de colleges optimaal te laten aansluiten bij het kennisniveau en de praktijk.

Voor wie?

De masterclass is ontwikkeld voor het voor audit verantwoordelijk management. Je bent bijvoorbeeld auditor, lid van een auditcommissie of CFO.

Data en tijden

Data en tijden worden nader bekend gemaakt. 

Meld je aan

Aanmelden is mogelijk na bekendmaking van de eerstvolgende startdata.

Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag. Neem telefonisch contact op of via j.droogsma@nyenrode.nl

Maatwerk

We beperken ons tot groepen van maximaal 25 deelnemers om het leerproces en de kwaliteit te borgen. Om het programma nog specifieker toe te spitsen op de context van het eigen bedrijf, is het mogelijk om als organisatie in te schrijven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass Data Driven Audit bedraagt € 1.990,- (vrij van btw). Dit is inclusief alle catering en literatuur.
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.