Masterclass Ondernemen in een turbulente wereld

Breukelen
voorjaar 2022
1 dag
6 uur
9.30-17.00
Nederlands
€ 799,-

De wereldwijde coronacrisis, de Brexit vanaf 1 januari als voldongen feit en de digitalisering van onze werkelijkheid veroorzaken voor veel ondernemingen op zijn minst behoorlijke uitdagingen. Want al is de interne beheersing en administratieve organisatie intern op orde, externe factoren dwingen ondernemers om zich aan te passen aan steeds veranderende omstandigheden. Maar hoe bepaal je je strategie als de wereld om je heen alle kanten op draait? Hoe maak je keuzes in een dynamische omgeving en anticipeer je op veranderingen die nog staan te gebeuren? Want aanpassen is in veel situaties een must. Recente voorbeelden van organisaties waar niet of te laat aanpassingen werden doorgevoerd zoals bij V&D, zijn bekend.

Het is de vraag wat je als ondernemer of als adviseur van ondernemers kan bijdragen om problemen te voorkomen of oplossingen aan te dragen als bijsturen nodig is. Het nieuwe vakgebied turnaround management biedt je daarbij handvatten. Daarbij wordt ingegaan op relevante vragen, zoals: welke interne en externe factoren veroorzaken zwaar weer bij ondernemingen? Wanneer moet een turnaround proces worden ingezet? Uit welke onderdelen bestaat een goed business turnaround plan? En hoe kom je tot een zuivere oorzakenanalyse? Dit zijn slechts enkele vragen die in deze masterclass aan de orde komen. Daarin krijg je handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Op interactieve wijze wordt theorie vertaald naar de praktijk. En je kan daar ook direct mee aan de slag, want deelnemers spelen een turnaround-simulatie-game met spelen om de dynamiek van turnaround management in de classroom te ervaren.

Tijdens deze masterclass staat de praktische toepasbaarheid centraal:  hoe kan je een organisatie bijsturen in een dynamische wereld? Op interactieve wijze word je wegwijs gemaakt om ondernemen in een turbulente wereld mogelijk te maken.  

Doelstelling

Na het volgen van deze masterclass heb je inzicht in de wijze waarop ondernemers kunnen overleven in een steeds veranderende wereld. 

Hoogleraren en Experts

  • Prof. dr. J.A.A. Adriaanse  - Hoogleraar turnaround management, Universiteit Leiden. Tevens partner BFI, een onafhankelijk corporate finance bureau gespecialiseerd in turnarounds, valuations en investigations.  
  • Dr. Marc Broekema RV - Partner BFI, een onafhankelijk corporate finance bureau gespecialiseerd in turnarounds, valuations en investigations. Tevens docent Universiteit Leiden

Inhoud

Tijdens deze interactieve masterclass worden theorie en praktijk gecombineerd. Thema’s die aan bod komen, zijn:

  • Oorzakenanalyse; aandachtspunten voor de praktijk
  • Doelstellingen van een turnaround: van saneren naar innoveren
  • De tien elementen van een doortimmerd turnaroundplan
  • De complexiteit van stakeholdermanagement
  • Financiële analyse en cashflow forecasting in turnarounds
  • Turnaround simulatie game

 

 

Voor wie?

Accountants,  adviseurs, CFO’s, controllers, bedrijfseconomen en andere financials.

Aanmelden

Het aanmelden kan via de aanmeldknop. Hierbij word je doorverwezen naar de website van NBA.

 

Kosten

De prijs van deze investering bedraagt: € 799 (3 PE uren).

Indien u zich inschrijft voor drie verdiepingscursussen op Nyenrode Business Universiteit met in totaal 9 PE-punten, ontvangt u een korting van € 100 op de totaalprijs.