Masterclass Management van verandering in een dynamische omgeving

Breukelen
14 september 2022
1 dag
9.30-17.00
Nederlands
€ 895,- (excl. BTW)
6 uren

De huidige tijd kan als dynamisch worden getypeerd. Die dynamiek komt onder andere voort uit de wereldwijde coronacrisis waarmee we nog steeds te kampen hebben, de Brexit, renteontwikkelingen, dreigende inflatie, tekorten aan materialen en personeel en de digitalisering van onze werkelijkheid, om er eens een paar te noemen. Ondernemers van nu staan met deze ingrijpende ontwikkelingen voor grote uitdagingen: hoe maak je in zo’n dynamische omgeving keuzes en hoe houd je grip?

Met de interne beheersing en administratieve organisatie intern op orde, ben je er nog niet. Externe factoren dwingen ondernemers om zich aan te passen aan steeds veranderende omstandigheden. Maar hoe? Hoe bepaal je bijvoorbeeld je strategie als de wereld om je heen alle kanten op draait? Hoe maak je keuzes in een dynamische omgeving en anticipeer je op veranderingen die nog staan te gebeuren? Want aanpassen is in veel situaties een must. Recente voorbeelden van organisaties waar niet of te laat aanpassingen werden doorgevoerd zoals bij V&D, Nokia en Oad zijn bekend.

 • Turnaround-simulatie-game
 • Actualiteit

Praktische handvatten

Het is de vraag wat u als ondernemer, controller of accountant kunt bijdragen om problemen te voorkomen of oplossingen aan te dragen als bijsturen nodig is. Het vakgebied turnaround management biedt u daarbij handvatten door relevante vragen te beantwoorden, zoals:
 • Welke interne en externe factoren veroorzaken zwaar weer bij ondernemingen?
 • Wanneer dient een turnaround proces te worden ingezet?
 • Uit welke onderdelen bestaat een goed business turnaround plan?
 • Hoe kom je tot een zuivere oorzakenanalyse?
 • Hoe pak ik dit op in de praktijk?

Turnaround-simulatie-game

Tijdens de masterclass worden vragen voor de praktijk geanalyseerd en besproken. Daarmee krijg je handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Op interactieve wijze wordt daarbij theorie vertaald naar de praktijk. En u kunt daar ook direct mee aan de slag, want deelnemers zullen een turnaroundsimulatie-game met elkaar spelen om de dynamiek van turnaround management in de classroom te ervaren. Tijdens deze masterclass staat de praktische toepasbaarheid centraal: hoe kunt u een organisatie bijsturen in een dynamische wereld? Op interactieve wijze wordt u wegwijs
gemaakt om ondernemen in een turbulente wereld mogelijk te maken. 

Doelstelling

Na het volgen van deze masterclass heb je inzicht in de wijze waarop ondernemers kunnen overleven in een steeds veranderende, dynamische wereld. 

Sprekers

 • Prof. dr. J.A.A. Adriaanse  - Hoogleraar turnaround management, Universiteit Leiden. Tevens partner BFI, een onafhankelijk corporate finance bureau gespecialiseerd in turnarounds, valuations en investigations.  
 • Dr. Marc Broekema MBV RV - Partner BFI

Inhoud

Tijdens deze interactieve masterclass worden theorie en praktijk gecombineerd. Thema’s die aan bod komen, zijn:

 • Oorzakenanalyse; aandachtspunten voor de praktijk
 • Doelstellingen van een turnaround: van saneren naar innoveren
 • De tien elementen van een doortimmerd turnaroundplan
 • De complexiteit van stakeholdermanagement
 • Financiële analyse en cashflow forecasting in turnarounds
 • Turnaround simulatie game

 

 

Voor wie?

Controllers, accountants,  adviseurs, CFO’s, bedrijfseconomen en andere financials.

Wat zijn de kosten?

De prijs van deze investering bedraagt: € 895,- (excl. btw) en is inclusief lesmateriaal en catering. Na het volgen van deze  deze cursus ontvang je 6 PE uren.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze cursus is geen STAP-budget mogelijk.