Masterclass Veilige werkcultuur voor iedereen

Breukelen
1 juni 2022
1 dag
van 9.00 - 17.00 uur
Nederlands
€ 195,- (excl. btw)

Masterclass Veilige werkcultuur voor iedereen

Er zit meer achter een individuele klacht over ongewenst gedrag. Vaak is het een tipje van een ijsberg. Met de recente aandacht voor dit thema, zullen bedrijven en organisaties volop aan de slag moeten om een veilige werkcultuur voor iedereen te scheppen.

Het is een lastig onderwerp dat niet afgedaan worden met de verwijzing naar een vertrouwenspersoon. Een veilige werkcultuur wordt met elkaar gemaakt, gevoeld en beleefd.

Wat maakt een werkcultuur veilig en wat vereist dat van de top? Hoe adresseer je blinde vlekken? Wat maakt een veilige, inclusieve werkcultuur anders dan het bekende afvinken van de lijstjes voor technische veiligheid (safety)? Hoe bouw je een veilige werkcultuur op in een diverse en inclusieve samenleving? Wat betekent dat voor de aansturing, het toezicht en het actief uitdragen van de gewenste normen en waarden?

Tijdens de masterclass krijg je zicht op de veranderende context waarom een “Veilige werkcultuur voor iedereen” zo actueel geworden is en krijg je praktische tools om direct toe te passen, want een veilige werkcultuur uitstellen is geen optie.

Wat levert het op voor je organisatie?

Na afloop van deze masterclass heb je inzicht in het bespreekbaar maken van een veilige werkcultuur en heb je praktische handreikingen gekregen welk instrumentarium je kunt inzetten.

Deze masterclass is een samenwerking tussen Nyenrode Business Universiteit en CPI Governance.

Van wie krijg je college?

In de Masterclass Veilige werkcultuur voor iedereen brengen sprekers je de kneepjes van het vak bij, met sterke cases uit de praktijk.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. Annemieke Roobeek - hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit en meervoudig commissaris
 • Simone Heidema - CEO van CPI Governance en toezichthouder
 • Astrid Elburg - expert op het gebied van inclusie, diversiteit en bestuurscultuur
 • Bart Burghgraef - expert op het gebied van intercultureel samenwerken
 • Maaike Ligthart - Associate Partner CPI en expert ogv Cultuur en Leiderschap

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In 1 dag geven experts hun visie en vertellen zij vanuit theorie en praktijk over de belangrijkste principes en inzichten om tot een veilige werkcultuur te komen.

Thema’s

 • Aandacht geven aan veilige werkcultuur op alle niveaus
 • Inzicht krijgen in de blinde vlekken en de ogen openen
 • Handvatten geven aan een ‘lastig’ onderwerp
 • Expliciet maken van een (on)gewenste werkcultuur in gewone mensentaal
 • Meten is weten: inzichtelijk maken van de werkcultuur
 • Veranderende maatschappelijke normen en waarden en constructief omgaan met diversiteit en inclusie door de generaties heen
 • Gestructureerde aanpak van monitoring van een veilige werkcultuur

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Deze 1-daagse masterclass is bedoeld voor bestuurders, leidinggevenden, professionals HR, legal en governance, vertrouwenspersonen, toezichthouders uit het publieke en private domein.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de 1-daagse masterclass Veilige Werkcultuur voor Iedereen doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog andere vragen? Onze programma-manager beantwoordt ze graag.

Data en tijden

Deze 1 daagse Masterclass vindt plaats op woensdag 1 juni 2022

 • Inloop vanaf 08.45 uur.
 • We starten om 09.00 en eindigen we om 17.00 uur met een korte nazit

Wanneer je verhinderd bent dan mag je je laten vervangen door een collega. De betreffende Masterclass inhalen is niet mogelijk.

Investering

De investering voor de masterclass is € 195,- per persoon (exclusief btw). Collegemateriaal, koffie/thee en catering zijn bij deze prijs inbegrepen. Dit is een niet-commercieel tarief dat Nyenrode hanteert om dit lastige onderwerp kracht bij te zetten in het debat.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.