Parttime MSc update

Breukelen
18 februari 2022
4 uur
4 colleges, 1 workshop
Nederlands
€ 525,- (niet leden) € 475,- (leden)

Blijf leren na je afstuderen

Het PTMSc Update Programma is opgericht voor alumni van het parttime MSc in Management met als doel het volgen van de laatste bedrijfskundige ontwikkelingen en het bijhouden van je Nyenrode-netwerk. Een plek om te inspireren, verder te leren en om elkaar weer te treffen op de Nyenrode campus.

Elk academisch jaar wordt er een nieuw PTMSc Update programma samengesteld. Het programma bestaat jaarlijks uit vier colleges en je kan daarnaast deelnemen aan één van de twee workshops.


Voor meer informatie over het programma neem je contact op met het Programma management via ptmscteam@nyenrode.nl

Programma 2021-2022

Workshop

Workshop Team Dynamiek - 18 februari 2022 - Margit Sleeuwenhoek

Workshops van Margit Sleeuwenhoek (al jaren teamcoach in organisaties) worden ingestoken met feedback, kennis/concepten, oefeningen en interactie. Komend academisch jaar zal het vervolg van de workshop Teampower twee keer worden aangeboden; Teamdynamiek.

In een team is het van belang dat teamleden op elkaar afgestemd zijn en met elkaar samenwerken.

  • Wat voor soorten teams zijn er en hoe ga je daar mee om?
  • Wat kun je in die dynamiek van een team tegenkomen, hoe weet je wat je moet doen?

In deze interactieve workshop wordt er een en ander uitgelegd over de dynamiek in een team, over generatie verschillen in teams en ga je actief aan de slag om te oefenen.

Door zelf weer eens samen te werken, opdrachten uit te voeren, mee te kijken naar wat uitleg en feedback te ontvangen word je vast en zeker geïnspireerd!

Colleges

Duurzaamheid als disruptieve innovatie – Een praktische aanpak om “groot denken en klein doen” in de praktijk te brengen - 8 april 2022 - Prof.dr.ir. André Nijhof

Inzicht vanuit overzicht. Dat is wat deze sessie van het PTMSc Update programma gaat opleveren. We weten dat op langere termijn innoveren naar een circulaire economie, zonder uitstoot en met oog voor de gevolgen van ons gemeenschappelijke handelen, onafwendbaar is. Toch lijkt het alsof iedereen in het hier en nu maar wat doet. Dat kan slimmer en beter.

Er zijn altijd redenen waarom het gaat zoals het gaat. Daarom beginnen we met overzicht: begrijpen hoe transities verlopen en herkennen hoe dat leidt tot disruptieve, fundamentele veranderingen. Ook in de keten waarin jij actief bent. Om van daaruit na te gaan welke innovaties en interventies effectief zijn voor verdere verduurzaming van de samenleving.

Daarmee ontstaat inzicht. Uitgangspunt daarbij is dat grote veranderingen altijd klein beginnen. Systeemverandering is geen revolutie, het is begrijpen hoe actie en reactie tot fundamentele veranderingen kunnen leiden. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe business modellen, voor het creëren van positieve impact op de samenleving en daarmee de kans om je werk zinvoller te maken.

Op basis van het boek Changing the Game: Sustainable Market Transformation Strategies to Understand and Tackle the big and complex sustainability challenges of our generation dat afgelopen jaar is verschenen gaan we daar op in, bespreken we allerlei voorbeelden en hoe je deze wijze van denken kunt toepassen in jouw eigen werk.

Meer informatie.

De rol van digitale valuta in het financiële systeem - 20 mei 2022 - Prof.dr. Ivo JM Arnold

Wordt Bitcoin de nieuwe wereldmunt? Ik denk het niet en in deze update bespreken we waarom. De ontwikkelingen rondom digitale valuta hebben de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. In de (social) media woedt een fel debat tussen voor- en tegenstanders van het gebruik van cryptovaluta. Moeten ze omarmd, verboden of streng gereguleerd worden?

In de wereld van centrale banken wordt intussen serieus nagedacht over de introductie van digitaal centrale bank geld. In deze update bespreken we de belangrijkste economische vraagstukken rond digitale valuta. Welke soorten zijn er en waarvoor dienen ze? Wat zijn de risico’s en hoe moeten overheden hiermee omgaan


Ben je PTMSc Update lid?

Wil jij je blijven ontwikkelen en verbonden blijven met Nyenrode en alumni uit het PTMSc-netwerk? Laat dan weten of je meedoet met het PTMSc Update Programma door contact op te nemen met het programma management via ptmscteam@nyenrode.nl.

Nog geen lid van PTMSc Update?

Meld je dan meteen aan voor de colleges en/of een workshop via de button aan de rechterzijde van deze pagina. 

Investering

De kosten voor deelname aan het PTMSc Update Programma bedragen € 525 per jaar, leden van de VCV ontvangen een korting van € 50 en betalen dus € 475. 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.