Parttime MSc update

Breukelen
7 oktober 2022
4 uur
4 colleges, 2 workshops
Nederlands
€ 525,- (niet leden) € 475,- (leden)

Blijf leren na je afstuderen

Het PTMSc Update Programma is opgericht voor alumni van het parttime MSc in Management met als doel het volgen van de laatste bedrijfskundige ontwikkelingen en het bijhouden van je Nyenrode-netwerk. Een plek om te inspireren, verder te leren en om elkaar weer te treffen op de Nyenrode campus.

Elk academisch jaar wordt er een nieuw PTMSc Update programma samengesteld. Het programma bestaat jaarlijks uit vier colleges en je kan daarnaast deelnemen aan één van de twee workshops.


Voor meer informatie over het programma neem je contact op met het Programma management via ptmscteam@nyenrode.nl

Programma 2022-2023

Colleges

 

 

  Wat: College
  Wanneer: 7 oktober 2022
  Wie: Diane Zandee MSC RC samen met gastspreker Junion Hanenberg


Welk bedrijf is er niet met duurzaamheid bezig tegenwoordig? Om dit te integreren in je
bedrijfsvoering van je kernproduct is echter wel heel ingewikkeld. Bovendien zijn de systemen waar
we in werken nog niet ingesteld op deze manier van werken, waaronder hoe we de financiële
business case bepalen. In dit college gaan we in op duurzaamheid, de circulaire economie en krijg je
inzicht in hoe jij wel jouw duurzame initiatieven door besluitvorming krijgt geloodst. Voorzien van

praktische voorbeelden, krijg je inzichten die je direct kunt toepassen binnen jouw bedrijf.

 


 

Wat: College
Wanneer: 9 december 2022
Wie: Prof. dr. Haico Ebbers


Vanaf 2007 zijn we geconfronteerd met allerlei “unexpected events” of zwarte zwanen zoals Nassim Taleb dat noemt in zijn boek “The Black Swan”(2007). Gebeurtenissen die we niet zagen aankomen en die enorme gevolgen kunnen hebben voor landen, bedrijven en consumenten. Denk aan de Financiële crisis van 2007-2010, de verkiezing van Mr. Trump in de VS in 2016 en de terugtrekking van de VS uit allerlei multilaterale initiatieven en de Brexit, officieel van kracht vanaf begin 2021. Gebeurtenissen waarvan we de gevolgen voelen. En daarbovenop is vanaf februari 2022 ook de Russische invasie in
de Oekraïne gekomen. Dagelijks zien we de dramatische beelden en horen we de vreselijke verhalen die een dergelijke oorlog teweeg brengt. Natuurlijk is het goed om hierbij stil te staan, maar we zullen tijdens de update sessie vooral ingaan op de economische (en geopolitieke) gevolgen van de oorlog. De economische effecten zijn vanaf het begin voelbaar. Denk aan de hoge inflatie, de explosie van grondstofprijzen en energie, problemen in de waardeketens, onzekerheid bij de consument en producent en de acties die de overheid neemt/heeft genomen om de effecten te dempen. Dit zijn de directe economische effecten, maar natuurlijk zijn er ook geopolitieke gevolgen. Denk hierbij aan de
toegenomen onderlinge eensgezindheid van de EU-landen, de toenadering van Rusland en China en een verdere tweedeling van economische systemen binnen de discussies van het globaliseringsproces. We zullen gedurende de avond ingaan op de economische gevolgen van de Oekraïne crisis, zowel op korte als op langere termijn. Daarnaast gaan we proberen te duiden wat de gevolgen zijn voor het globaliseringsproces en het internationale bedrijfsleven. Dus eigenlijk een update van het vak “International Business and Economics” zoals je dat tijdens de studie, hopelijk met veel plezier, hebt gevolgd.

 

  Wat: College
  Wanneer: 31 maart 2023
  Wie: Dr. ir. Taher Ahmadi 

 

Recent supply chain challenges and solutions: In recent years, (global) supply chains have been disrupted by different incidents (e.g., Brexit, the US-China trade war, the Covid-19 pandemic outbreak, and the Russian-Ukraine war). We intend to analyze the current status of the global supply chain to stimulate discussions and facilitate mutual understanding of how (global) supply chains might change to be able to respond to such or similar shocks in the future.


Wat: College
Wanneer: 12 mei 2023
Wie: Prof. Dr. Edgar Karssing

 

Alternative facts, fake news, bullshitting, cancelculture, no-platform-strategy, fact-free-politics, political correctness… De ‘waarheid’ heeft het zwaar. En dat bedreigt vreedzaam samenleven en vruchtbaar samenwerken. Hoe kunnen we hedendaagse uitdagingen (corona, energietransitie, klimaatproblematiek, vluchtelingencrisis etc. etc.) aanpakken als we het over ‘de feiten’ niet eens zijn? Hoeveel ruimte is er nog op universiteiten voor kritische visies? Wat betekent dit voor ‘glazen leiders en organisaties’ (KPMG: breekbaar en doorzichtig)? Met een kleine geschiedenis van de waarheid filosoferen we met elkaar over deze eigentijdse problematiek.

Workshops

  Wat: Workshop innovatief leiderschap
  Wanneer: 18 november 2022
  Wie: Margit Sleeuwenhoek
  Aantal: Max 25-30 personen per workshop (VOL)

Ga je mee naar het doel? Alignment, presenteren, overtuigen, verbinden, leiden, coachend, faciliterend leiderschap, dienen, weerstand, trekken, drijfveren, talentontwikkeling, duwen, vragen. Allemaal woorden die te bedenken zijn wanneer het gaat over gedrag dat we laten zien wanneer we anderen meenemen naar het doel. Maar hoe draag je je doel zodanig uit dat je mensen mee krijgt? En wat doe je met mensen die zeggen mee te willen maar niet echt meegaan? Of zelfs tegenwerken? Welke vorm van leiderschap past bij jou en op basis van welk enthousiasme krijg jij de echte connectie voor elkaar? In deze korte zeer interactieve workshop maken we een start met het bestuderen van bovengenoemde vraagstukken en leer je vanuit de Transactionele analyse systemisch te kijken naar je eigen performances.

*Deze workshop is volgeboekt. Houdt de website in de gaten voor nieuwe data.


 

  Wat: Workshop Bewust communiceren op (hoog) niveau
  Wanneer: 10 februari 2023
  Wie: Margit Sleeuwenhoek
  Aantal: Max 25-30 personen per workshop (VOL)

En wat zeg je dan? Wanneer we nadenken over communicatie hebben we het meestal over zenden en ontvangen ruis en perceptie, verbaal en non verbaal. Deze avond leren we dat er nog veel en veel meer te leren valt over communicatie modellen! In deze interactieve workshop ga je dan ook (inter)actief aan de slag om communicatie vanuit verschillende invalshoeken te belichten. We beginnen met het uitproberen van de 5 niveaus van communicatie, gaan daarna inzicht vergaren in welke vormen van communicatie er zijn en hoe je daar bewust mee kunt interveniëren en sluiten af met het oefenen met de 6 verschillende type en de communicatie die bij elk type past. Leuk én leerzaam dus!

*Deze workshop is volgeboekt. Houdt de website in de gaten voor nieuwe data.

Ben je PTMSc Update lid?

Wil jij je blijven ontwikkelen en verbonden blijven met Nyenrode en alumni uit het PTMSc-netwerk? Laat dan weten of je meedoet met het PTMSc Update Programma door contact op te nemen met het programma management via ptmscteam@nyenrode.nl.

Nog geen lid van PTMSc Update?

Meld je dan meteen aan voor de colleges en/of een workshop via de button aan de rechterzijde van deze pagina. 

Investering

De kosten voor deelname aan het PTMSc Update Programma bedragen € 525 per jaar, leden van de VCV ontvangen een korting van € 50 en betalen dus € 475. 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.