Parttime MSc update

Breukelen
17 september 2021
4 uur
4 colleges, 1 workshop
Nederlands
€ 525,- (niet leden) € 475,- (leden)
Master (WO)

Blijf leren na je afstuderen

Het PTMSc Update Programma is opgericht voor alumni van het parttime MSc in Management met als doel het volgen van de laatste bedrijfskundige ontwikkelingen en het bijhouden van je Nyenrode-netwerk. Een plek om te inspireren, verder te leren en om elkaar weer te treffen op de Nyenrode campus.

Elk academisch jaar wordt er een nieuw PTMSc Update programma samengesteld. Het programma bestaat jaarlijks uit vier colleges en je kan daarnaast deelnemen aan één van de twee workshops.


Voor meer informatie over het programma neem je contact op met Lara Seveke via l.seveke@nyenrode.nl

Programma 2021-2022

Colleges

17 september 2021 - Matthijs van der Wel MBA – Cybersecurity 

Cybersecurity is een complex onderwerp waarbinnen een hele eigen taal gesproken wordt. Toch speelt iedereen binnen de organisatie een rol in adequate cybersecurity. Maar wat is nu de rol van de Bestuurder in cybersecurity? Hoe verandert de rol van de CISO? Hoe richt je cybersecurity efficient en schaalbaar in? Hoe ga je om met de schaarse in cybersecurity medewerkers? Hoe hou je grip op de almaar stijgende kosten? Wat zijn de laatste trends en wat is de impact hiervan op mijn organisatie?

In dit college geven we antwoord op voornoemde vragen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden geven we inzicht in hoe cybersecurity en hoe cybercrime werken. Na afloop heeft u een goed inzicht in hoe cybersecurity werkt en bent u in staat om een goede dialoog te voeren met cybersecurity experts. U heeft inzicht in de rol die cybersecurity speelt in uw organisatie en hoe deze mogelijk waarde kan creëren.

Het college wordt gegeven door Matthijs van der Wel (PTMBA 2005) die meer dan 20 jaar praktijk en management ervaring heeft in dit vakgebied. Zijn specialisme is cyber threat intelligence en het bijstaan van organisaties die te maken hebben met een (mogelijk) cybersecurity incident.

19 November 2021 – Prof. dr. Jack van der Veen - Regisseer de Keten – Een managementmethode die leidt tot wendbaarheid en waarde voor organisaties, mensen en maatschappij

We leven in de turbulente tijden, waarin we geconfronteerd worden met complexe problemen (energietransitie, grondstoftekorten, klimaatcrises, technologie-implementatie, war-for-talent, ongelijkheid, et cetera) Om in een dergelijke omgeving te kunnen floreren op het gebied van people, planet en profit zullen bedrijven wendbaar moeten worden. Helaas schieten de bekende managementmethoden daarbij al te vaak tekort; we zullen onszelf op daarom een heel andere manier moeten organiseren. Een belangrijk aspect daarvan is ‘ketensamenwerking’. Klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Hoewel bedrijven de voordelen zien en aan de slag willen, blijft de praktijk toch achter. De relevante vraag is dus: Hoe lukt het dan wél? In het boek 'Regisseer de keten' dat afgelopen voorjaar is verschenen formuleren we daar een fundamenteel, maar ook zeer praktisch antwoord op. In deze ‘update’ komen de belangrijkste vraagstukken, dilemma’s en antwoorden aan de orde.

Voor meer informatie zie regisseerdeketen.nl

 

Workshops

Workshops van Margit Sleeuwenhoek (al jaren teamcoach in organisaties) worden ingestoken met feedback, kennis/concepten, oefeningen en interactie. Komend academisch jaar zal het vervolg van de workshop Teampower twee keer worden aangeboden; Teamdynamiek.

Teamdynamiek - 3 september 2021 (bij voldoende deelnemers nogmaals in 2022)

In een team is het van belang dat teamleden op elkaar afgestemd zijn en met elkaar samenwerken. Wat voor soorten teams zijn er en hoe ga je daar mee om? Wat kun je in die dynamiek van een team tegenkomen, hoe weet je wat je moet doen?

In deze interactieve workshop wordt er een en ander uitgelegd over de dynamiek in een team, over generatie verschillen in teams en ga je actief aan de slag om te oefenen.
Door zelf weer eens samen te werken, opdrachten uit te voeren, mee te kijken naar wat uitleg en feedback te ontvangen word je vast en zeker geïnspireerd!

Ben je PTMSc Update lid?

Meld je dan meteen aan voor de colleges en/of een workshop via de button aan de rechterzijde van deze pagina. 

Nog geen lid van PTMSc Update?

Wil jij je blijven ontwikkelen en verbonden blijven met Nyenrode en alumni uit het PTMSc-netwerk? Meld je dan aan voor het PTMSc Update Programma door contact op te nemen met Lara Seveke via l.seveke@nyenrode.nl.

Investering

De kosten voor deelname aan het PTMSc Update Programma bedragen € 525 per jaar, leden van de VCV ontvangen een korting van € 50 en betalen dus € 475. 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.