Risk and Finance - MBA module Business & IT

Breukelen
14 september 2023
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 6.495 (btw vrij)

Wil je graag snel starten met een module van de Modulair Executive MBA in Business & IT? Klik hier voor een overzicht van de modules die in het voorjaar starten.

Risk and Finance

IT-managers, directeuren en CIO's moeten een goed begrip hebben van het domein Risk & Finance om de financiële besluitvorming te ondersteunen en risico's te beheren, en managers van andere functionele domeinen moeten een goed begrip hebben van de IT-perspectieven van Risk & Finance. Dit begrip betreft verschillende aspecten van financieel management in moderne business & IT, ingebed in een reeks fundamentele theorieën uit het domein bedrijfsfinanciering en risico. Daarom wordt in de module een evenwichtige mix gepresenteerd van theoretische concepten en best practices op het gebied van risk & finance, met name rond besluitvorming over IT-investeringen en IT-gerelateerd risicobeheer.

 

Wat levert het je op?

 • Je krijgt brede kennis van en inzicht in het corporate finance vakgebied;
 • Je bent in staat om financiële overzichten te lezen en te interpreteren aan de hand van concepten en toepassingen van accounting;
 • Je weet voorstellen voor nieuwe IT en andere investeringen te evalueren door kwantitatieve methoden uit het Finance domein toe te passen;
 • Je weet de strategische, financiële, compliance en operationele risico's van een organisatie te identificeren;
 • Je bent vertrouwd met de verschillende kaders voor risicobeheer en risicobeperkende maatregelen;
 • Je kunt theorieën en best practices in het domein Risk & Finance toepassen op je huidige en toekomstige werkomgeving.

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma
Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & IT. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Wil je graag snel starten met een module van de Modulair Executive MBA in Business & IT? Klik hier voor een overzicht van de modules die in het voorjaar starten.

Wat ga je doen?

De module Risk and Finance staat in het teken van corporate finance en het risicodomein. Uiteraard leer je de kennis ook in de praktijk toe te passen en geven we je meer inzicht in het verrichten van onderzoek naar financiële en IT-kwesties.

De module bestaat uit 3 blokken:

 • Basisprincipes van Finance & Accounting;
 • Corporate Finance & Management;
 • Finance & IT in een genetwerkte wereld.

Stel zelf je MBA samen

De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & IT. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

Meer informatie

Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

 

  Wil je graag snel starten met een module van de Modulair Executive MBA in Business & IT? Klik hier voor een overzicht van de modules die in het voorjaar starten.

  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Beheersing van de Engelse taal.

Meld je aan

Enthousiast over de module Risk and Finance? Meld je dan alvast aan om zeker te zijn van een plek. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Data en tijden

Klik op de editie om alle data van de colleges te zien.

Introductiebijeenkomst
Is dit je eerste module?
Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 31 augustus 2023 van 14:30 - 18:00 uur (exclusief diner).

Blok 1
14 september 2023 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
15 september 2023 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
30 oktober 2023 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
31 oktober 2023 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
12 december 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
13 december 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum: 22 augustus 2023. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

Investering

De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.