Sports Leadership Program

In het kort

 • Breukelen
 • 8 april 2018
 • 9 maanden (4x een week)
 • 535 uur (235 uur colleges, 200 uur zelfstudie, 100 uur groepsopdracht)
 • Engels
 • € 16.900 (excl. btw)

Sports Leadership Program

Do you want to become a Next Generation Sport Leader?

Tijdens het Sports Leadership Program maak je kennis met een innovatieve denkwijze gecombineerd met een academische benadering omtrent leiderschap in sport. Jouw persoonlijke ontwikkelingsreis en de samenwerking met andere sportdisciplines en sportcollega’s staan centraal in dit programma.

Het programma biedt diepgaand inzicht in de dynamische wereld van sportleiderschap. Op basis van een holistische en op leiderschap gerichte aanpak analyseren we het ‘sport ecosysteem’ en kernwaarden als integriteit, geloofwaardigheid en duurzaamheid. Gepassioneerde leidinggevenden uit de sport komen bijeen om op innovatieve wijze de wereld van topsport duurzaam te verbeteren.

De kernvraag van dit programma is: hoe kunnen we jou helpen om een blijvende impact te maken in de sportwereld?

Je gaat op zoek naar jouw bronnen en drijfveren en leert deze te gebruiken als voedingsbodem om te groeien. Het traject zal je dwingen om uit je comfort-zone te treden waardoor je nieuwe inzichten en eigenschappen van jezelf ontdekt die zullen bijdragen om een betere en inspirerende leider te worden.

Het Sports Leadership Program maakt onderdeel uit van Nyenrode Sports Inc.

Kickstart

Op 23 januari vond de kickstart van het Sports Leadership Program plaats. Bekijk de video voor een impressie van deze dag en kom meer te weten over het programma.

 • Persoonlijk leiderschap in de context van sport
 • Inzicht in het sportecosysteem
 • Vergroot je sport-netwerk

Contact

Download brochure
Meld je aan

Van wie krijg je college?

Tijdens het Sports Leadership Program geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

Sprekers faculteit

 • Dr. Bas Kodden
 • Prof. dr. ir. André Nijhof
 • Prof. dr. Henry Robben
 • Prof. dr. Dennis Vink
 • Dr. ir. Henk Kievit
 • Prof. dr. Miša Džoljić
 • Prof. dr. Robert Jan Blomme

Gastsprekers

Whitney Wagoner, prof. dr. Geert Savelsberg, Maurits Hendriks, Edwin Goedhart, Iwan Spekenbrink, Heleen Crielaard, Geert Savelsbergh, Jaap Stalenbrug, Jos de Koning, Mark de Klerk, Wibe Veenbaas, Toon Gerbrands, Thomas Tichelman, Thijs Otto van Es, Morten Hjort, Maarten Hoelen, Michiel van Dijk, Arne Mosselman, Thijs Sleegers, Paul van As, Peter Sprenger, Michiel Vervoort, Steven Vos, Jean-Paul Rison, Henk Markering, Mart de Kruif.

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Contact

Brochure Sports Leadership Program

Meer weten? Vraag onze brochure aan!

Aanmelden

Wat ga je doen?

Het Sports Leadership Program kent 4 modules en begint met de zogenaamde 'Kickstart'. Tijdens deze dag gaan we samen met jou aan de slag om je personal journey in kaart te brengen. Deze personal journey is jouw persoonlijke route door het programma. Daarnaast maak je op deze dag kennis met je mededeelnemers, verken je je eigen ambities en drijfveren en stelt hier concrete doelen bij. Deze intensieve intake vormt het fundament voor jouw opleiding en biedt je de mogelijkheid de Nyenrode Sports Experience te ondergaan op de manier die het beste past bij jouw ambities.

Deze dag wordt onder andere begeleid door Phoenix Opleidingen. Deze organisatie begeleidt mensen die verlangen naar duurzame groei en zich persoonlijk of professioneel verder wil ontwikkelen. De coaches van deze organisatie zullen je gedurende de gehele opleiding begeleiden op jouw personal journey door middel van supervisies, intervisies, persoonlijke coaching gesprekken.

De volgende Kickstart vindt plaats op maandag 17 september 2018. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Modules

Module 1 (8-11 april & 16 april 2018) staat in het teken van Leading Social Impact en wordt geleid door prof. dr. Robert Jan Blomme, hoogleraar Organizational Behavior aan Nyenrode Business Universiteit. Tijdens deze module wordt op 16 april de zogenaamde Leading yourself dag gehouden. Deze dag wordt begeleid door Morten Hjort, directeur van Phoenix Opleidingen. Hij daagt je uit je je eigen leiderschapsstijl te ontdekken en leert je om te gaan met complexe, uitdagende en vaak emotionele situaties binnen sportmanagement en coaching. Phoenix verzorgt naast deze dag ook 3 keer gedurende de opleiding jouw persoonlijke coaching-sessie.

Module 2 (3 - 8 juni 2018), Leading sports policies staat onder leiding van prof. dr. Dennis Vink, hoogleraar Finance & Investment aan Nyenrode Business Universiteit. In deze module wordt uitgebreid ingegaan op de zakelijke, legal en governance issues in het sport ecosysteem. Daarnaast ga je tijdens deze module met de groep op werkbezoek naar Lausanne, Zwitserland waar de grote internationale sportfederaties hun thuisbasis hebben. Op deze wijze krijg je inzicht in de structuren en de krachtenvelden binnen het sport ecosysteem.

Module 3 (30 sept - 7 okt 2018), Leading sports business, speelt zich geheel af in het Warsaw Sports Marketing Center op de Universiteit van Oregon in de Verenigde Staten. Dit instituut wordt in de sportwereld erkend als de leading hub voor de sports business industrie. Deze dagen worden geleid door prof. dr. Henry Robben, hoogleraar marketing aan Nyenrode Business Universiteit.

Module 4 (4 - 8 nov 2018) vindt plaats op zowel de campus van Nyenrode Business Universiteit als Sportcentrum Papendal onder leiding van prof. dr. Geert Savelberg van de Vrije Universiteit Amsterdam en Wetenschappelijk Directeur van het Amsterdam Institute of Sports Science. Deze laatste module van de opleiding staat in het teken van Leading High Performance. Naast veel aandacht voor fysieke en mentale onderwerpen zal hier ook aandacht worden besteed aan het thema digitalisering in de sport en e-sports, een niet meer weg te denken element in topsport. Deze laatste module van de leergang wordt afgesloten met een feestelijke graduation.

In april 2019 kom je met je mededeelnemers als Nyenrode alumnus terug naar de campus voor de Touchdown. Tijdens deze dag wisselen jullie je ervaringen hoe je het geleerde in de praktijk hebt gebracht. Tevens nodigen wij een aantal sprekers uit het bedrijfsleven en de sportwereld uit om met jullie hun ervaringen te delen over de 'next-step' in je personal journey.

Contact

Brochure Sports Leadership Program

Meer weten? Vraag onze brochure aan!

Aanmelden

Voor wie?

Het Sports Leadership Program is speciaal ontworpen voor getalenteerde en ambitieuze coaches, managers en ondernemers met een passie voor sport. In onze ogen creëert diversiteit een broedplaats voor groei. Daarom willen wij een lichting studenten samenstellen met verschillende achtergronden, ervaringen en dromen.

Je bent (voormalig) bondscoach, coach van Olympiërs, topsportmanager, business executive, technisch directeur, ondernemer of sportmanager en staat open voor het uitwisselen van ideeën, kennis en ervaringen.

Data Sports Leadership Program 4

 • Kickstart:         17 september 2018
 • Module 1:         25 - 29 november 2018
 • Module 2:         13 - 18 januari 2019
 • Module 3:         7 - 12 april 2019
 • Module 4:         15 - 19 september 2019
 • Graduation:       30 september 2019
 • Touchdown:      april 2020

Meld je nu aan

Het Sports Leadership Program is speciaal ontworpen voor getalenteerde coaches, bestuurders en ondernemers met ambitie, werkzaam in een topsportomgeving. Wij hanteren daarom een zorgvuldig selectieproces zodat wij de hoogste kwaliteit en maximale persoonlijke ontwikkeling kunnen bieden.

Aanmelden voor het Sports Leadership Program doe je door het plannen van een intakegesprek via j.vklei@nyenrode.nl.

Andere inhoudelijke vragen? Janneke van Klei helpt je graag, bel 0346 - 295403 of mail naar j.vklei@nyenrode.nl.

Contact

Aanmelden

Wat zijn de kosten?

De investering voor het Sports Leadership Program is €16.900 (exclusief btw) en kan verspreid worden over twee fiscale jaren. Dit bedrag is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en diners gedurende de campusdagen op Nyenrode en partneruniversiteiten. Reiskosten zijn niet inbegrepen.

 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Brochure Sports Leadership Program

Meer weten? Vraag onze brochure aan!

Aanmelden

Class 2017 - 2018

Onderstaande deelnemers starten in de derde lichting van het Sports Leadership Program. Jouw naam hier ook tussen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deelnemers Sports Leadership Program 4

Class 2016 - 2017

Groepsfoto 2016-2017 bovenste rij v.l.n.r.: Jacques Loomans, Pieter Bas Bruggink, Sophie Conijn, Boris Kusmirak, Marja Spreij, Hanneke van der Marel, Houdijn Beekhuis, Frank Gimbrère, Marjon Kooistra, Walter van der Mast, Lila de Soysa, Frank Thewessem, Bartel Berkhout, Reinoud Wolff

onderste rij v.l.n.r.: Conny Wenting, Steven de Jongh, Jayant Kaulesar Sukul, Ernst Ligthart, Cees Juffermans, Ronald Lamsma 

Class 2015 - 2016

Groepsfoto 2015-2016

bovenste rij v.l.n.r.: Nick van Kouwenhoven, Paul Rinkens, Michiel Vervoort, Peter Lansaat, Edward van Wonderen, Toine Linders

middelste rij v.l.n.r.: Conny Wenting, Steven de Jongh, Sjoerd Marijne, Joscha de Vries, Erwin van den Braak

onderste rij v.l.n.r.: Bartel Berkhout, Mark Tuitert, Mark Rutte, Elisa Ostet, Maike Willems, Wim Biesterveld, Markus Neumann, Sophie Conijn

Contact

Brochure Sports Leadership Program

Meer weten? Vraag onze brochure aan!

Aanmelden

Nyenrode Sports Inc.

Sport zit in ons DNA. Want onze oprichters zagen al in dat sport een essentieel ingrediënt is om succesvol zaken te kunnen doen en jezelf goed te voelen. Nyenrode Sports Inc. is daarom hét internationale instituut voor sportmanagement en coaching in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie over Nyenrode Sports Inc.