Sports Leadership Program

In het kort

 • Breukelen
 • 19 mei 2019
 • 8 maanden (4x een week)
 • 16 dagen
 • Engels
 • € 16.900 (excl. btw)

Sports Leadership Program

Tijdens het Sports Leadership Program maak je kennis met een innovatieve denkwijze gecombineerd met een academische benadering omtrent leiderschap in sport. Jouw persoonlijke ontwikkelingsreis en de samenwerking met andere sportdisciplines en sportcollega’s staan centraal in dit programma.

Het programma biedt diepgaand inzicht in de dynamische wereld van sportleiderschap. Op basis van een holistische en op leiderschap gerichte aanpak analyseren we het ‘sport ecosysteem’ en kernwaarden als integriteit, geloofwaardigheid en duurzaamheid. Gepassioneerde leidinggevenden uit de sport komen bijeen om op innovatieve wijze de wereld van topsport duurzaam te verbeteren.

De kernvraag van dit programma is: hoe kunnen we jou helpen om een blijvende impact te maken in de sportwereld?

Je gaat op zoek naar jouw bronnen en drijfveren en leert deze te gebruiken als voedingsbodem om te groeien. Het traject zal je dwingen om uit je comfort-zone te treden waardoor je nieuwe inzichten en eigenschappen van jezelf ontdekt die zullen bijdragen om een betere en inspirerende leider te worden.

Het Sports Leadership Program maakt onderdeel uit van Nyenrode Sports Inc.

Kijk onderstaande video voor een impressie van de opleiding. • Persoonlijk leiderschap in de context van sport
 • Inzicht in het sportecosysteem
 • Vergroot je sport-netwerk

Contact

Jill Eekhart

Programma-coördinator

Van wie krijg je college?

Tijdens het Sports Leadership Program geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

Sprekers faculteit

 • Dr. Edgar Karssing
 • Prof. dr. ir. André Nijhof
 • Prof. dr. Henry Robben
 • Dr. Bas Kodden
 • Prof. dr. Dennis Vink
 • Prof. dr. Robert Jan Blomme

Gastsprekers

Prof. dr. Geert Savelsberg, Thomas Tichelman, dr. Frank van Eekeren, Whitney Wagoner, Maurits Hendriks, Edwin Goedhart, Iwan Spekenbrink, Jaap Stalenbrug, Toon Gerbrands, Thijs Otto van Es, Morten Hjort, Maarten Hoelen, Michiel van Dijk, prof. mr. Marjan Olfers, Thijs Sleegers, Paul van As, dr. Emily Hayday, Peter Sprenger, Michiel Vervoort, Steven Vos, Henk Markering, Mart de Kruif, prof. dr. Thomas Jansen.

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Het Sports Leadership Program kent 4 modules en begint met de zogenaamde 'Kickstart'. Tijdens deze dag gaan we samen met jou aan de slag om je personal journey in kaart te brengen. Deze personal journey is jouw persoonlijke route door het programma. Daarnaast maak je op deze dag kennis met je mededeelnemers, verken je je eigen ambities en drijfveren en stelt hier concrete doelen bij. Deze intensieve intake vormt het fundament voor jouw opleiding en biedt je de mogelijkheid de Nyenrode Sports Experience te ondergaan op de manier die het beste past bij jouw ambities.

Deze dag wordt onder andere begeleid door Phoenix Opleidingen. Deze organisatie begeleidt mensen die verlangen naar duurzame groei en zich persoonlijk of professioneel verder wil ontwikkelen. De coaches van deze organisatie zullen je gedurende de gehele opleiding begeleiden op jouw personal journey door middel van supervisies, intervisies, persoonlijke coaching gesprekken.

Modules

Module 1 (19 mei – 22 mei 2019) staat in het teken van Leading Entrepeneurship and Innovation in Sports. Specifieke thema’s als de introductie in sport ecosysteem, sociale impact van sport evenementen, de waarden van sport, big data en ondernemerschap komen uitgebreid aan bod. Tijdens deze module wordt ook de zogenaamde Leading Yourself dag gehouden. Deze dag wordt begeleid door Morten Hjort, directeur van Phoenix Opleidingen. Hij daagt je uit je je eigen leiderschapsstijl te ontdekken en leert je om te gaan met complexe, uitdagende en vaak emotionele situaties binnen sportmanagement en coaching.

Aanvullend op de plenaire coachingsessies in elke module verzorgt Phoenix ook 3 individuele persoonlijke coaching-sessies gedurende de opleiding.

Module 2 (8 september – 11 september 2019) - Leading Sports Policies.
In deze module gaan we uitgebreid in op de zakelijke, legale en governance issues in het sport ecosysteem. Zowel professoren van Nyenrode Business Universiteit als (internationale) gastsprekers geven colleges over onderwerpen als ethiek, goed sportbestuur en invloed & lobby. De deelnemers werken aan verschillende casussen op zowel Nyenrode als op een buitenlandse universiteit.

Module 3 (3 november – 6 november 2019) -  Leading Sports Business and Sports Marketing.
Deze module richt zich op het samenspel van de sportwereld en het bedrijfsleven. Je brengt met je mededeelnemers een bezoek aan een buitenlandse universiteit, volgt samen met internationale studenten colleges, bezoekt (internationale) sportbedrijven en lokale start-ups en leert over innovatieve productontwikkeling en duurzaamheid in sport.   

Module 4 (10 januari – 15 januari 2020) - Leading High Performance in Sports.
Deze laatste module vindt plaats op de campus van Nyenrode Business Universiteit. Naast veel aandacht voor fysieke en mentale sportonderwerpen (onder andere Athletic Skills Model en het DNA van sportorganisaties) wordt ook aandacht besteed aan het thema digitalisering in de sport en e-sports.  

Graduation - 10 februari 2020
We sluiten de leergang af met een feestelijke graduation in het kasteel van Nyenrode. Partners zijn van harte welkom om dit bijzondere moment bij te wonen.

Na een aantal maanden kom je met je mededeelnemers als Nyenrode alumnus terug naar de campus voor de alumni bijeenkomst. Tijdens deze dag wisselen jullie je ervaringen uit hoe je het geleerde in de praktijk hebt gebracht. Tevens nodigen wij een aantal sprekers uit het bedrijfsleven en de sportwereld uit om met jullie hun ervaringen te delen over de 'next-step' in je personal journey.

Voor wie?

Het Sports Leadership Program is speciaal ontworpen voor getalenteerde en ambitieuze coaches, managers en ondernemers met een passie voor sport. In onze ogen creëert diversiteit een broedplaats voor groei. Daarom willen wij een lichting studenten samenstellen met verschillende achtergronden, ervaringen en dromen.

Je bent (voormalig) bondscoach, coach van Olympiërs, topsportmanager, business executive, technisch directeur, ondernemer of sportmanager en staat open voor het uitwisselen van ideeën, kennis en ervaringen.

Data Sports Leadership Program 5

 • Module 1: 19 - 22 mei 2019
 • Module 2: 8 - 11 september 2019
 • Module 3: 3 - 6 november 2019
 • Module 4: 12 - 15 januari 2020
 • Graduation: 10 februari 2020

Meld je nu aan

Het Sports Leadership Program is speciaal ontworpen voor getalenteerde coaches, bestuurders en ondernemers met ambitie, werkzaam in een topsportomgeving. Wij hanteren daarom een zorgvuldig selectieproces zodat wij de hoogste kwaliteit en maximale persoonlijke ontwikkeling kunnen bieden.

Aanmelden voor het Sports Leadership Program doe je door het plannen van een intakegesprek via j.eekhart@nyenrode.nl.

Andere inhoudelijke vragen? Jill Eekhart helpt je graag, bel 0346 - 295 400 of mail naar j.eekhart@nyenrode.nl.

Wat zijn de kosten?

De investering voor het Sports Leadership Program is € 16.900 (exclusief btw) en kan verspreid worden over twee fiscale jaren. Dit bedrag is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en diners gedurende de campusdagen op Nyenrode en partneruniversiteiten. Reiskosten zijn niet inbegrepen.
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Class 2018 - 2019

Onderstaande deelnemers starten in de vierde lichting van het Sports Leadership Program.

groepsfoto SLP4

Voorste rij v.l.n.r.
Esthrella Khouw, Hjalmar Koedijker, Hendrik van der Bent, Richard Grootscholten, Wendy Roozendaal, Rene Spigt, Renate Groenewold

Achterste rij v.l.n.r.
Rien Schakenraad, Corne Groenendijk, Jaap Vos, Gerry Hamstra, Sander Bloemendaal, Patrick van Diemen, Simon Kuipers, Roy Boeve


Class 2017 - 2018

Sports Leadership Program 3

1e rij: Bartel Berkhout, Esther Vergeer, Gerald Smith, Janneke van Klei, Wouter Gudde, Margot van Beusekom, Vincent Kortbeek

2e rij: Casimir Westerveld, Luuc Eisenga, Jarco de Bruin, Myron Walraven, Jeroen Hulst, Lucienne Willems, Ivar Hageman, Martijn Elffers

3e rij: Roeland Mees, Marcel van ’t Hul, Jeroen Wilborts, Rob Almering, Rutger Smith.

Class 2016 - 2017

groep2-HR bovenste rij v.l.n.r.: Pieter Bas Bruggink, Ronald Lamsma, Merijn Zeeman, Jayant Kaulesar Sukul

middelste rij v.l.n.r.: Cees Juffermans, Lucas Judge, Billy van den Ende, Frank Gimbrère, Jacques Loomans

onderste rij v.l.n.r.: Bartel Berkhout, Ernst Ligthart, Marjon Kooistra, Hanneke van der Marel,  Frank Thewessem, Marja Spreij, Conny Wenting.

Niet op de foto: Boris Kusmirak, Walter van der Mast, Reinoud Wolff

Class 2015 - 2016

Groepsfoto 2015-2016 bovenste rij v.l.n.r.: Nick van Kouwenhoven, Paul Rinkens, Michiel Vervoort, Peter Lansaat, Edward van Wonderen, Toine Linders

middelste rij v.l.n.r.: Conny Wenting, Steven de Jongh, Sjoerd Marijne, Joscha de Vries, Erwin van den Braak

onderste rij v.l.n.r.: Bartel Berkhout, Mark Tuitert, Mark Rutte, Elisa Ostet, Maike Willems, Wim Biesterveld, Markus Neumann, Sophie Conijn

Nyenrode Sports Inc.

Sport zit in ons DNA. Want onze oprichters zagen al in dat sport een essentieel ingrediënt is om succesvol zaken te kunnen doen en jezelf goed te voelen. Nyenrode Sports Inc. is daarom hét internationale instituut voor sportmanagement en coaching in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie over Nyenrode Sports Inc.

Nyenrode Sports oprichter Bartel Berkhout heeft meegewerkt aan de merkcampagne van Nyenrode. Lees hier zijn verhaal over samen presteren.