Strategic Leadership Program

Breukelen
6 februari 2024
5 maanden - 5 modules van 2 tot 3 werkdagen & 1 elective
8 uur zelfstudie
Nederlands
€ 16.900 (excl. btw)

Startmomenten

6 februari 2024
14 mei 2024

Met het Strategic Leadership Program (SLP) geef je als directeur, directeur-eigenaar of senior manager een nieuwe impuls aan je strategisch leiderschap. Je bent bij een (middel)groot bedrijf verantwoordelijk voor de strategie of het eindresultaat van het hele bedrijf of een businessunit. Je maakt jezelf de nieuwste strategische kennis eigen. Je spart met gelijkgestemden, hoogleraren en captains of industry en groeit door hun feedback.

 • Nieuwste kennis over strategie, marketing, financiën en besluitvorming
 • Sparren met hoogleraren, gelijkgestemden en captains of industry
 • Beproef je strategisch leiderschap tijdens een complexe simulatie
Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Strategic Leadership Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via slp@nyenrode.nl.

Wat levert het je op?

 • Knowhow over de groeimogelijkheden van je organisatie.
 • Vernieuwing en ontwikkeling van je strategisch leiderschap.
 • Inzicht in actuele theorievorming over strategie en marketing.
 • Nieuwe strategieën voor stakeholder-management.
 • Ideeën voor organisatieverandering op basis van succesvolle cases.

Wie begeleiden je?

Tijdens het Strategic Leadership Program werk je aan je strategisch leiderschap met behulp van allerlei onderwijsvormen. Je krijgt colleges van hoogleraren, spart met consultants en er zijn facilitators die je bijvoorbeeld begeleiden tijdens de simulatie. Je kan rekenen op zorgvuldige individuele begeleiding, voor, tijdens en na dat je de modules van het programma volgt.

De hoogleraren, experts en begeleiders

Hoogleraar
Lidewey van der Sluis is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
Miranda van der Kwaak
Miranda van der Kwaak
Programma-manager
Miranda van der Kwaak begeleidt deelnemers van het SLP. 'Het maakt mij trots als deelnemers leren kijken en denken vanuit nieuwe perspectieven. Dat ze een open mindset hebben die zo belangrijk is voor strategische besluitvorming.'
Jasper Wegman
Programma-manager
Jasper Wegman is leiderschapscoach en begeleider van het SLP. Deze positief kritische geest weet hoe hij moet verbinden met mensen en organisaties. Hij is maatschappelijk betrokken en zet zich graag in voor een betere wereld.
Hoogleraar
Bob de Wit is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Drs. Yousri Mandour
Partner
Yousri Mandour is partner bij Lobster Company, een adviesbureau op het gebied van marketing en strategie. Hij begeleidt veel organisaties naar een ‘klantgerichte toekomst’.
Tom Cummings BA MA
Lecturer
Tom Cummings is een Executive Board and senior management adviseur en spreker.
Eefje Jonker
Eefje Jonker
CEO en Founder
Eefje Jonker is CEO en Founder van Future Proof.

 

Daarnaast krijg je onder meer begeleiding van

 • Drs. Rob Jan de Jong -  Nyenrode distinguished lecturer en eigenaar Vongolo Consulting, Rob Jan biedt deelnemers technieken en inzichten uit de gedragswetenschappen. Hoe kan je als leider op een verantwoorde manier een complex, strategisch vraagstuk naar een besluit of actie brengen. 
 • Executive coaches

Jasper Wegman is programma-manager van de leergangen 31. Miranda van der Kwaak van leergang 32 en 33. De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

De focus van het Strategic Leadership Program ligt op de nieuwste kennis over strategie, marketing, financiën en besluitvorming en de praktische toepassing hiervan. In 5 modules werk je met deze kennis als basis aan de verdere groei van je strategisch leiderschap. Je spart met hoogleraren, captains of industry en je mededeelnemers. Hierdoor krijg je scherp zicht op de strategische koers die je wilt varen met je organisatie.

Thema's

Dit zijn de 5 modules waaruit het Strategic Leadership Program bestaat:

 • Module 1: Business Insight - Dynamics of Strategy and Decision Making: Hoe ga je om met onzekerheid, verandering en het managen van relaties?
 • Module 2: Business Insight - Alignment and Valuation: Hoe signaleer je innovatiekansen en hoe boor je daarmee een nieuwe markt aan?
 • Module 3: Organizational Performance - Strategic Innovation and Growth: Hoe krijg je jouw organisatie op één lijn, zodat verder groeien mogelijk is?
 • Module 4: Organizational Performance - Leadership: Simulatie van een complex strategisch vraagstuk in een internationale setting. Hoe ga je te werk?
 • Module 5: Organizational change and integration: Afsluitende module waarin je alles wat je hebt geleerd integreert met het oog op de dagelijkse praktijk.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Electives

Het grootste deel van het programma volg je met een vaste groep zodat je bouwt aan een duurzaam netwerk en vertrouwen binnen de groep. Daarnaast is een deel van het programma flexibel en maak je een keuze voor een onderwerp waar je je inhoudelijk verder in wilt verdiepen naast de modules die je volgt in het programma. 
De thema’s van deze keuze-modules (electives) zijn actueel en daarmee aansluitend bij ontwikkelingen die gaande zijn binnen veel organisaties. Binnen het Strategic Leadership Program kan je deelnemen aan één elective. Mocht je er meer willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

De Nyenrode General Management programma’s bieden zo het beste van twee werelden. Een duurzaam programma met ruimte voor diepgang met een vaste, vertrouwde groep en een flexibel deel waar je kiest voor inhoudelijke thema’s die aansluiten bij jouw interesse. 

Op dit moment kun je binnen het Strategic Leadership Program de volgende electives kiezen:

 • Business Spiritualiteit -  Prof. dr. Sharda Nandram
 • Strategic Finance - Prof. dr. Dennis Vink
 • Duurzaam ondernemen - Prof. dr. ir. André Nijhof en Prof. dr. ir. Anke van Hal
 • Spanningsvelden in het hybride werken en de rol van leider - Prof. dr. Pascale Peters en Bregje Spijkerman

De opzet van de electives
De electives zijn blended opgezet. Wat betekent dit? Een blended elective is een optimale combinatie tussen online leren en een fysieke bijeenkomst. Op deze manier kom je snel en effectief tot resultaat en doe je voor een deel kennis op over het desbetreffende thema waar en wanneer jij wilt als voorbereiding op de fysieke bijeenkomst.

Wat zijn de voordelen van deze opzet?

 • Je opleiding wordt nog meer op maat voor jou. Extra verdieping waar jij hem wilt hebben.
 • Online kennis opdoen op meerdere manieren. Deze vorm geeft je de flexibiliteit om op jouw moment en in jouw tempo kennis te vergaren.
 • Verdieping van vakinhoudelijke kennis door middel van een bijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit, én het online leertraject. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten en ervaringen uitwisselen & leren van je mede-cursisten.
 • Naast je eigen programma, ontmoet je nieuwe mensen uit andere programma’s die met vergelijkbare vraagstukken bezig zijn.

Voor wie?

Wanneer je deel wilt nemen aan het Strategic Leadership Program, verwachten we dat je minimaal werk- en denkniveau hbo+ hebt. In je dagelijks werk heb je de eindverantwoordelijkheid over ten minste een businessunit met een eigen profit and loss-statement.

Voor senior managers die vanuit eigen kracht strategische organisatieveranderingen willen leiden hebben we het Senior Leadership Development Program.

Meld je nu aan

Als je jezelf aan wilt melden voor het Strategic Leadership Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager. Stuur een e-mail naar slp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Persoonlijk intakegesprek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het Strategic Leadership Program ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht het Strategic Leadership Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Je kan jezelf ook direct inschrijven via de aanmeldbutton. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Data

Het Strategic Leadership Program start drie keer per jaar; in februari, mei en oktober. De data voor de komende leergangen zijn:

Leergang 33 - Programma-manager Miranda van der Kwaak

Module 1 - Dinsdag 6 t/m donderdag 8 februari 2024

Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 2 - Dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024

Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur

Module 3 - Dinsdag 16 en woensdag 17 april 2024

Start dag 1 om 11.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur

Module 4 - Dinsdag 28 t/m donderdag 30 mei 2024

Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Elective / keuze onderdeel

Maandag 10, dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13, vrijdag 14 juni 2024

Module 5 - Woensdag 26 en donderdag 27 juni 2024

Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 21.30 uur

De data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Leergang 34 - Programma-manager Miranda van der Kwaak

Module 1 - Dinsdag 14 t/m donderdag 16 mei 2024

Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Elective / keuze onderdeel
Maandag 10, dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13, vrijdag 14 juni 2024

Module 2 - Maandag 24 en dinsdag 25 juni 2024
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur

Module 3 - Dinsdag 10 en woensdag 11 september 2024
Start dag 1 om 11.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur

Module 4 - Dinsdag 15 oktober t/m donderdag 17 oktober 2024
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 5 - Woensdag 27 en donderdag 28 november 2024
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur

De data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Strategic Leadership Program voor leergang 32 zijn opgebouwd uit programmakosten van € 14.595 (exclusief 21% btw) en accommodatiekosten van € 2.305 (exclusief 9% btw). De totale kosten zijn dus € 16.900 (exclusief btw) voor het programma inclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.

Naast de 5 programma-modules kan je binnen het Strategic Leadership Program deelnemen aan één elective. Deze elective is in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk. 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programmamanagers.

SLP Deelnemersprofielen

Wanneer je het Strategic Leadership Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Minimaal werk- en denkniveau hbo+.
 • In je dagelijks werk heb je de eindverantwoordelijkheid over ten minste een businessunit met een eigen profit and loss-statement.