Strategic Leadership Program

Breukelen
10 februari 2025
5 maanden - 5 modules van 2 tot 3 werkdagen & 1 elective
8 uur zelfstudie
Nederlands
€ 16.900 (excl. btw)

Met het Strategic Leadership Program (SLP) geef je als directeur, directeur-eigenaar of senior manager een nieuwe impuls aan je strategisch leiderschap. Je bent bij een (middel)groot bedrijf verantwoordelijk voor de strategie of het eindresultaat van het hele bedrijf of een businessunit. Je maakt jezelf de nieuwste strategische kennis eigen. Je spart met gelijkgestemden, hoogleraren en captains of industry en groeit door hun feedback.

 • Nieuwste kennis over strategie, marketing, financiën en besluitvorming
 • Sparren met hoogleraren, gelijkgestemden en captains of industry
 • Beproef je strategisch leiderschap tijdens een complexe simulatie
Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Strategic Leadership Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via slp@nyenrode.nl.

Wat levert het je op?

 • Knowhow over de groeimogelijkheden van je organisatie.
 • Vernieuwing en ontwikkeling van je strategisch leiderschap.
 • Inzicht in actuele theorievorming over strategie en marketing.
 • Nieuwe strategieën voor stakeholder-management.
 • Ideeën voor organisatieverandering op basis van succesvolle cases.

Wie begeleiden je?

Tijdens het Strategic Leadership Program werk je aan je strategisch leiderschap met behulp van allerlei onderwijsvormen. Je krijgt colleges van hoogleraren, spart met consultants en er zijn facilitators die je bijvoorbeeld begeleiden tijdens de simulatie. Je kan rekenen op zorgvuldige individuele begeleiding, voor, tijdens en na dat je de modules van het programma volgt.

De hoogleraren, experts en begeleiders

Professor
Lidewey van der Sluis is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
Tom Cummings
Tom Cummings BA MA
Lecturer
Senior Lecturer op het gebied van Leiderschap en een gerenommeerd board room consultant en spreker over leiderschap. Tom biedt basiskennis vanuit een stevige theoretische basis en wetenschappelijke kennis over de ontwikkeling van organisatie-structuren, -strategieën en -processen.
Drs. Yousri Mandour
Partner
Yousri Mandour is partner bij Lobster Company, auteur en lecturer aan Nyenrode Business Universiteit. Yousri laat zien hoe je door echte verandering en vernieuwing te omarmen, structureel bouwt aan een toekomstbestendige organisatie.
Ruud Veltenaar
Ruud Veltenaar
Gastspreker
Toekomstdenker, spreker en auteur
Ruud biedt als inspirator van transformatie duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. Zijn visie, inzichten en anekdotes zijn gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring als business leader, ondernemer en impact investeerder.
Rob Jan de Jong
drs. Rob Jan de Jong
Lecturer
Nyenrode distinguished lecturer en eigenaar Vongolo Consulting.
Rob Jan biedt deelnemers technieken en inzichten uit de gedragswetenschappen. Hoe kan je als leider op een verantwoorde manier een complex, strategisch vraagstuk naar een besluit of actie brengen?
Marco de Witte
dr. Marco de Witte
Kerndocent
Bevlogen adviseur en vaste (kern)docent over verandermanagement en gedragsverandering.
Marco brengt complexe verandervraagstukken op een inspirerende wijze terug tot de kern.
Leidinggeven aan veranderen vraagt meervoudig kijken naar de veranderopgave en naar jezelf als veranderaar.
Eefje Jonker
Eefje Jonker
CEO en Founder
Eefje Jonker is founder en CEO van strategie, innovatie en transformatie bureau Stay Future Proof.

 

Daarnaast krijg je onder meer begeleiding van de programma-manager.

 • Leergang 35: Barbara de Ruijter
 • Leergang 36: Hendrike Tamboer

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

De focus van het Strategic Leadership Program ligt op de nieuwste kennis over strategie, marketing, financiën en besluitvorming en de praktische toepassing hiervan. In 5 modules werk je met deze kennis als basis aan de verdere groei van je strategisch leiderschap. Je spart met hoogleraren, captains of industry en je mededeelnemers. Hierdoor krijg je scherp zicht op de strategische koers die je wilt varen met je organisatie.

Thema's

Dit zijn de 5 modules waaruit het Strategic Leadership Program bestaat:

 • Module 1: Business Insight - Dynamics of Strategy and Decision Making: Hoe ga je om met onzekerheid, verandering en het managen van relaties?
 • Module 2: Business Insight - Alignment and Valuation: Hoe signaleer je innovatiekansen en hoe boor je daarmee een nieuwe markt aan?
 • Module 3: Organizational Performance - Strategic Innovation and Growth: Hoe krijg je jouw organisatie op één lijn, zodat verder groeien mogelijk is?
 • Module 4: Organizational Performance - Leadership: Simulatie van een complex strategisch vraagstuk in een internationale setting. Hoe ga je te werk?
 • Module 5: Organizational change and integration: Afsluitende module waarin je alles wat je hebt geleerd integreert met het oog op de dagelijkse praktijk.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Electives

Het grootste deel van het programma volg je met een vaste groep zodat je bouwt aan een duurzaam netwerk en vertrouwen binnen de groep. Daarnaast is een deel van het programma flexibel en maak je een keuze voor een onderwerp waar je je inhoudelijk verder in wilt verdiepen naast de modules die je volgt in het programma. 
De thema’s van deze keuze-modules (electives) zijn actueel en daarmee aansluitend bij ontwikkelingen die gaande zijn binnen veel organisaties. Binnen het Strategic Leadership Program kan je deelnemen aan één elective. Mocht je er meer willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

De Nyenrode General Management programma’s bieden zo het beste van twee werelden. Een duurzaam programma met ruimte voor diepgang met een vaste, vertrouwde groep en een flexibel deel waar je kiest voor inhoudelijke thema’s die aansluiten bij jouw interesse. 

Op dit moment kun je binnen het Strategic Leadership Program de volgende electives kiezen:

 • Business spiritualiteit -  Prof. dr. Sharda Nandram
 • Strategic finance - Prof. dr. Dennis Vink
 • Duurzaam ondernemen - Prof. dr. ir. André Nijhof en Prof. dr. ir. Anke van Hal
 • Digitale strategie

Onderwerpen van de electives zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de start van het programma worden de definitieve onderwerpen/electives bekend gemaakt.

De opzet van de electives
De electives zijn blended opgezet. Wat betekent dit? Een blended elective is een optimale combinatie tussen online leren en een fysieke bijeenkomst. Op deze manier kom je snel en effectief tot resultaat en doe je voor een deel kennis op over het desbetreffende thema waar en wanneer jij wilt als voorbereiding op de fysieke bijeenkomst.

Wat zijn de voordelen van deze opzet?

 • Je opleiding wordt nog meer op maat voor jou. Extra verdieping waar jij hem wilt hebben.
 • Online kennis opdoen op meerdere manieren. Deze vorm geeft je de flexibiliteit om op jouw moment en in jouw tempo kennis te vergaren.
 • Verdieping van vakinhoudelijke kennis door middel van een bijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit, én het online leertraject. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten en ervaringen uitwisselen & leren van je mede-cursisten.
 • Naast je eigen programma, ontmoet je nieuwe mensen uit andere programma’s die met vergelijkbare vraagstukken bezig zijn.

Alumni summit

Onderdeel van het Strategic Leadership Program is de alumni summit; een eendaagse terugkomdag. Deze dag staat in het teken van elkaar weer zien, nieuwe inspiratie opdoen en netwerken met mededeelnemers. De datum hiervan krijg je van het programma management.

Het alumni summit kun je de eerste keer tegen gereduceerd tarief volgen. Aanmelding en facturering gebeurt apart en na de opleiding.

Voor wie?

Wanneer je deel wilt nemen aan het Strategic Leadership Program, verwachten we dat je minimaal werk- en denkniveau hbo+ hebt. In je dagelijks werk heb je de eindverantwoordelijkheid over ten minste een businessunit met een eigen profit and loss-statement.

Voor senior managers die vanuit eigen kracht strategische organisatieveranderingen willen leiden hebben we het Senior Leadership Development Program.

Meld je nu aan

Als je jezelf aan wilt melden voor het Strategic Leadership Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager. Stuur een e-mail naar slp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Persoonlijk intakegesprek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het Strategic Leadership Program ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht het Strategic Leadership Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Je kan jezelf ook direct inschrijven via de aanmeldbutton. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Data

Het Strategic Leadership Program start drie keer per jaar; in februari, mei en oktober. De data voor de komende leergangen zijn:

Module 1
 • Maandag 10 t/m woensdag 12 februari 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur
Module 2
 • Maandag 17 en dinsdag 18 maart 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 3
 • Woensdag 16 en donderdag 17 april 2025
 • Start dag 1 om 10.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 4
 • Dinsdag 20 t/m donderdag 22 mei 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Elective / keuze onderdeel

Maandag 2, dinsdag 3, woensdag 4, donderdag 5, vrijdag 6 juni 2025

Module 5
 • Woensdag 25 en donderdag 26 juni 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 21.30 uur

De data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Module 1 
 • Dinsdag 13 t/m donderdag 15 mei 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur
Elective / keuze onderdeel
 • Maandag 2, dinsdag 3, woensdag 4, donderdag 5, vrijdag 6 juni 2025
Module 2 
 • Maandag 16 en dinsdag 17 juni 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 3 
 • Dinsdag 9 en woensdag 10 september 2025
 • Start dag 1 om 10.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 4 
 • Dinsdag 30 september t/m donderdag 2 oktober 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur
Module 5 
 • Woensdag 5 en donderdag 6 november 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur

De data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Strategic Leadership Program voor leergang 35 zijn opgebouwd uit programmakosten van € 15.200 (exclusief 21% btw) en accommodatiekosten van € 2.450 (exclusief 9% btw). De totale kosten zijn dus € 17.650 (exclusief btw) voor het programma inclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.

Naast de 5 programma-modules kan je binnen het Strategic Leadership Program deelnemen aan één elective. Deze elective is in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programmamanagers.

SLP Deelnemersprofielen

Wanneer je het Strategic Leadership Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Minimaal werk- en denkniveau hbo+.
 • In je dagelijks werk heb je de eindverantwoordelijkheid over ten minste een businessunit met een eigen profit and loss-statement.