Strategic Leadership Program

Breukelen
11 oktober 2022
5 maanden - 5 modules van 2 tot 3 werkdagen & 1 elective
8 uur zelfstudie
Nederlands
€ 15.995 (excl. btw)

Strategic Leadership Program (SLP)

Met het Strategic Leadership Program (SLP) geef je als directeur, directeur-eigenaar of senior manager een nieuwe impuls aan je strategisch leiderschap. Je bent bij een (middel)groot bedrijf verantwoordelijk voor de strategie of het eindresultaat van het hele bedrijf of een businessunit. Je maakt jezelf de nieuwste strategische kennis eigen. Je spart met gelijkgestemden, hoogleraren en captains of industry en groeit door hun feedback.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Strategic Leadership Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via slp@nyenrode.nl.

Wat levert het je op?

 • Knowhow over de groeimogelijkheden van je organisatie.
 • Vernieuwing en ontwikkeling van je strategisch leiderschap.
 • Inzicht in actuele theorievorming over strategie en marketing.
 • Nieuwe strategieën voor stakeholder-management.
 • Ideeën voor organisatieverandering op basis van succesvolle cases.

 • Nieuwste kennis over strategie, marketing, financiën en besluitvorming
 • Sparren met hoogleraren, gelijkgestemden en captains of industry
 • Beproef je strategisch leiderschap tijdens een complexe simulatie

Wie begeleiden je?

Tijdens het Strategic Leadership Program werk je aan je strategisch leiderschap met behulp van allerlei onderwijsvormen. Je krijgt colleges van hoogleraren, spart met consultants en er zijn facilitators die je bijvoorbeeld begeleiden tijdens de simulatie. Je kan rekenen op zorgvuldige individuele begeleiding, voor, tijdens en na dat je de modules van het programma volgt.

De hoogleraren, experts en begeleiders

 • Drs. Tom Cummings - Leadership Landscapes
 • Executive coaches
 • Jasper Wegman  - Programma-manager leergang 27 & 28
 • Miranda van der Kwaak – Programma-manager leergang 29
Hoogleraar
Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit.
Dennis Vink
Hoogleraar
Prof. dr. Dennis Vink is hoogleraar Finance and Investment aan Nyenrode Business Universiteit.
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Innovatie is een topprioriteit in het bedrijfsleven en de overheid. Met zijn leerstoel draagt hij bij aan inzichten en ideeën die leiders en beleidvoerders ondersteunen in het ontwikkelen en benutten van innovatiekracht.
Hans Bakker portret
Hoogleraar
Hans Bakker is Emeritus Hoogleraar Samenwerkingsstrategieën aan Nyenrode Business Universiteit. Hij richtte zich op het ontwerpen en realiseren van gezamenlijke bedrijfsstrategieën als onderdeel van digitale bedrijfstransformaties.
Hoogleraar
Prof. dr. Bob de Wit is Professor Strategic Leadership aan het Center of Strategy, Organization & Leadership van Nyenrode.
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

De focus van het Strategic Leadership Program ligt op de nieuwste kennis over strategie, marketing, financiën en besluitvorming en de praktische toepassing hiervan. In 5 modules werk je met deze kennis als basis aan de verdere groei van je strategisch leiderschap. Je spart met hoogleraren, captains of industry en je mededeelnemers. Hierdoor krijg je scherp zicht op de strategische koers die je wilt varen met je organisatie.

Thema's

Dit zijn de 5 modules waaruit het Strategic Leadership Program bestaat:

 • Module 1: Business Insight - Dynamics of Strategy and Decision Making: Hoe ga je om met onzekerheid, verandering en het managen van relaties?
 • Module 2: Business Insight - Alignment and Valuation: Hoe signaleer je innovatiekansen en hoe boor je daarmee een nieuwe markt aan?
 • Module 3: Organizational Performance - Strategic Innovation and Growth: Hoe krijg je jouw organisatie op één lijn, zodat verder groeien mogelijk is?
 • Module 4: Organizational Performance - Leadership: Simulatie van een complex strategisch vraagstuk in een internationale setting. Hoe ga je te werk?
 • Module 5: Organizational change and integration: Afsluitende module waarin je alles wat je hebt geleerd integreert met het oog op de dagelijkse praktijk.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Electives

Het grootste deel van het programma volg je met een vaste groep zodat je bouwt aan een duurzaam netwerk en vertrouwen binnen de groep. Daarnaast is een deel van het programma flexibel en maak je een keuze voor een onderwerp waar je je inhoudelijk verder in wilt verdiepen naast de modules die je volgt in het programma. 
De thema’s van deze keuze-modules (electives) zijn actueel en daarmee aansluitend bij ontwikkelingen die gaande zijn binnen veel organisaties. Binnen het Strategic Leadership Program kan je deelnemen aan één elective. Mocht je er meer willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

De Nyenrode General Management programma’s bieden zo het beste van twee werelden. Een duurzaam programma met ruimte voor diepgang met een vaste, vertrouwde groep en een flexibel deel waar je kiest voor inhoudelijke thema’s die aansluiten bij jouw interesse. 

Op dit moment kun je binnen het Strategic Leadership Program de volgende electives kiezen:

 • Strategisch financieel management
 • Samenwerken en leidinggeven binnen de digitale organisatie
 • Duurzaam Ondernemen

De opzet van de electives
De electives zijn blended opgezet. Wat betekent dit? Een blended elective is een optimale combinatie tussen online leren en een fysieke bijeenkomst. Op deze manier kom je snel en effectief tot resultaat en doe je voor een deel kennis op over het desbetreffende thema waar en wanneer jij wilt als voorbereiding op de fysieke bijeenkomst.

Wat zijn de voordelen van deze opzet?

 • Je opleiding wordt nog meer op maat voor jou. Extra verdieping waar jij hem wilt hebben.
 • Online kennis opdoen op meerdere manieren. Deze vorm geeft je de flexibiliteit om op jouw moment en in jouw tempo kennis te vergaren.
 • Verdieping van vakinhoudelijke kennis door middel van een bijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit, én het online leertraject. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten en ervaringen uitwisselen & leren van je mede-cursisten.
 • Naast je eigen programma, ontmoet je nieuwe mensen uit andere programma’s die met vergelijkbare vraagstukken bezig zijn.

Voor wie?

Wanneer je deel wilt nemen aan het Strategic Leadership Program, verwachten we dat je minimaal werk- en denkniveau hbo+ hebt. In je dagelijks werk heb je de eindverantwoordelijkheid over ten minste een businessunit met een eigen profit and loss-statement.

Voor senior managers die vanuit eigen kracht strategische organisatieveranderingen willen leiden hebben we het Senior Leadership Development Program.

Data

Ver vooruit plannen is vandaag de dag lastig. Ons uitgangspunt is om je op Nyenrode Business Universiteit te kunnen ontvangen. Mocht dit vanwege corona-maatregelen niet mogelijk zijn, dan bieden wij het programma in een andere vorm aan: online, hybride of blended. In ieder geval een vorm die past bij de opzet van het desbetreffende programma.

Het Strategic Leadership Program start komend jaar drie keer; in maart, mei en oktober. De data voor de komende leergangen zijn:

Leergang 29 (oktober 2022) - Programma-manager Miranda van der Kwaak
Module 1
Dinsdag 11 t/m donderdag 13 oktober 2022
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur
Module 2
Woensdag 16 & donderdag 17 november 2022
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur

Module 3
Maandag 12 & dinsdag 13 december 2022
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur

Elective / keuze onderdeel
Dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 januari 2023. De datum hangt af van de elective die je kiest.

Module 4
Dinsdag 24 t/m donderdag 26 januari 2023
Start dag 1 om 13.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 5
Woensdag 15 en donderdag 16 maart 2023
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 20.30 uur

De data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Meld je nu aan

Als je jezelf aan wilt melden voor het Strategic Leadership Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met programma-manager Jasper Wegman. Stuur een e-mail naar slp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Persoonlijk intakegesprek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het Strategic Leadership Program ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht het Strategic Leadership Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Je kan jezelf ook direct inschrijven via de aanmeldbutton. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Strategic Leadership Program zijn opgebouwd uit programmakosten van € 13.900 (exclusief 21% btw) en accommodatiekosten van € 2.095 (exclusief 9% btw). De totale kosten zijn dus € 15.995 (exclusief btw) voor het programma inclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.

Naast de 5 programma-modules kan je binnen het Strategic Leadership Program deelnemen aan één elective. Deze elective is in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programmamanagers.

SLP Deelnemersprofielen

Wanneer je het Strategic Leadership Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Minimaal werk- en denkniveau hbo+.
 • In je dagelijks werk heb je de eindverantwoordelijkheid over ten minste een businessunit met een eigen profit and loss-statement.