Strategy & Business Transformation - MBA module BST

In het kort

 • Breukelen
 • 3 september 2020
 • 3 x 2 dagen
 • 6-8 uur per week (excl. college)
 • Nederlands
 • € 6.395 (btw vrij)

Strategy and Business Transformation

Bedrijven moeten hun strategie continu blijven aanpassen om kansen te grijpen die ontstaan door vernieuwende en alles-veranderende technologie en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Nieuwe innovatieve concepten overspoelen de markt en transformeren bijvoorbeeld de voorheen geconcentreerde agrofoodindustrie.

Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe bedrijfsmodellen zoals die van Picnic, introductie van snackgroenten of het succes van duurzame initiatieven zoals Tony's Chocolonely and Moyee Coffee.

Gevestigde spelers in het veld kunnen op vele manieren reageren, maar met niet reageren liggen ze straks uit de markt. Innovatie is belangrijk in deze industrie, maar zonder ervaring en de juiste mind-set is innovatie en (te) harde noot om te kraken.

Wat levert het je op?

 • De laatste inzichten in strategieformulering en implementatie, op basis van de huidige disruptieve ontwikkelingen;
 • Je leert strategieën om je bedrijf in een dynamische markt te verankeren;
 • Aanpak van een strategische vraagstuk vanuit de eigen organisatie aan de hand van de meest actuele theorieën over strategie, bedrijfsmodellen, innovatiemanagement en netwerkorganisaties.
Het geeft inzicht in formuleren en beoordelen van strategie vraagstukken. Strategie discussie kunnen beter onderbouwd worden gevoerd. Goede vaardigheden (verder) ontwikkeld voor analyseren en formuleren van strategie.
Mijn organisatie profiteert mee van mijn nieuwe analyses in zichten rondom onze eigen situatie. Daarnaast ben ik weer een stukje waardevoller geworden als gesprekspartner voor onze opdrachtgevers.
Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Food & Innovation. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.
 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat ga je doen?

In de module Strategy and Business Transformation werk je samen met de andere deelnemers aan verschillende uitdagingen binnen het brede spectrum aan duurzaamheids-gerelateerde problemen in de wereld. De module bestaat uit 3 blokken:

 • Strategy formulation
 • Strategic alignment
 • Business and market transformation

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair Executive MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of de Modulair Executive MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs via telefoonnummer +31 346 291 001 of mail mmba@nyenrode.nl.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Strategy and Business Transformation ben je toelaatbaar:

  • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
  • Met tenminste aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
  • Als je ambitie hebt om een managementfunctie te bekleden of ondernemer te worden
  • Met voldoende kennis van de Engelse taal

Belevingssessie

Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

Tijden en data

Je volgt de modules van het Strategy and Business Transformation programma op de volgende data:

Blok 1
3 september 2020 - 09:00-22:00 incl. diner
4 september 2020 - 09:00-17:00

Blok 2
5 oktober 2020 - 09:00-22:00 incl. dine
6 oktober 2020 - 09:00-17:00

Blok 3
26 november 2020 - 09:00-22:00 incl. diner
27 november 2020 - 09:00-17:00

Meld je aan

Enthousiast over de module Strategy and Business Transformation bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Aanmelddeadline: 20 augustus 2020

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Wat zijn de kosten?

De investering voor deze module is € 6.395 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

Financiering

De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Download de whitepaper

Meer weten over hoe het Modulair Executive MBA bijdraagt aan de groei van de Foodsector? Download de verzameling papers van onze MBA-deelnemers over de hot topics in Food & Innovation.