Sustainability and Systemic Change - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
11 maart 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 7.145,- (btw vrij)

Sustainability and Systemic Change

Duurzaam ondernemerschap biedt een 'licentie om te groeien en te werken aan de toekomst'. Voor overheden en organisaties is duurzaamheid dan ook een onmisbaar deel van een toekomstbestendige strategie. Niet alleen vanwege de impact op onze leefomgeving, maar ook om nieuwe zakelijke kansen te pakken, met als basis meervoudige en gedeelde waardecreatie. Dit vereist een proactieve en strategische aanpak vanuit een keten (overstijgend) perspectief. Wil jij als leider in jouw organisatie de omslag naar duurzaam ondernemen aanjagen? Ben je op zoek naar handvatten om nieuwe kansen op dit gebied te initiëren of adequaat te reageren op ontwrichtende innovaties? In de module Sustainability & Systemic Change ga je hier praktijkgericht mee aan de slag.

Duurzame markttransformatie door sterk en vooruitstrevend leiderschap

In onze module Sustainability & Systemic Change ontwikkel je de kennis en kunde om vanuit een leiderschapsrol kansen te creëren binnen jouw organisatie voor duurzame markttransformatie. Aan de hand van casuïstiek uit de praktijk van deelnemers bespreken we de gevolgen van economisch verkeer voor de planeet, het milieu, het klimaat, de mensheid en de maatschappij, de risico's en kijken naar welke interessante kansen deze bieden voor disruptieve innovatie. Vervolgens ga je aan de slag met jouw rol en leer je hoe jij meer impact kan maken op jouw organisatie met duurzaam leiderschap en ondernemerschap. 

 

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Tastbaar resultaat door inbreng eigen casus

 

Wat ga je doen?

In de module Sustainability and Systemic Change ontdek je hoe jouw organisatie nieuwe zakelijke kansen voor duurzame markttransformatie kan benutten. Bovendien ontwikkel je jouw vaardigheden in duurzaam leiderschap om zo anderen binnen en buiten je organisatie te enthousiasmeren.  De module bestaat uit 3 blokken:

 • Waarom hebben we ontwrichtende innovatie nodig voor een duurzame wereld?
 • Duurzaamheid zien en gebruiken als kans voor ontwrichtende innovatie
 • Hoe geef je leiding aan organisatorische veranderingen en ontwrichtende innovatie?

Wat levert het je op?

 • Je krijgt inzicht in de gevolgen en risico’s van economische activiteiten voor milieu en mens
 • Je herkent interessante nieuwe kansen voor innovatie op het gebied van duurzaamheid
 • Je ontwikkelt jezelf in je rol als leider bij veranderingen op het gebied van duurzaamheid
 • Je reflecteert op je eigen waarden en hoe je jouw leiderschapsrol wilt invullen
 • Je leert anderen te enthousiasmeren en overtuigen met betrekking tot duurzaamheid

Na het succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat.


Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Sustainability and Systemic Change is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes basismodules, minimaal twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

 

 

 

 

 

 

Gastsprekers*

 • Former CEO Unilever Paul Polman, co-author of 'Net Positive: how courageous companies thrive by giving more than they take'
 • Energy in Transition. The need for sustainability and disruptive innovation in business. The role of vision, perseverance and creativity in creating opportunities for sustainable development. By Marjan Minnesma, Director Urgenda
 • Market transformation. From the margins to the mainstream: A system approach to market transformation towards higher levels of sustainability. By Lucas Simons, Founder/CEO NewForesight

 

*deze kunnen aangepast worden


Kerndocenten

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
 • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Engelse lees- en luistervaardigheid.

Data en tijden

Blok 1

11 maart 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
12 maart 2024 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
25 april  2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
26 april  2024 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
13 juni 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
14 juni 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum is 19 februari 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.


Enthousiast? Meld je aan

Enthousiast over de module Sustainability and Systemic change? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Introductiebijeenkomst

Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 4 maart 2024 van 15:00 - 18:15 (excl. diner).

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

 


Investering

De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.