Restauratie Kasteel

Draag je steentje bij  

Kasteel Nijenrode en de universiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De rijke historie van landgoed Nijenrode en het bijbehorende kasteel gaat terug tot de dertiende eeuw. In het kasteel zie je nog veel oude elementen, ondanks de diverse restauraties en renovaties door de jaren heen. 

Na de Tweede Wereldoorlog werd in kasteel Nijenrode het Nederlands Opleidings-Instituut voor het Buitenland gevestigd. Later werd dit omgedoopt tot Nyenrode Business Universiteit.

Het kasteel speelt een grote rol in het dagelijks leven van Nyenrode. Zo vinden er evenementen plaats en is het een ontmoetingsplek voor zowel deelnemers als studenten. We doen er alles aan om dit 750 jaar oude monument in goede staat te houden. Daarom is onderhoud van groot belang. In de komende jaren moeten verschillende ruimtes worden opgeknapt en daarnaast is een groot deel van het meubilair aan vervanging toe.  Het is geweldig als je  wil bijdragen aan de restauratie van het kasteel, iedere bijdrage is meer dan welkom.

Draag jij ook je steentje bij?  

Contact

Michiel Munneke

Michiel Munneke

Director Development

Een kleine greep uit het verleden 

In de 13e eeuw groeide het grensgebied aan de Vecht tussen het bisdom Utrecht en het graafschap Holland uit tot een belangrijke route voor handel en scheepvaart. In deze periodezijn de eerste fundamenten gelegd voor Kasteel Nijenrode. In de loop der jaren werd het verschillende keren verwoest, maar altijd werd weer met zorg en liefde opgebouwd.   

Na de Tweede Wereldoorlog, legden onze Founding Fathers de basis voor het Nederlands Opleidings Instituut voor het Buitenland (NOIB). Door het combineren van theorie en praktijk en een sterke nadruk op persoonlijke ontwikkeling dragen wij nu inmiddels al 75 jaar bij aan de vorming van verantwoordelijke leiders. 

Kasteel Nijenrode, vandaag de dag

Kasteel Nijenrode kent een rijke geschiedenis wat voor velen mooie herinneringen oproept. Vandaag de dag is het kasteel nog volop in gebruik. De stijlvolle zalen in ons kasteel lenen zich bij uitstek voor colleges, vergaderingen, trainingen, recepties en evenementen.  

Ook toekomstige generaties gunnen wij de Nyenrode Experience. Daarom willen wij samen met jou de fundering aanpakken waardoor we de verzakking stabiliseren.   

Fiscaal aantrekkelijk schenken

Draag jouw steentje bij aan het kasteel van Nyenrode. Lees meer over de verschillende manieren om bij te dragen en voeg je bij de vele alumni die je zijn voorgegaan.

Een gift aan Stichting Nyenrode Fonds is aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. De stichting is namelijk een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De hoogte van de aftrekbaarheid is afhankelijk van het verzamelinkomen. Weten wat jouw voordeel is? Bereken nu via deze link wat jouw voordeel is?

Wil je meer weten over fiscaal aantrekkelijk schenken? Neem contact met ons op. 

Of maak het simpel, via het donatieformulier hier rechts.