Procedure en Voorwaarden

Hoe vraag ik een scholarship aan? 

Wil jij een BScBA of een MSc aan Nyenrode volgen, maar beschik je over onvoldoende financiële middelen om dit te bekostigen? Lees dan hier hoe je een revolving scholarship kunt aanvragen.

Om in aanmerking te komen voor een scholarship moet je toegelaten zijn tot het betreffende programma. Dat betekent dat je de volledige selectieprocedure, afgesloten met een 'acceptance letter', hebt doorlopen. Voortijdige scholarship aanvragen zonder toelating tot het programma worden niet in behandeling genomen.

Vervolgens kies je maximaal drie beschikbare scholarships waar je in jouw ogen voor kwalificeert. Let wel, van deze drie kun je er maar één ontvangen. 

Als laatste lever je de volgende documenten:

  • financieel plan, volgens het model op deze website
  • motivatiebrief, in het Engels, met toelichting op de door jou gekozen scholarship(s)
  • curriculum vitae, in het Engels

E-mail deze bestanden uiterlijk 15 mei 2024  naar scholarships@nyenrode.nl

Na ontvangst van jouw documenten gaan we vanuit Stichting Nyenrode Fonds, program management van de BScBA en het MSc programma én de donateurs (alumni) van de verschillende scholarships jouw aanmelding lezen en beoordelen. Vervolgens word je uitgenodigd voor een selectie interview. Dat kan dus met donateurs zijn, of met iemand van Nyenrode. Deze interviews vinden plaats op de campus in Breukelen. Data daarvan vind je op de pagina met data en deadlines.

Tips voor het schrijven van jouw motivatiebrief

  • Wat maakt dat juist jij een scholarship zou moeten krijgen? Denk hierbij aan bijzondere kwaliteiten, talent of andere vaardigheden die jou onderscheiden van anderen en die aansluiten bij de verschillende scholarships.
  • Hoe denk jij een bijdrage te leveren aan het verenigingsleven, zowel in Breukelen als in Amsterdam? En waarom kies je voor deze specifieke locatie? 
  • Verras ons en maak het persoonlijk. Het is jouw verhaal. 

Contact

Heleen van Hall

Alumni Relations, External Relations & Fundraising
SNF - 2018 - portret Elyas Razawi - testimonial

Elyas Razawi

Class of 1976 Revolving Scholarship (among others)
“Mij is heel veel gegund. Er zijn zo veel mensen die mij belangeloos hebben geholpen.”
SNF - 2018 - portret Johan Baalbaki_verkleind en bijgesneden

Johan Baalbaki

Class of 1958 Revolving Scholarship
“Je moet eerst leider van jezelf zijn. Als je faalt, kom je uiteindelijk tien stappen verder.”