Business Development

Binnen Business Development draait het om het zien van kansen, omgaan met verandering en inspelen op ontwikkelingen. Met als doel lange termijn waarde te creëren voor de organisatie en al haar stakeholders.

5 tips over Business Development

Business development is één van de belangrijke disciplines binnen een organisatie, waarbij groei centraal staat. Vijf tips van Ger Zwartendijk MSc, programma-manager van de blended class Business Development.

1. Denk vanuit de behoefte

Producten en diensten veranderen, behoeftes van klanten blijven veelal hetzelfde. De vele technologische ontwikkelen zorgen ervoor dat behoeftes anders worden ingevuld. Technologie is hierbij neutraal, het gaat erom wat wij ermee doen. Wat lever je met je bedrijf in essentie?

2. Kijk regelmatig uit het raam

Als je op een trend reageert ben je veelal te laat. En te vroeg is ook niet op tijd.  Organiseer daarom regelmatig uit het raam kijk sessies. Focus je op ‘odd signals’. Bedenk hierbij dat business development geen losse afdeling is en betrek dus een brede groep uit je bedrijf.

3. Breng je stakeholders in kaart

Je wilt niet gedwongen worden door anderen om je koers te verleggen. Door je stakeholders in kaart te brengen en te analysen kom je erachter hoe je een win-win situatie kunt creëren. Het doel van business development is om meerwaarde te creëren voor je eigen bedrijf als voor je stakeholders.

4. Weet wat de dromen van je klanten zijn

Als business developer wil je meerwaarde leveren aan je klant. De vraag is voor welk type klanten je het liefste wilt werken? Natuurlijk voor je droomklanten. En wat zijn dan de dromen en ambities van je klanten? Met deze kennis kan je producten en diensten ontwikkelen die de dromen en ambitie van je klant kunnen overtreffen.

5. Maak de urgentie duidelijk

Business developers zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw aanbod voor hun klanten. Maar ja, hoe krijg je je bedrijf hierin mee? Vaak ligt het hart bij de klant van vandaag en niet bij die van morgen. Als je van A naar B wilt, zal je je bedrijf duidelijk moeten maken dat het blijven in A een probleem is. Als je alleen maar praat over ambitie (B) dan krijg je ze niet mee.

Blended class Business Development

Als business developer bevind je je op het snijvlak van de kennis in de organisatie en de vraag vanuit de (toekomstige) markt. Binnen Biz Dev draait het om het zien van kansen, omgaan met verandering en inspelen op ontwikkelingen. Met als doel lange termijn waarde te creëren voor de organisatie en al haar stakeholders. In de blended class Business Development geven onze hoogleraren en praktijksprekers actuele wetenschappelijke inzichten en koppelen zij deze aan de dagelijkse praktijk. Dit maakt dat het een programma is op academisch niveau met een praktische inslag.

 

 

 


Ger Zwartendijk MSc

Opleidingen

Gevonden: 1 opleidingen
Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-31_600x400 Blended class Business Development

Blended class Business Development

< 10 dagen | Nederlands | 4 september 2024
Binnen Biz Dev draait het om het zien van kansen, omgaan met verandering en inspelen op (digitale) ontwikkelingen. Met als doel lange termijn waarde te creëren voor de organisatie en al haar stakeholders.

Contact


Heb je vragen over de opleidingen, of wil jij je direct aanmelden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek via + 31 346 291 448 of

advies@nyenrode.nl