Datastream

Alleen voor Nyenrode studenten en medewerkers

Datastream is een internationale database en bevat informatie over wisselkoersen, investeringen, aandelen, financiële bedrijfsinformatie en meer. Deze informatie wordt onder andere via het IMF, OECD, nationale overheden, beurzen en bedrijfsrapportages verzameld. Voorbeelden van macro-economische data zijn: FDI, economische groei en internationaal vermogen.

Toegang tot Datastream

Vanaf 4 oktober 2021 is het mogelijk om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00-17.00 uur in de bibliotheek in Breukelen te komen werken met Datastream. Hiervoor kan een reservering gemaakt worden via library@nyenrode.nl.

Ook op enkele computers in het bibliotheekgebouw in Breukelen en de Library in Amsterdam is Datastream beschikbaar. 

Het blijft ook mogelijk om thuis met Datastream te werken. Thuisinstallatie vereist een Windows PC en werkt via schermovername binnen Teams.

Vanwege de grote vraag naar het gebruik van Datastream kan er een tijdslot van maximaal 3 uur gereserveerd kan worden, om zoveel mogelijk studenten tegemoet te kunnen komen. Datastream is beschikbaar van maandag t/m vrijdag. 

Neem voor reserveringen, annuleringen en overige vragen over Datastream contact op met library@nyenrode.nl

Instructie

Deze link op deze pagina verwijst naar online Datastream trainingen. De database zelf is niet online toegankelijk. Voor een kort overzicht is er een aantal pagina's in Canvas beschikbaar: canvas link.

Neem als alternatief voor Datastream ook een kijkje in andere databases, zoals Orbis of Zephyr. Deze zijn ook off-campus beschikbaar voor studenten.