Alisa Westerhof MSc

PhD researcher
Alisa Westerhof
  • IT management
  • Digitale Transformatie
  • Digitaal Leiderschap
  • IT management

Alisa Westerhof MSc is onderzoeker digitale transformatie in ziekenhuizen bij Nyenrode Business Universiteit.  Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control.  Haar onderzoek is uniek omdat ze enerzijds verschillende IT functionaliteiten onderzoekt, en anderzijds ook onderscheid maakt in verschillende uitkomstmaten zoals financiën, kwaliteit en tevredenheid van patiënten en medici (Value Based Health Care).

De afgelopen 20 jaar heeft Westerhof gewerkt in diverse rollen bij de rijksoverheid, ziekenhuizen en in de consultancy. Rode draad in haar carrière is het hergebruiken van data op een zinvolle manier. Hierin geeft ze ook les. Eerst bij de Algemene Bestuursdienst en Rijksacademie op het gebied van IT project beoordelingen. Daarna ook aan Nyenrode als lid van de vakgroep BIV-IC en diverse Master en Executive programma’s op het gebied van IT projectbeoordelingen en Digitale Transformatie.

Gaande weg vroeg Westerhof zich af waarom de ene organisatie wel de voordelen plukt van IT en de andere niet. Doordat de bestaande literatuur geen eenduidig antwoord geeft, heeft Westerhof begin 2022 besloten om parttime promotie onderzoek te gaan doen aan Nyenrode Business Universiteit, onder toezicht van hoogleraren prof. dr. Cokky Hilhorst en prof. dr. Willem Jan Bos (LUMC/St. Antonius Ziekenhuis). Het doen van onderzoek geeft haar veel energie; ze kan de verbinding maken tussen wetenschap en praktijk.

Interesses

Omdat Westerhof haar onderzoek uitvoert naast de werkzaamheden in het ziekenhuis, blijft er weinig vrije tijd over voor hobby’s. Om lekker in haar vel te blijven zitten sport ze regelmatig. Ze is dol op hardlopen en yoga. Verder houdt ze ook van koken en bakken. Als ze even tijd heeft staat ze dan ook in de keuken, alleen of met anderen, om nieuwe recepten uit te proberen of bestaande recepten te verfijnen.