Alisa Westerhof MSc

PhD researcher

Alisa Westerhof MSc werkt als onderzoeker aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. Haar onderzoek richt zich op de impact van IT op de prestaties van ziekenhuizen. Haar onderzoek is uniek omdat ze niet alleen kijkt naar verschillende uitkomst maten, zoals financiën en kwaliteit, maar ook naar het daadwerkelijk gebruik van IT.

De afgelopen 20 jaar heeft Alisa gewerkt in diverse rollen bij de rijksoverheid, ziekenhuizen en in de consultancy. Rode draad in haar carrière is het hergebruiken van data op een zinvolle manier. Tevens geeft ze les. Eerst bij de Algemene Bestuursdienst en Rijksacademie, later bij Nyenrode als lid van de vakgroep BIV-IC en diverse Master en Executive programma’s.

Gaande weg vroeg Alisa zich af waarom de ene organisatie wel de voordelen plukt van IT en de andere niet. Doordat de bestaande literatuur geen eenduidig antwoord geeft, heeft Alisa begin 2022 besloten om parttime promotie onderzoek te gaan doen aan Nyenrode Business Universiteit onder toezicht van hoogleraar prof. dr. Cokky Hilhorst. Het doen van onderzoek geeft Alisa veel energie; ze kan de verbinding maken tussen wetenschap en praktijk.

Nevenfuncties

  • Chief Information Officier (CIO) bij St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en Utrecht
  • Lid Raad van Toezicht bij Coloriet, aandachtsgebied Kwaliteit en Veiligheid

Interesses

Omdat Alisa haar onderzoek uitvoert naast de werkzaamheden in het ziekenhuis, blijft er weinig vrije tijd over voor hobby’s. Om lekker in haar vel te blijven zitten sport ze regelmatig. Ze is dol op hardlopen en yoga. Verder houdt ze ook van koken en bakken. Als ze even tijd heeft staat ze dan ook in de keuken, alleen of met anderen, om nieuwe recepten uit te proberen of bestaande recepten te verfijnen.