Prof. dr. Annemieke Roobeek

Hoogleraar
Annemieke Roobeek
  • Strategie & Transformatie
  • Ontwerp van ecosystemen en intercompany-netwerken
  • Innovatie & Duurzaamheid
Innoveren is uit je comfortzone komen en al netwerkend met anderen in ecosystemen tot doorbraken komen

Prof. dr. Annemieke Roobeek is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership

Als strateeg en ontwerper van ecosystemen introduceert Annemieke studenten in de wereld van complexiteit en innovatie. Ze maakt academische inzichten toepasbaar door het geven van, in de praktijk bewezen, instrumenten en kaders. Internationaal vergelijkend onderzoek, zoals het EU-project Innovatie voor duurzaamheid, is daarbij stimulerend om te doen. Ook het werk aan de SDG's geeft het bedrijfsleven energie om verder te kijken dan het eigen bedrijf en te gaan voor maatschappelijke impact.

Roobeek is politicoloog, gespecialiseerd in internationale betrekkingen en heeft haar promotie in economie gedaan, met name de impact van technologie en innovatie op de concurrentiekracht. Bij Nyenrode bekleedde ze het professoraat voor Technologie en Economie en momenteel bekleedt zij het professoraat Strategie en Transformatiemanagement. Bij Nyenrode is Annemieke een klankbord voor interdisciplinaire projecten en nieuwe initiatieven.

Interesses

Roobeek heeft veel interesse in het organiseren van reizen over de hele wereld, fietsen, gezond koken, gesprekken en het ontmoeten van mensen. 

Meest relevante publicaties

  • Collaboration in ecoystems to unleash radical innovation in vertical farming, Richland Sources, November 2018.
  • Responsible Business.. Making strategic decisions to benefit people, the planet and profits, Kogan Page, London, 2018.
  • Horizontal Leadership in: Perspectieven op Leiderschap, VMN, 2018.
  • The networking landscape. Navigaton for the route to networking organisations, Academic Service, 2007, third edition (first 2005).
  • Beyond the Technology Race, Elsevier Science Publishers, 1990.