Prof. dr. Arie Buijs (emeritus)

Hoogleraar
Arie Buijs
  • Operationeel Beheer
  • Kwantitatieve onderzoeksmethodologie
  • Investeringen

Arie Buijs is emeritus hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit. Hij geeft bij verschillende MBA-programma’s colleges op het gebied van kwantitatieve methoden. Sinds 2007 is prof. Buijs voorzitter van het Centrum van het Familiebedrijf en lid van de Raad van Advies van het Instituut voor Innovatie en Ondernemerschap van de Hogeschool Utrecht. 
 
Arie is actief als gasthoogleraar aan diverse universiteiten in de VS, Zuid-Afrika en China. Sinds 2001 is hij Professor of Finance & Investments aan de Utrecht School of Economics, Universiteit van Utrecht (UU). Momenteel bekleedt hij de functie van directeur van het UCEME (Utrecht Centre for Education in Management and Entrepreneurship). Hij is ook permanent gasthoogleraar Finance & Investments aan de Nelson Mandela Metropolitan University in Zuid-Afrika.

Arie behaalde zijn bachelorsdiploma in de natuur- en wiskunde en masterdiploma in de toegepaste wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft ook een bachelorsdiploma Nederlands recht van de Universiteit Utrecht. In 1996 verdedigde hij zijn PhD in Finance aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan in 1972 als docent aan de Universiteit van Amsterdam en  kwam in 1975 dienst bij Nyenrode. In 1978 werd hij voorzitter van de vakgroep Kwantitatieve Methoden van Nyenrode. In 1992 trad hij op deeltijdbasis in dienst van de Vrije Universiteit te Amsterdam als universitair hoofddocent Beleggingsbeheer. Van 1994-1996 werkte hij als Professor of Business Management aan de Universiteit van Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Daarna werd hij in 1997 programma-directeur van de postdoctorale opleiding Treasury Management aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.