Dr. Yasmina Khadir-Poggi

Assistant professor
Yasmina Khadir-Poggi
  • Kennismanagement
  • Micromechanismen en Micro-fundamenten in Strategie
  • Strategisch Leiderschap
  • Bedrijfsstrategie
  • Kritisch en Creatief Denken

 

Leren is uitdagend en soms frustrerend; maar het is de liefde van mijn leven! Het geeft betekenis aan mijn bestaan en voorkomt dat ik in het koninkrijk van de verveling val.

 

Dr. Yasmina Khadir-Poggi is Assistent Professor Strategie aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. De drie hoofdthema's die ze deelt met studenten zijn bedrijfsstrategie, onderzoeksmethoden en denkfilosofie. Ze is ook lid van de Assurance of Learning Committee die zich actief bezighoudt met het behalen van de AACSB-accreditatie.

Ze is gepromoveerd aan de Trinity Business School in Ierland. Eerder behaalde ze haar masterdiploma aan de University Pantheon-Sorbonne in Parijs en voltooide ze een studie economie, management en recht aan de Ecole Normale Superieure van Cachan.

Khadir-Poggi's onderzoeksinteressen concentreren zich op kennismanagement en filosofie van de sociale wetenschappen. Haar onderzoek richt zich op de ontwikkeling van een dynamische en holistische kennis gebaseerde theorie van het bedrijf, rekening houdend met de micromechanismen en fundamenten die het ontstaan en de creatie van kennis articuleren. Door de oorspronkelijke epistemologische fundamenten van kennismanagement te herzien, wordt met behulp van de activiteitentheorie een marxistisch alternatief verkend.

Zij heeft een substantiële en internationale werkervaring in het hoger onderwijs waarbij zij lesgeeft aan BSc, MSc, MBA en EMBA-klassen. Ze heeft lesgegeven in Frankrijk, Ierland en momenteel in Nederland aan de Nyenrode Business Universiteit.

Interesses

Haar grootste hobby is schilderen.

Meest relevante publicaties

  • Khadir-Poggi, Y., Keating, M., & Chandler, S. (2017). Turning a low-performing organisation into a high-
    performing one through the implementation of a knowledge-based strategy. Global Business and Economics Review, GBER, Special Issue Knowledge assets management for sustainable growth, 19(4), 485- 504. 
  • Khadir-Poggi, Y., & Keating, M. (2015). Intellectual capital, knowledge management, knowledge economies and innovation: the case of small asset management firms in Ireland. International Journal of Knowledge and Learning, 10 (2), 147-163. 
  • Khadir-Poggi, Y., & Keating, M. (2013). Understanding knowledge-intensive organisations within knowledge-based economies: biases and challenges. International Journal of Knowledge-Based Development, 4(1), 64-78.