Prof. dr. Bo van der Rhee

Hoogleraar
Bo van der Rhee
  • Nieuwe product ontwikkeling
  • Supply Chain Optimalisatie
  • Bedrijfsonderzoek
  • Kwantitatieve onderzoeksmethodologie
  • Bedrijfsstatistieken
  • Bestuurswetenschappen
  • Leren door middel van Games
Ik hou ervan om mensen te helpen dingen te begrijpen waarvan ze dachten dat ze ze nooit konden begrijpen.

Prof. dr. Bo van der Rhee is hoogleraar Operations Management bij het Nyenrode Center for Marketing & Supply Chain Management. Zijn belangrijkste onderzoeksonderwerpen zijn New Product Development en Supply Chain Optimization. Zijn onderzoeksmethodologie is analytische modellering. Daarnaast past hij vaak andere kwantitatieve methoden toe zoals simulaties en analyse van onderzoeksgegevens.

Hij heeft in verschillende tijdschriften gepubliceerd zoals het European Journal of Operational Research, Production & Operations Management, Journal of Product Innovation Management, Decision Sciences en International Journal of Production Economics. Van der Rhee is actief binnen de academische wereld: hij presenteert zijn werk regelmatig op internationale conferenties en beoordeelt papers voor tijdschriften als Production and Operations Management, Decision Sciences en European Journal of Operational Research. Momenteel is hij ook Nyenrode's Director of Research.

Van der Rhee heeft verschillende cursussen ontwikkeld en gedoceerd zoals Statistiek voor het bedrijfsleven, Management Science, Operations Management en Supply Chain Management. In zijn onderwijs past hij een mix van methodieken toe: traditionele colleges, omgedraaide klaslokalen, casestudies, publieksreacties, online leeromgevingen, learning analytics, etc. Hij heeft verschillende onderwijsprijzen ontvangen van verschillende PTMSc- en FTMSc-groepen, stond aan het hoofd van de taakgroep Onderwijsinnovatie van Nyenrode en loopt voorop bij het invoeren van zijn cursussen in CANVAS en bij het bevorderen van digitale examinering.

Van der Rhee behaalde een Master of Science in Econometrie en Operationeel Onderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (2003) en promoveerde aan de Universiteit van Utah (2007). Zijn proefschrift was getiteld ‘Competition and Innovation in Technology Driven Markets'.

Nevenactiviteiten

  • Sinds 2013 geeft Bo van der Rhee bacheloropleidingen in statistiek en operations management aan de David Eccles School of Business, University of Utah, in Salt Lake City.
  • In de periode 2013-2017 doceerde Bo van der Rhee een MBA cursus in Operations Management aan de German Graduate School of Business and Law, Heilbronn.

Internationale activiteiten

Van der Rhee voert zijn onderzoek vaak uit in samenwerking met internationale collega’s zoals Davic Eccles School of Business van de University of Utah in Salt Lake City, waar hij zijn doctoraat behaalde. Hij nodigt buitenlandse collega's uit om les te geven aan Nyenrode en hij geeft het gehele jaar online cursussen aan internationale studenten.

Interesses

Zijn grootste hobby is tijd doorbrengen met zijn dochters, op de voet gevolgd door zijn liefde voor schaken.

Meest relevante publicaties