Dr. Inez Verwey RA

Universitair hoofddocent
Inze Verwey
  • Auditing
  • Forensische Accountancy
  • Audit kwaliteit
  • Fraud Detectie
  • Advanced Auditing
"Ik heb geen speciale interesses. Ik ben alleen gepassioneerd nieuwsgierig."
- Einstein -

Dr. Inez Verwey RA is universitair hoofddocent aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. 

De grote fraudeschandalen inspireerden Verwey tot het doen van onderzoek. Door haar achtergrond als auditor en forensisch accountant is ze geïnteresseerd in fraudeopsporing. Haar onderzoek is gericht op het verkrijgen van meer inzicht in de kenmerken die forensisch accountants beter dan auditors in staat stellen om frauderisico's te herkennen en effectieve aanvullende procedures te plannen. Dit inzicht kan helpen betere trainingen voor auditors te ontwikkelen op het gebied van fraudeopsporing.

Verwey geeft regelmatig presentaties over haar werk op academische congressen en is een veelgevraagd panellid tijdens de AAA Forensic Accounting Research Conference. Haar onderzoek spitst zich toe op auditkwaliteit, specifiek met betrekking tot fraudeopsporing en forensische accountancy.

Verwey behaalde haar Bachelor in de Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Utrecht en haar Master in de Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze behaalde in 2014 haar PhD aan Nyenrode Business Universiteit. Haar proefschrift was getiteld: “Differences between public auditors and forensic accountants in their ability to identify fraud risks and to plan effective procedures to mitigate fraud risks – The relationship between individual traits and fraud experience and training on fraud risk identification and planning audit procedures.” (begeleiders: prof. dr. Barbara Majoor, RA en prof. dr. Arnie Wright (Northeastern University, Boston)).

Van 1992 tot 1997 werkte ze als auditor voor een van de top-4 accountantskantoren. Nadat ze in 1997 afstudeerde als Registeraccountant aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze als forensisch accountant. In november 2008 besloot ze zich volledig toe te leggen op onderzoek en lesgeven. Verwey is lid van de BKO-commissie.

Internationale activiteiten

Verwey was visiting scholar aan de University of Wollongong (Faculteit Forensic Accountancy).  Daarnaast doet ze onderzoek met collega's van de University of Florida en van Northeastern University.

Interesses

Verwey houdt van reizen. Als ervaren duiker gaat ze graag op onderzoek uit op afgelegen duiklocaties.

Meest relevante publicaties