Prof. dr. Jacques de Swart MBA

Hoogleraar
Jacques de Swart
  • Statistieken
  • Articifical Intelligence
  • Data Science
  • Data-gedreven onderzoek
  • Articifical Intelligence
  • Grondbeginselen van Big Data
  • Data Science
Als het gaat om zakelijke wiskunde, moeten de dingen zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt, maar niet eenvoudiger dan dat.

Prof. dr. Jacques de Swart MBA is hoogleraar toegepaste wiskunde aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. 

Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van machine learning, wiskunde, statistiek en programmeren. Hij begeleidt studenten in verschillende programma's tijdens het schrijven van hun masterscriptie. Ook doet hij onderzoek op het gebied van Bayesiaanse statisitiek, responsible AI en strategische besluitvorming in de context van ESG.

De Swart studeerde wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij deed een deel van het programma aan de Universiteit van La Sapienza in Rome. Vervolgens heeft hij 6 jaar onderzoek gedaan op het gebied van de rekenkunde aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica, wat heeft geleid tot een PhD aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed zijn MBA aan de Rotterdamse School of Management. Hij vervolgde zijn carrière als software engineer bij aimms.com. Daarna vervolgde hij zijn carrière bij PwC, waar hij nu partner is in de adviespraktijk en verantwoordelijk is voor de datanalyse groep voor 4 dagen per week. De vijfde dag brengt hij door bij Nyenrode.

Zijn persoonlijke missie is om de kracht en de schoonheid van de wiskunde te ontsluiten voor de business society. 

Interesses

De Swart beleeft veel plezier aan zijn drie kinderen, speelt piano in een rockbandje, houdt van sport (fietsen, hardlopen, windsurfen, schaatsen) en zet zich als voorzitter van de Stichting Watersportpark Ouderkerkerplas in voor het toegankelijk maken van de watersport voor mensen met een handicap.

Meest relevante publicaties