Prof. dr. Ruud Wetzels

Hoogleraar
Ruud Wetzels lowres
  • Statistieken
  • Data Science
  • Zakelijke Onderzoeksmethoden
  • Data Science
De beste dingen in het leven zijn gratis

Prof. dr. Ruud Wetzels is werkzaam als hoogleraar Data Science aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. 

Wetzels richt zich op het ontwikkelen van nieuwe statistische methoden voor auditing en controlling. Met alleen het ontwikkelen van methoden verandert er echter niet veel, daarom vertaalt hij die methoden ook naar eenvoudig te gebruiken en gratis software. Wetzels vult de missie van Nyenrode in door een brug te slaan tussen de academische wereld en het bedrijfsleven met een focus op data analytics.

Wetzels promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over Bayesiaanse statistiek en reinforcement learning. Hij heeft meer dan 35 academische artikelen gepubliceerd en is meer dan 4.500 keer geciteerd.

Naast zijn academische werk werkt Wetzels als Director bij PwC. Hier richt hij zich op het helpen van bedrijven om data-gedreven te werken. Dit kan betekenen het ontwikkelen en implementeren van een datastrategie, het implementeren van datamanagement, of het ontwikkelen en implementeren van software die een bedrijfsprobleem oplost met data analytics of AI.  

Interesses

Ruud houdt van hardlopen, fietsen en boulderen.

Meest relevante publicaties