Dr. ir. Taher Ahmadi

Universitair hoofddocent
Taher Ahmadi
  • Supply Chain Management
Ik word enthousiast van het begeleiden van studenten en managers bij het veranderen van onzekerheden in kansen. 

Dr. ir. Taher Ahmadi is universitair hoofddocent Supply Chain Management and Analytics aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Marketing & Supply Chain Management

Zijn onderwijs-, onderzoeks- en adviesfocus is erop gericht bedrijven te helpen hun activiteiten en toeleveringsketen beter te begrijpen, te verbeteren en concurrerend te blijven in de wereldwijde markt. Binnen dit thema houdt hij zich in zijn onderzoek bezig met het optimaliseren van stochastische toeleveringsketens die onderhevig zijn aan vraag- en aanbodonzekerheden, de impact van versnellende technologieën op de prestaties van de toeleveringsketen en voorraad- en omzetbeheer, retail-activiteiten en logistiek.

Zijn onderzoeken zijn gepubliceerd in bekende tijdschriften op het gebied van bedrijfsvoering en technische bedrijfskunde zoals het European Journal of Operational Research (EJOR), Naval Research Logistics (NRL), IISE Transactions, en OR Spectrum. Naast het doen van wetenschappelijk onderzoek is Taher verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderwijzen van bachelor- en mastervakken zoals Learning through Business Games, Operations & Process Management en Operations & Supply Chain Management. Daarnaast is hij ook scriptiecoördinator voor het Center for Marketing and Supply Chain Management.

Ahmadi is gepromoveerd in Supply Chain and Operations Management aan de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Tijdens zijn promotie bezocht hij als gastonderzoeker McCombs School of Business, aan de University of Texas. Hij behaalde zijn bachelor- en masterdiploma in industriële techniek (Industrial Engineering) aan de Isfahan University of Technology en Amirkabir University of Technology in Iran.

Ahmadi heeft werkervaring opgedaan in het controleren en managen van productie-activiteiten bij Parskhordro Co., een autofabrikant in Iran.  Ook gaf hij advies bij een Lean Office Improvement Project van de afdeling Supply Chain and Innovation Department van Amgen Inc. in Breda. In beide industrieën ontwikkelde Taher enkele generieke probleemoplossende toepassingen.

International activiteiten

Ahmadi heeft op onderzoeksgebied samengewerkt met internationale wetenschappers van de University of Waterloo in Canada, Teheran Polytechnic en Koerdistan Universities in Iran. Taher heeft wereldwijd actief deelgenomen en heeft zijn onderzoeksresultaten gepresenteerd tijdens de internationale OR/OM-conferenties zoals INFORMS, IFORS en EURO.

Interesses

Ahmadi's hobby is voetballen en hij spendeert graag tijd met zijn familie. 

Meest relevante publicaties