Prof. dr. Tom van Veen (emeritus)

Hoogleraar
Tom van Veen
  • Financiële Economie
  • Monetaire economie
  • Financiële markten
  • Bankieren
  • Europese Monetaire Integratie
  • Europees Economisch Beleid
  • Economie van Internationaal Onderwijs

Prof. dr. Tom van Veen is Emeritus Hoogleraar Economie aan Nyenrode Business Universiteit. Zijn onderzoeksinteresses zijn gericht op het Europees economisch beleid, met name het begrotingsbeleid, het monetair beleid en het arbeidsmarktbeleid.

Van Veen was sinds 2010 verantwoordelijk voor het economics-programma als onderdeel van de Bsc in Accountancy opleiding. Daarnaast gaf hij colleges Managerial Economics in het programma Master in Management. Daarnaast heeft hij onderzoeksprojecten opgezet over de economische impact van internationaal onderwijs. In 2011 werd Tom van Veen fellow van het CESIFO-netwerk. 

Van Veen studeerde economie in Rotterdam en Groningen en promoveerde aan de Universiteit Maastricht op een proefschrift over ‘wage bargaining’. In september 1983 begon hij aan de School of Business and Economics van Maastricht als docent Economie. In 1999 werd hij benoemd tot assistent-professor en in januari 2011 tot Professor of Economics, gespecialiseerd in de economie van het internationale onderwijs.

In deze functie is hij werkzaam als Dean of Internationalization of Education aan de Universiteit Maastricht. Hij was verantwoordelijk voor internationale samenwerkingsinitiatieven en het internationale aanwervingsbeleid aan de universiteit. Daarnaast was hij wetenschappelijk directeur van de Maastricht University Summer School en wetenschappelijk directeur van het Maastricht India Initiative (dat ook het MERC-kantoor in Bangalore en het India-landenteam omvat).

Publicaties