Prof. dr. Venugopal Venkataraman

Hoogleraar
Venu Venugopal_LOWRES
  • Supply Chain Management
  • Operationeel Beheer
  • Bedrijfsmodellering
Eens een leraar, voor altijd een student 

Prof. dr. Venugopal Venkataraman is hoogleraar Supply Chain Operations aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Marketing & Supply Chain Management

Zijn onderwijs- en onderzoeksactiviteiten liggen op het gebied van Supply Chain Management, Operations Management en Modeling Business Decisions. Hij heeft de 'Professor of the year Award' ontvangen voor de Teaching Excellence in MBA-programma's en Masterprogramma's aan Nyenrode. Hij is ook lid van verschillende academische commissies en beoordelingscommissies. Venkataraman heeft bezoekende faculteitsfuncties bekleed in China, India en andere Europese academische instituten.

Venkataraman heeft publicaties in toonaangevende internationale academische tijdschriften zoals het European Journal of Operations Research, International Journal of Production Research, Decision Support Systems en Journal of the Operational Research Society. Hij heeft ook de 'MCB Award for Research Excellence' ontvangen.

Venkataraman is lid van de redactieraad van internationale tijdschriften zoals International Journal of Procurement Management, International Journal of Mathematics in Operational Research en IIMB Management Review. Hij dient ook als referent voor verschillende internationale tijdschriften zoals European Journal of Operational Research, International Journal of Production Research, Supply Chain Management - an International Journal en IEEE Transactions on Engineering Management.

Venugopal is gepromoveerd op Operations Management, MS in Industrial Management aan het Indian Institute of Technology.

Internationale activiteiten

  • Lid van de examencommissie van het proefschrift van andere vooraanstaande internationale businessscholen in India en Zuid-Afrika
  • Lesgegeven op andere vooraanstaande internationale businesscholen in India en China.

Interesses

Lezen en muziek luisteren.

Meest relevante publicaties

Publons

vvenugopal