Fiscale opleidingen in deeltijd bij Nyenrode

Met de deeltijd Master Fiscaal Recht of Fiscale Economie van Nyenrode ontwikkel je jezelf in 2,5 jaar tijd tot een fiscaal-juridische professional op academisch niveau.

Je krijgt een unieke combinatie van theorie en praktijk op een vaste collegedag naast je werk en maakt daardoor een sterke persoonlijke ontwikkeling door. Als bevlogen professional met lef en kennis bied jij je bedrijf of organisatie straks duurzame meerwaarde. Interesse? Kom dan 31 mei naar de informatie sessie Master Fiscaal Recht of Master Fiscale Economie op Nyenrode! 

Fiscale Economie nu ook in deeltijd

Het wordt voor studenten mogelijk om aan Nyenrode Business Universiteit naast de Master Fiscaal Recht een Master Fiscale Economie te volgen. De opleiding heeft eind februari haar accreditatie ontvangen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Als enige universiteit in Nederland biedt de onderwijsinstelling deze opleiding in deeltijdvorm aan op vaste dagen in de week.

Komend studiejaar starten de eerste studenten met hun premaster, waarna zij in september 2023 kunnen starten met het masterprogramma. De Master Fiscale Economie heeft veel overlap met de door Keuzegids als beste beoordeelde Master Fiscaal Recht die sinds 2014 aan Nyenrode is te volgen.

In het programma komen onder meer de thema’s fiscale strategievorming, digitalisering, internationalisering, verrekenprijzen, fiscaal recht en tax assurance aan bod. Via de opleiding ontwikkelen studenten zich tot fiscaal-economisch specialist en kunnen na het behalen van hun mastertitel onder meer aan de slag als tax manager in het bedrijfsleven of als klantcoördinator bij de Belastingdienst. Studenten hebben ook de mogelijkheid hun opleiding Fiscale Economie te combineren met de Master Fiscaal Recht, waarmee naast de MSc titel ook de master in de rechten titel LLM kan worden behaald. Verder lezen

Audrey Ford wint scriptieprijs Fiscaal Recht

Tijdens de diploma uitreiking van de master Fiscaal Recht van Nyenrode Business Universiteit heeft professor Tom Berkhout aan Audrey Ford de professor Kamerling scriptieprijs overhandigd. Hij deed dit namens professor Kamerling die helaas niet aanwezig kon zijn om zelf de scriptieprijs uit te reiken. De scriptieprijs is in 2021 ingesteld voor die student die in dat studiejaar de beste en meest aansprekend scriptie heeft geschreven.

Audrey Ford ontvangt de scriptieprijs Fiscaal Recht uit handen van Tom Berkhout

De scriptie gaat over een oud, maar nog springlevend leerstuk in het formele belastingrecht: de vereiste aangifte. Ze beschrijft zowel het historisch, het huidig als het toekomstig perspectief. Met name het historisch perspectief is belangrijk, want slechts met de kennis van het verleden kan de huidige situatie goed worden begrepen en ook het toekomstig perspectief worden geanalyseerd.  Verder lezen

Opleidingen

Gevonden: 2 opleidingen
NT3_4684 (Pre-)Master Fiscaal Recht (deeltijd)

(Pre-)Master Fiscaal Recht (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Flexibele deeltijd Master die je naast fiscaal-juridische kennis ook het lef geeft om jezelf en je organisatie verder te brengen.
FiscaalRechtCollegezaal (Pre-)Master Fiscale Economie (deeltijd)

(Pre-)Master Fiscale Economie (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Met de Master Fiscale Economie in deeltijd ontwikkel je jezelf tot een robuuste fiscaal-economisch specialist die bijblijft.