Meer dan 60 academici tekenen corporate governance regulering statement

17 december 2019
Opinie

Onlangs heeft NCGI-lid Jeroen Veldman, samen met Andrew Johnston van Sheffield University Law School en Filip Gregor van Frank Bold, een nieuw statement gelanceerd.

Met minder dan tien jaar te gaan om noodzakelijke veranderingen in te zetten ten aanzien van klimaatverandering, hebben meer dan 60 high-level academici een statement getekend waarin aanbevelingen worden gedaan om corporate governance regulering op lange termijn-uitkomsten te richten.

Harvard Law School Forum

Deze aanbevelingen sluiten nauw aan bij de doelstellingen van de European Green Deal en het  Action Plan on Financing Sustainable Growth. Het statement is online te vinden en zal binnenkort worden besproken op het Harvard Law School Forum on Corporate Governance and Financial Regulation en in Forbes.

Het statement kan nog getekend worden, hiervoor kan contact worden opgenomen met Jeroen Veldman via j.veldman@nyenrode.nl.

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, december 2019.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.