Bas van der Veldt, CEO van AFAS: “Je moet offers brengen als je iets wilt bereiken”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met de CEO van AFAS

7 maart 2023
Community

AFAS Software is door Great Place to Work uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Maar ze hebben slechts één HR-professional in dienst. Wat is de filosofie hierachter en waarom werkt dit zo goed voor AFAS? Je hoort het in de nieuwe Ondernemend Nyenrode podcast met Bas van der Veldt, CEO van AFAS. 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple Podcast, Google Podcast,  Stitcher enDeezer. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

Foto van studenten met met Bas vand er Veldt van AFASDe crew van Ondernemend Nyenrode was te gast op de splinternieuwe campus van AFAS om Bas aan de tand te voelen over zijn carrière. Hoewel hij als kind een baan op de kermis ambieerde (achter een microfoon met overdadige echo), nam hij toch het bedrijf van zijn vader over. Onder zijn leiding groeide de organisatie, met nu een omzet van drie ton per fulltime medewerker. Een belangrijke asset van het bedrijf is de informele werkcultuur, met een hoop gekkigheid: “Als de mensen lekker in hun vel zitten, dan gaan zij de goede dingen doen.” 

Silicon Valley valt tegen, Nederland is beter

Bas is trots op de manier waarop AFAS is gegroeid. Zonder overnames, maar door ondernemerschap: “Een ondernemer is altijd bezig met betere marketing, meer sales en betere producten. Dat is gewoon veel leuker dan bezig zijn met overnames en het beperken van kosten!”. Hij gaat ook uitgebreid in op zijn bezoek aan Silicon Valley en zijn conclusie dat Nederland een veel fijner land is om te werken en te leven dan in Amerika.  

Bas sluit af met een advies voor de studenten: “Vroeger zei men tegen de jeugd dat je alles kan bereiken wat je maar wilt. Dat is gewoon een leugen. Als je straks aan het werk gaat, dan gaat dat zwaar worden. Dan kun je opgeven en een andere baan zoeken. Of je zegt 'ik ga hiervoor'. Maar dat betekent: offers brengen.” Wat hij daar mee bedoelt, hoor je in de podcast. 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen! 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.