BSc in Business Administration start bij Nyenrode Amsterdam

25 februari 2020
Over Nyenrode
Vanaf de zomer dit jaar start de jongste degree opleiding van Nyenrode Business Universiteit in hartje Amsterdam. De BSc in Business Administration (BScBA) geeft studenten hiermee de keuze: studeren in de stad of in Breukelen op de campus. Het voordeel van Amsterdam? Studenten kunnen hun leven flexibeler inrichten, van woonplek tot studentenvereniging.

Nyenrode Amsterdam is gevestigd in het historische pand 'De Vijf Keizers' aan de Keizersgracht. Deze kleinschalige en internationaal georiënteerde locatie stimuleert de verbinding tussen studenten en het bedrijfsleven. Studenten hebben toegang tot het zakelijke netwerk en er is een incubator aanwezig voor startups. Juist die koppeling met de praktijk vindt Nyenrode belangrijk. Van docenten uit de praktijk tot aan het Company project. Tijdens dit project kiezen studenten voor het starten van hun eigen bedrijf, een consultancy-project of social entrepreneurship.

Lars Dekker, aankomend 1ejaars student in Amsterdam: ‘Ik vind het leuk om mijn wereld te vergroten in de stad. Daarnaast zwem ik 4 à 5 keer per week en geef zwemles. Hierin biedt Amsterdam veel vrijheid voor mij. Ik kijk uit naar de koppeling met de praktijk: niet alleen in de boeken duiken, maar bijvoorbeeld ook werken aan je soft skills.’

Persoonlijk leiderschap

De BScBA is gericht op academische en persoonlijke ontwikkeling. Studenten volgen bedrijfskundige vakken, maar ze leren ook debatteren en verdiepen zich bijvoorbeeld in trendwatching en innovatie. Gedurende de studie volgen ze een Personal Development Journey traject om zichzelf uit te dagen in wat ze kunnen en durven maar ook hun persoonlijke leiderschap skills te ontwikkelen. Daarnaast is sport een vast onderdeel en gaan studenten op uitwisseling naar het buitenland.

Bart Oldenboom, aankomend 1ejaars student in Amsterdam: ‘Vorig jaar ben ik toegelaten tot de BScBA in Breukelen, maar ik heb toch voor een tussenjaar gekozen. Ik hoorde namelijk van de Amsterdam locatie en dat trok mij meer aan. Ik woon sinds kort op mezelf in Alkmaar en wil graag mijn studie combineren met werken in mijn vaders familiebedrijf.’

Open dag in Amsterdam 
Op zaterdag 21 maart is de open dag van de BScBA in Amsterdam. Ontdek of de opleiding bij je (zoon/dochter) past, krijg een indruk van de historische locatie, doe mee aan een business game en kom in contact met studenten en docenten. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.