BSc in Business Administration van start bij Nyenrode Amsterdam

26 augustus 2020
Onderwijs

Deze week is de jongste degree opleiding van Nyenrode Business Universiteit gestart in hartje Amsterdam. Vanaf dit jaar kunnen BSc in Business Administration (BScBA) studenten ervoor kiezen om te studeren in onze hoofdstad of in Breukelen op de campus. De BScBA is gericht op academische en persoonlijke ontwikkeling. Studenten volgen bedrijfskundige vakken, maar leren ook debatteren en verdiepen zich in duurzaamheid en innovatie. Gedurende de studie doorlopen de studenten een ‘Personal Development Journey’ traject om zichzelf uit te dagen in wat ze kunnen en durven, maar ook hun persoonlijke leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast is sport een vast onderdeel van het curriculum en gaan studenten op uitwisseling naar het buitenland.

Programma-directeur Maren Smulders vertelt enthousiast over de inhoud van de opleiding: “We zijn er enorm blij mee dat we de BScBA vanaf nu ook in Amsterdam aanbieden. Op beide locaties krijgen de BSc-ers onderwijs in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht en net als in Breukelen staat ook in Amsterdam persoonlijke vorming centraal. Onze studenten krijgen - ongeacht de locatie van hun keuze - bij hun afstuderen hetzelfde diploma.” Qua Nyenrode experience zijn beide varianten niet helemaal te vergelijken en dat beogen we ook niet. Als je in Breukelen komt studeren, woon je op de campus en word je lid van de studentenvereniging NCV. In Amsterdam kunnen studenten hun leven flexibeler inrichten, van woonplek tot studentenvereniging”.

Internationaal karakter

“Door het aanbieden van verschillende opleidingen in Amsterdam (Fulltime MBA, Fulltime MSc, BBA, BSc-BA en Executive Education) bereiken we ook internationale studenten en professionals. Deze mensen hebben een andere achtergrond, andere interesses en benaderen we zo op een iets andere manier”, aldus Carlijn Wentzel, directeur Nyenrode Amsterdam.

 Studente Elfi de Rooij vertelt met een grote glimlach over haar start bij Nyenrode Amsterdam: “De start van de BScBA heb ik ervaren als super leuk en interessant. Het is fijn om te zien dat er studenten zijn met dezelfde visie en interesses. Het internationale karakter, de persoonlijke benadering en studeren in het centrum van Amsterdam spreken me enorm aan. Ik kijk er erg naar uit om nog meer van de Nyenrode experience te gaan ontdekken.”

Eigen bedrijf

Nyenrode Amsterdam is gevestigd in het historische pand 'De Vijf Keizers' aan de Keizersgracht. Wentzel is blij met deze locatie in het centrum van de stad: “Onze kleinschalige en internationaal georiënteerde locatie stimuleert de verbinding tussen onze studenten en het bedrijfsleven. Studenten hebben toegang tot het zakelijke netwerk binnen de Metropool Amsterdam. Ook hebben we een in-house Incubator waar je je eigen startup kan beginnen. Juist die koppeling met de praktijk vinden we belangrijk. We zien dit ook terug in het BScBA-programma, waar docenten uit de praktijk college geven en studenten tijdens hun Company Project ervoor kunnen kiezen om hun eigen bedrijf te starten of een consultancy-project aan te pakken”.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.