BSc in Business Administration vanaf 2020 ook in Amsterdam

13 december 2019
Over Nyenrode

Afgelopen september bereikte de BSc in Business Administration (BScBA) een belangrijke mijlpaal toen de eerste studenten hun diploma ontvingen in het Koetshuis. De jongste degree opleiding van Nyenrode Business Universiteit wordt vanaf zomer 2020 ook in de vestiging aan de Keizersgracht in hartje Amsterdam aangeboden.

“Door het aanbieden van een variant in Amsterdam denken we aantrekkelijker te kunnen worden voor internationals”, licht programma-directeur Maren Smulders toe over het waarom van deze nieuwe stap. “Voor ons als universiteit is het belangrijk om daar de komende jaren stevig op in te zetten. Bovendien hebben we in Breukelen maar beperkt ruimte om te groeien.”

Vorming essentieel onderdeel

“In academisch opzicht worden de programma’s in Breukelen en in Amsterdam hetzelfde”, vervolgt Maren. “Onze studenten krijgen - ongeacht de locatie van hun keuze - bij hun afstuderen exact hetzelfde diploma. Op beide locaties krijgen de BSc-ers onderwijs in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht en net als in Breukelen staat ook in Amsterdam vorming centraal. Ook daar wordt sport een verplicht onderdeel binnen het curriculum en doorlopen de studenten een Personal Leadership Development Journey.”

Andere experience

Toch steekt Maren niet onder stoelen of banken dat de experience van de nieuwe BScBA in Amsterdam echt anders wordt dan die in Breukelen. “Beide varianten zijn niet helemaal te vergelijken en dat beogen we ook niet. Als je in Breukelen komt studeren ga je op kamers op de campus en word je lid van de studentenvereniging NCV.

De studenten in Amsterdam krijgen niet de ervaring van het campusleven, maar wel de ervaring van het leven en studeren in de grote stad. De studenten in Amsterdam zoeken zelf woonruimte in of om de stad. De BSc-ers daar worden geen lid van de NCV maar kunnen bijvoorbeeld wel lid worden van de Amsterdamse studentenvereniging JCV, maar dat is niet verplicht.  

Het beste van twee locaties

“Afgelopen jaar hebben we de derdejaars studenten in een case tijdens het vak sustainable organizational development onder leiding van professor Danielle Zandee gevraagd hoe zij het zouden aanpakken als de BSc naar Amsterdam zou gaan. Daar kwam veel uit. Zij hebben ook de eerste- en tweedejaars studenten om hun input gevraagd. Belangrijk was dat de studenten aangaven dat zij de integratie van beide groepen belangrijk vinden. Erken de verschillen en combineer het beste van twee locaties. Probeer bijvoorbeeld momenten te vinden waarop beide groepen samen sporten en waarin zij samen dingen doen in de Personal Leadership Development Journey. En nodig elkaar uit voor feesten.”

Ook Maren gelooft in de meerwaarde van een goede wisselwerking tussen beide locaties. “In het tweede jaar hebben we het company project. Het idee is om dat vak in Amsterdam te gaan aanbieden voor alle BScBA-studenten. Dan zitten zij bovenop de business. Veel studenten die kiezen voor de BScBA willen gaan werken voor een multinational of zelf als ondernemer aan de slag. Studenten die hun eigen bedrijf willen opzetten kunnen in Amsterdam mooi gebruik maken van onze Incubator.”

Meer informatie over de BScBA in Breukelen en Amsterdam? Lees hier meer over de opleiding en beide locaties

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.